Anastasia weet nu hoe ze haar genetische huidissues moet aanpakken, want haar ontstekingsreactie gevoelige huid is pittiger dan ze dacht. Ze krijgt een skincare routine en de resultaten zijn veelbelovend!

13:14 - 07:56
luistertijd 13:14 - leestijd 07:56

De DNA test én producten van Pascaud stonden al een tijdje op de bucketlist van de Vlaamse schoonheidsspecialiste Anastasia Krassyuk. Ze heeft het complete protocol gevolgd en mooie resultaten behaald op basis van de testen van haar huidconditie. Lees het maar….

My Skincaud

Mardge Pascaud en hoogleraar Maurice Zeegers hebben in 2021 een uniek concept gelanceerd, My Skincaud, waarmee met een DNA-swap van wangslijm 6 essentiële punten worden getest: zowel de sterke als de zwakke eigenschappen van jouw huid. Het gaat om een check van de genetische aanleg. Dit zegt niet meteen iets over de huidige conditie, maar dus wel wat over de risico’s – je aanleg, of de kracht van jouw huid.

Alles gebeurt anoniem

Je kan de My Skincaud-kit online bestellen en op je gemak thuis doen. Ik heb er echter voor gekozen om naar het Pascaud instituut in Antwerpen te gaan, om daar een volledige uitleg te kunnen krijgen.

Elke Skincaud testkit heeft een unieke barcode. Die barcode wordt op je DNA-sample geplakt, zodat er geen fouten gemaakt worden. Er is ook een My Skincaud app waar je jouw resultaten ontvangt en de bijbehorende adviezen kunt lezen.

In de app wordt er gevraagd om alleen de barcode in te geven. Je hoeft dus nergens je gegevens achter te laten, men weet niet of je man/vrouw bent, hoe oud je bent, waar je woont, etc. Mardge heeft er alles aan gedaan om je privacy te beschermen.

Het is 100% pijnloos

De DNA test wordt aan de hand van een wattenstaafje in je mond afgenomen. In het Skincaud-kit zijn er duidelijke instructies en je kan ook een filmpje op YouTube bekijken. Zo weet je heel goed wat je thuis moet doen.

Anastasia neemt het DNA swapje af

Je steekt je wattenstaafje met je DNA in een daarvoor voorziene plastic zakje, deze seal je, steek je in het bijgevoegde en voorgefrankeerde briefomslag en stuur je alles per post naar het lab op.

Het wachten duurt niet lang

Binnen twee tot drie weken heb je de resultaten. Terwijl je op je resultaten wacht, kan je al de wondere wereld van Pascaud ontdekken. Er zit namelijk in het DNA-kit ook een Code X serum. Dat is een serum dat de huid onmiddellijk zichtbaar opspant. EasylianceⓇ bevat een polymeerstructuur die een elastische film op de huid vormt. Het resultaat is een gladdere huid.

Dit is mijn resultaat, op basis van mijn huid DNA

Zo spannend! Mijn persoonlijke code is C-O-G-T-H-A! En ik leg je hieronder uit wat het betekent:

Mijn risicofactoren zijn dus inflammatie, oxidatie en glycatie. In de app staat bij elke onderdeel uitgebreide informatie wat het juist betekent en wat je eraan kan doen. Ook naar voeding hebben we gekeken.

Stoffen als gammalinoleenzuur, omega-vetzuren en vitamine C zijn voor mij heel belangrijk. Ik volg momenteel een studie Orthomoleculaire geneeskunde en ik begin steeds beter te snappen wat een ontzettend belangrijke rol voeding heeft in het gezond houden van je organen, dus ook die van je huid!

De test kijkt naar aanleg, de MAC scan geeft de real time situatie

Omdat de DNA test alleen naar de aanleg kijkt, was het ook heel goed dat mijn real time gescand werd: wat zijn mijn issues op dit moment?

Werken aan inflammatie

Uit de huidanalyse is gebleken dat mijn glycatie op dit moment ok is. Het werken aan de inflammatie en oxidatie is nu heel belangrijk.

De skinroutine bij de test: de verzorgingsproducten

Aan de hand van de DNA test kreeg ik deze skinroutine:

Het Code C serum met Boswelia Serrata Gum (= natuurlijke ontstekingsremmer van wierookboom), Sodium Carboxymethyl Beta-Glucan (= heelt en verzacht), Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid (=gaat de irritatie tegen) is een witte emulsie in een glazen flesje met een pipetje. De keuze voor glas is om de garantie te geven dat de werkzame stoffen geen interactie aangaan met de verpakking.

Code C serum heeft een geur die mij aan kruidenthee doet denken. Een heel aangename textuur die makkelijk uitsmeerbaar is en heel snel in de huid dringt, zonder een plakkerig residu.

Zichtbaar kalmere huid

Mijn huid is zichtbaar kalmer. Ik heb minder last van ontstekingen (zeker voordat ik ongesteld word, kan ik daar veel last van hebben) en als er al een puistje tevoorschijn komt, is dit even snel weer weg.

Lees & shop! Het Code C serum

 

Het Code O serum met resveratrol, vitamine E en andere antioxidanten heeft een licht bruine kleur. Het serum is ontwikkeld om de huid een antioxidant bad te geven. Ik merk ook dat het actiever is, ik ervaar lichte tintelingen bij het aanbrengen en soms even wat roodheid. Beide trekken snel weg.

Dit serum heeft iets meer tijd nodig om in te trekken, maar het laat nadien een mooie glans achter. Sinds ik de Code O serum gebruik, merk ik dat de uitstraling van mijn huid verbeterd is, wat absoluut een pluspunt is.

Lees & shop! Het Code O serum

 

De crème

De Vernix Caseosa heeft zijn naam ontleend van het waslaagje dat pasgeboren baby’s op hun huid hebben om het te beschermen tegen het vocht in de baarmoeder. Deze crème is ontwikkeld om de vocht- en vetbalans van de huid te herstellen. Met onder meer squalaan, ceramide-3, bijenwas, polysachariden en shea butter.

De huid wordt verzacht en de huidbarrière versterkt. De textuur is fluweelzacht. Het geeft mijn huid veel comfort, zonder vet aan te voelen. De textuur dringt snel in, en je kunt hem zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gebruiken. Ook een pluspunt! Het is voor mij zeer moeilijk om een passende crème te vinden, maar het is gelukt!

Lees & shop! De beroemde Vernix Caseosa creme

 

De supplementen, zo pak je je beauty 3D aan…

Je huid is niet alleen wat je aan de oppervlakte ziet. Het is ons grootste orgaan met als functie: beschermen. Elke huidcel is verbonden met de rest van het lichaam door middel van kleine haarvaten en aders. Het is dus vanzelfsprekend dat je gezondheid binnenin effect heeft op hoe je huid eruitziet en reageert. 3D-beauty dus!

Bronzestim voor UV-bescherming

Mardge Pascaud begrijpt dit helemaal. Met haar supplementen kun je de huidconditie goed ondersteunen. Elk supplementencomplex is ontwikkeld met een eigen doel. Zo is er de Bronzestim, die je huid voorbereidt op de zon om een betere bruining te krijgen.

Synflor voor darmflora

De Synflor forte versterkt de darmflora voor een betere spijsvertering.

Cell-Xtra tegen zonschade

Ik heb voor de Cell-Xtra gekozen. Deze bevat groene thee, pycnogenol, selenium, vitamine C&E, zinkvaren. Het Cell-Xtra complex beschermt de huid, bevordert de huidelasticiteit en beschermt de huid tegen de zonschade.

Lees & shop!De Cell-xtra supplementen

 

Huidanalyse

Nadat ik de producten zo’n 10 weken had gebruikt, is er weer een huidanalyse gedaan. Ik kwam net van vakantie terug, ik was erg benieuwd!

Vocht- en vetwaarden in balans

Het vocht- en vetgehalte is gestegen en daar ben ik blij om. Uit de eerste test bleek dat deze waarden te laag waren. Het vochtgehalte was 38,5 en is naar 65 gegaan. Het vetgehalte was op het voorhoofd 9 en op de wangen 11. Dat was nu resp. 48 en 41! Dit zijn normale waarden. Vocht en vet zijn de belangrijkste basis voor een gezonde huid.

Testresultaten voor en na de huidanalyses.

Meer inflammatie door vakantie

Helaas had ik wel weer meer inflammatie, zoals je op de na-foto kan zien. Dit komt echt door de vakantie met veel zon, zee, warmte, ander eten, et cetera.

 

Mijn eindconclusie

Anastasia’s huid voor haar behandeling in april en twee maanden later voordat ze op vakantie is geweest.

Pascaud is een innovatief merk dat de huid letterlijk in 3D bekijkt. De DNA-test is wel een investering, maar het is zo interessant om te weten wat je genetische aanleg is, zodat je er rekening mee kan houden: nu, en in de jaren die komen gaan.

Zo ben je gewapend met kennis over je eigen huid en kan je preventief handelen om de natuurlijke schoonheid van je huid te verlengen.

Vraag extra voedingsadvies

Voor het voedingsadvies raad ik je aan om aan je Pascaud schoonheidsspecialsite gerichte tips te vragen over welke voedingsmiddelen je het beste kan nemen. Hoe uitgebreider je voedingsmenukaart is, hoe makkelijker het wordt om ermee aan de slag te gaan.

Fan van het kalmerende Code C

De verzorgingsproducten zijn met de grootste zorg samengesteld, zodat ze met een groot aantal actieve componenten een mooi resultaat geven. Ik ben fan van de Serum code C, die kalmeerde mijn huid zichtbaar. Het Code O serum vond ik soms iets te actief, hoewel het een mooie glow gaf. De Vernix Caseosa crème heeft ertoe bijgedragen dat de vocht-vetbalans van mijn huid mooi herstelde.

De supplementen zorgen dan weer voor een gezonde huid van binnenuit. Het is fijn dat je de keuze hebt tussen verschillende samenstellingen van de supplementen.

Pascaud heeft mij verrast in de volledigheid van het programma. Er is overal aan gedacht: om je huid mooi te krijgen en te houden. Mardge liet voor mij een persoonlijk gesigneerd boek achter dat ze schreef: “De schoonheidsdriehoek”. Ook daarin is ze heel compleet met haar visie. Het is een aanrader om te lezen!

Lees ook:

Bekijk hier ook onze video interviews met Mardge Pascaud. Ze maakt topproducten!

De introductie van haar Circadian ontspanningslijn:

Mardge Pascaud ontwikkelt zelf skincare en behandelingsprotocollen: hoe doet ze dat toch? Luister maar….

Mardge’s natural needling behandeling heet Synature en gebeurt met microkleine sponsnaaldjes, Monique ondergaat hem;-)

 

Lees ook