Molton Brown, dr. Organic, Eco Denta, Delia Skincare, Footlogix, Erborian, Weleda

14:46 - 08:52
luistertijd 14:46 - leestijd 08:52

We hebben genoten van een heerlijke, warme zomer en tijdens deze vakantieperiode heeft het BeautyJournaal team weer nieuwe favorieten ontdekt. In dit artikel delen wij ze met je! Van voet- en lichaamsverzorging tot skincare en zelfs tandpasta. Lees je mee?

Beauty liefhebber Dian: Molton Brown Rose Dunes Shower Gel 

Goed, rozengeuren zijn weer helemaal hot & happening. En hoewel dit soort geuren in eerste instantie niet mijn voorkeur hebben, heeft deze nieuwe Molton Brown Rose Dunes Shower Gel mij aangenaam weten te verrassen. Het is de eerste amber-rozen geurcollectie van het merk. De geur komt in een parfum, een douchegel en een bodylotion.

Rose Dunes is een mix van bloemige, zoete en houtachtige noten. Het is een symbool van de ‘woestijnroos’ die in de Arabische woestijn voorkomt. Je ruikt dit ook echt terug in de geur. In tegenstelling tot de meeste rozengeuren is dit namelijk geen frisse, bloemige geur, maar juist een warme, spicy rozengeur. Ik vind het heerlijk. Het werkt heel relaxerend in op je zintuigen. Daarnaast heeft de douchegel een prachtige roze, parelmoerachtige kleur/textuur en staat het luxe flesje natuurlijk mooi in de badkamer.

Shop hier online

 

De collectie is 100% vegan en ook de flessen zijn gemaakt met 50% gerecycled PET. Naast de douchegel heb ik ook even de bodylotion geprobeerd. Qua geurbeleving nagenoeg hetzelfde, even heerlijk. Ik houd persoonlijk gewoon minder van een bodylotion, maar als je dit wel gebruikt dan is deze geur en textuur zeker aan te raden. Lekker romig en niet plakkerig!

Shop de bodylotion

 

Harriet: Dr. Organic Calendula Skin Lotion fragrance free

Het is best lastig een goede bodylotion te vinden zonder parfum en zonder alcohol, die niet te waterig is en wél het gevoel  geeft dat het wat voor je huid doet. Daarnaast wil ik er ook voldoende ingrediënten in die echt huidverzorgend werken.

Deze lotion is niet te dun van substantie en bevat aloë, glycerine (hydraterend), zonnebloemolie, meadowfoamolie (terugvettend), kamille (kalmerend) en vitamine E (anti-oxidant).

De claim van het product

Dr. Organic Calendula Skin Lotion is een milde, ongeparfumeerde huidlotion met gecertificeerd biologische en natuurlijke ingrediënten. Deze hydraterende lotion op basis van calendula, aloë vera, zonnebloemolie en gemberextract kan over het hele lichaam gebruikt worden en kalmeert en verzacht de huid.

Calendula (goudsbloem) is een bloem die bekend staat om de versterkende en beschermende effecten die het zou hebben op de huid. Alle verzorgingsproducten in de Calendulalijn van Dr. Organic zijn dermatologisch getest en volledig vrij van parfum, kleurstoffen en alcohol.

Mijn man smeert zelden wat op zijn huid, maar áls hij wat gebruikt pakt hij deze tube uit de kast. Als ze dit product voor de droge winter in een milk of crème versie zouden maken ben ik helemaal blij. Te koop bij de Holland & Barrett en vaak in de aanbieding!

Shop hier online

 

Model Mandy: Eco Denta Black Orange Whitening

Ik zocht een tandpasta zonder fluoride, een die mijn tanden wat frisser en witter maakt. Op aanraden van mijn goede vriendin Sagal kocht ik deze van Eco Denta. Zij gebruikte het al een tijdje en is erg enthousiast, and so am I! De kleur van de tandpasta is zwart. Het heeft mijn tanden ietsje witter gemaakt. Toevallig vroeg mijn schoonzus een maandje nadat ik deze tandpasta gebruik of ik mijn tanden laatst had gebleekt. Maar nee, dat was niet het geval.

Ik vind het jammer dat er zo weinig keuze is in tandpasta zonder fluoride. Dit is een goede keuze. De smaak is ook zeker niet verkeerd. Ik blijf deze tandpasta als favoriet houden, ben er zeer tevreden over!

Shop hier online

 

Gerti: Holika Holika Aloe Soothing Essence Waterproof Sun Gel SPF50+

Augustus was een heerlijke zomermaand. Ik was veel buiten, Spaanse kust, Barcelona en Milaan. Dan heb je een goede spf nodig, niet alleen voor je gezicht maar ook voor je lichaam. We vergeten vaak onze armen en schouders als we door een stad flaneren. Een vriendin attendeerde me op Holika Holika Aloe Soothing Essence Waterproof Sun Gel SPF50+, een spf die zij zel gedurende de dag opnieuw aanbrengt, voor een zeer vriendelijke prijs.

Ik betaalde 20 euro maar ik zie hem online al voor €17. En dat voor een tube van 100 ml.  Zelfs zonder opnieuw aanbrengen en de hele dag buiten ben ik niet verbrand.

Holika Holika is een Koreaans merk, vooral bekend van de gezichtsmaskers. De spf van Holika Holika bevat chemische filters, wat wil zeggen dat de filters de UV stralen absorberen. De crème beschermt zowel tegen UVA en UVB. De gebruikte filters zijn allemaal veilig bevonden. Daarnaast bevat de crème niacinamide, glycerine, anti-oxidanten (vitamine e en c), adenosine (werkt verzachtend). Het is daarmee een allround product.

Het is een platte tube waardoor hij makkelijk in je tas past. De crème geeft op mijn huid geen witte waas. Zoals vrijwel elke zonnebrand geeft hij een lichte glans, maar dat trekt vanzelf weg. Je kunt hem beter niet in je ogen krijgen, dan prikt hij. Ja, hij bevat parfum, maar voor mij niet overheersend. Kortom een top product!

Shop hier online

 

Uitgever en journalist Monique: Delia Skincare D-Skin Essential Cleanser

Onlangs was ik te gast in de pop-up store van Delia Skincare. Het razendpopulaire huidverzorgingsmerk van dochter Delia en haar moeder. Ze runnen een prachtig skininstituut in Purmerend, dat 27 jaar geleden door haar moeder was opgezet en waarin Delia sinds 15 jaar ook werkt. Naast Image Skincare en het mooie Mesoesthetic heeft Delia nu ook haar eigen huidlijn: D-Skin. Er werken meer dan 20 mensen in haar bedrijf.

Er is een goed lopende online shop van waaruit mensen ook persoonlijk huidadvies kunnen ontvangen, de shop heet Delia Skin Master. Met haar eigen toffe lijn vult ze de gaten op van producten die ze mist bij de andere merken die ze voert.

Ze vertelt me dat ze producten heeft laten ontwikkelen in Spanje die zich richten op een facial voor thuis, omdat de meeste vrouwen toch hun huid thuis verzorgen en minder tijd besteden aan een bezoek in de salon. Het zijn speciale homekits met zeven stappen voor 35 euro.

Deze kit heb ik niet uitgeprobeerd, wel kreeg ik ondermeer een cleanser mee. Ik had hem nog maar koud drie dagen gebruikt of dochterlief confisqueerde hem al met de mededeling dat hij zalig is.

Jawel, hij is zalig, en waarom? Het is een gel maar met een heerlijke romige touch. Hij laat een superzacht, niet trekkerig huidgevoel achter en hij maakt gewoon goed schoon. En dan de geur: heel zacht, echt heel lekker. Er zit in:

Aloe Barbadensis Extract, kalmerend en herstellend, Barosma Betulina Leaf Extract dat de talgproductie reguleert en een fruitige geur geeft, .Chamomilla Recutita Flower Extract dat kalmerend werkt, Arnica Montana Flower Extract dat kalmerend en ontstekingsremmend werkt. De overige reinigende stoffen vind je hier.

De Essential Cleanser komt in een 200 ml fles. Je moet Delia’s producten echt eens proberen.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Anneloes: Footlogix voetvijl, Callus Softener en mousse

Mijn favoriete product van deze maand is de voetvijl in combinatie met de Callus Softener Spray van Footlogix. Eigenlijk ben ik gewoon fan van het merk Footlogix.

De enige vijl die wel een verschil maakt! Ik heb heel veel verschillende vijlen geprobeerd, maar helaas zette het nooit echt zoden aan de dijk. Ik bleef maar vijlen, zonder een mooi resultaat. Maar dit prachtige paar (metalen vijl en eelt spray) zorgt wel voor een mooi resultaat!

Eerst spray je het eelt in en daarna ga je met de grove kant van de vijl het eelt weg “rubbelen”, daarna gebruik je de fijne kant voor een mooie gladde afwerking. Door de spray vijl je geen stof naar “rolletjes”. De vijl werkt super fijn en heerlijk zachte, poezelige voetjes zijn het resultaat.

Na het vijlen kun je de voeten nog even heerlijk inmasseren met de voet mousse. De mousse trekt sneller in dan een crème, waardoor je dus geen “vette” voeten hebt en je meteen je sokken aan kan doen. De mousse is cosmeceutisch, waardoor het een sterker en sneller resultaat geeft. Voor elk huidtype hebben ze wel een mousse.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Anastasia: Erborian Skin Hero

Mijn favo-product van de maand is Erborian Skin Hero. We hebben een hete zomer achter de rug en zeker wanneer het zo warm is, heb ik geen zin in laagjes, noch in mijn kleren, noch op mijn huid. Meestal breng ik ook enkel mijn verzorgingsroutine aan, een beetje mascara en style ik mijn wenkbrauwen.

Maar er zijn dagen wanneer ik er extra goed moet uitzien (als ik naar een feestje moet), maar ik toch geen zin heb in foundation of een BB (CC) creme. Nu heb ik een product gevonden met een fotoshop effect, zonder dat het mijn huid verzwaard of vetter maakt.

Erborian Skin Hero met ginseng

Een kleurloze formule, die mooi met de huid samensmelt en die alle oneffenheden vervaagt. Het is een Instagram filter in een potje. Witte ginseng complex strijkt de huid glad, geeft hydratatie en beschermt de huid, terwijl hyaluronzuur en gycerine voor hydratie en behoudt van vochtgehalte zorgen. Exfolierende enzymen verfijnen de huidtextuur en verwijderen de dode huidcellen.

Volgens de site van Erborian kan je het product ter vervanging van je dagcrème aanbrengen, maar ik vind het comfortabeler om toch eerst mijn volledige verzorgingsroutine aan te brengen.

Foto van een willekeurig model

Het effect is echter echt heel mooi. Mijn huid ziet na het aanbrengen van Erborian Skin Hero met ginseng er effectief mooier uit. De roodheden zijn minder zichtbaar en het reliëf van mijn huid is meer effen. Elke keer dat ik geen zin heb om mijn foundation aan te brengen, maar ik er toch flawless wil uitzien, breng ik de Erborian Skin Hero aan. Echt een top product!

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: WELEDA Aroma Relax Creamy Body Wash

Ik vind zo ongeveer alles van WELEDA heerlijk, zo ook deze douchecrème met lavendel, bergamot en vetiver, die meeging op vakantie.

Ik ben vooral ook fan van de filosofie van het bedrijf, wat al bestaat sinds 1921. Gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten. Weleda heeft wereldwijd eigen teeltprojecten. Het uitgangspunt is dat Weleda nooit meer van de natuur neemt dan dat zij teruggeeft. Dit product is Bio-organic en biodegradable. Dat laatste houdt in dat het volledig biologisch afbreekbaar is. Je kan hem dus met een gerust hart door het doucheputje spoelen.

Aroma Shower Relax, met natuurlijke etherische oliën, heeft een aroma-therapeutische werking op je gemoedstoestand en gevoel. De douchecrème heeft naast een verfrissende werking een unieke en natuurlijke samenstelling en geur om je zintuigen te stimuleren. Met de 100% natuurlijke geur van lavendel bergamot en vetiver ervaar je ultieme ontspanning onder de douche. De ontspannende werking van deze geur is wetenschappelijk bewezen.

Aroma Shower Relax is 100% natuurlijk. Heeft het Natrue-kwaliteitslabel, ingrediënten zijn minimaal voor 70% biologisch. Zonnebloemolie verzorgt en behoudt de natuurlijke vochtbalans van je huid. Na het douchen voelt je huid aangenaam en soepel aan. De huidverdraagzaamheid van deze douchecrème is dermatologisch bewezen. Het is vegan er zijn geen dierlijke ingrediënten gebruikt.

Mijn ervaring

In gebruik is het heerlijk zacht en romig. Het is crèmig, laat zich makkelijk uitsmeren op de vochtige huid, schuimt niet, je hebt maar weinig nodig. Een genot om met deze crème te douchen. De geur is heerlijk! Na het douchen voelt mijn huid heerlijk zacht en niet droog. Het is dus tevens verzorgend.

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook