Het gezicht van Ruud wordt opgefrist met peeling, lipofilling en een lift van de mondhoekjes. Een alternatief voor een facelift.

05:21 - 03:12
luistertijd 05:21 - leestijd 03:12

Een gezicht opfrissen kan met een facelift, of bijvoorbeeld met injectables. Plastisch chirurg Frank Niessen kiest een hele mooie tussenoplossing, waarbij het gezicht van de 67-jarige Ruud op meerdere niveau’s wordt opgefrist. Dat zie je in deze video.

Rokershuid

Ruud heeft vroeger stevig gerookt en dat is helaas te zien aan zijn huid. Hij oogt vlekkerig en heeft veel pigmentvlekjes. Ook toont het gezicht van Ruud verouderingskenmerken die netjes verminderd kunnen worden met kleine ingrepen. Bij het Mittsu Institute in Amsterdam geeft plastisch chirurg Frank Niessen hem poliklinisch diverse behandelingen hiervoor.

De rokershuid van Ruud

Een minder gevlekte teint, meer volume en vrolijker mondhoekjes

Voor het opfrissen van zijn gezichtshuid krijgt hij een peeling om de teint egaler te maken. Volume in zijn gezicht wordt hersteld met lipofilling en een kleine correctie van mondhoekjes maakt de uitstraling van Ruud weer rustiger en vriendelijker.

Frank legt alles uit over het verouderen van het gezicht

In de film laat Frank zien op welke delen van het gezicht duidelijk sprake is van veroudering. Hij wijst op het ooggebied waar wallen zichtbaar zijn geworden. Het vetweefsel achter het oog zakt iets naar beneden en dan ontstaat er zowel een deukje als een zwelling onder het oog. Hij tekent een deel af onder het oog waar volume is weggevallen. Ook op de wangen is sprake van volumeverlies.

Ruud voor dat de medische correcties plaatsvonden.

Lichaamseigen vet uit de buikstreek geoogst

Frank gaat niet de weefsels omhoog brengen zoals met een gezichtslift wordt gedaan, hij gaat volume terugbrengen met behulp van lichaamseigen vet dat hij uit de buikstreek gaat oogsten. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving.

Lipofilling zal ook toegepast worden om het verlies aan volume op de slapen en de zijkant van het voorhoofd van Ruud weer te herstellen, waardoor hij een jongere uitstraling krijgt.

Uitgebreide uitleg over het oogsten van  vet

Frank heeft een zorgvuldige methode om stamcellen en de matrix van het vetweefsel te isoleren, en apart in te brengen. Zo krijg je een beter houdbaar effect van de lipofilling. Het is namelijk bekend dat je altijd weer een deel van de cellen na injectie verliest omdat ze opgenomen worden door het lichaam.

Voor de vulling van het gezicht haalt hij in eerste instantie 40 cc vet weg uit de buikstreek, hij verwacht 20 cc nodig te hebben.

In de film laat hij heel mooi zien hoe hij het vet oogst en verwerkt, waarbij de stamcellen en de matrix uit het vetcelweefsel gefilterd wordt. Zo krijg je een goede indruk hoe dit precies werkt.

Nadat een klein hoekje huid verwijderd is, wordt er gehecht. Dit zal volledig wegvallen binnen de liplijn uiteindelijk.

Sombere blik door neerwaartse mondhoekjes

Als het gezicht uitzakt door veroudering, zakken ook de mondhoekjes mee. Hierdoor kun je er somberder uit komen te zien dan je daadwerkelijk bent.

Ruud, nadat de medische correcties hebben geplaatsgevonden.

Onzichtbaar littekentje

Frank heeft een vakkundige methode om deze mondhoekjes weer rechter te plaatsen. Het is bijzonder om te zien hoe zo’n klein stukje huid verwijderd wordt, en daarna netjes wordt gehecht.  Het littekentje zal precies in de mondhoek vallen en daardoor vrijwel onzichtbaar zijn.

Het gezicht van Ruud na alle ingrepen. Ruud kan in principe nog een keer een peeling van de huid onder de ogen krijgen om het meer op te lichten.

Verjonging van het gezicht kan ook zónder facelift

Frank laat in deze film heel mooi zien hoe je een gezicht op verschillende niveau’s kunt verjongen. Oppervlakkig met een peeling voor een betere teint, dieper in de huid met lipofilling voor hersteld volume en huidoverschot kun je heel netjes wegsnijden.

Frank Niessen staat bekend als een zeer vakkundige chirurg, die eerlijke uitleg en goede  voorlichting geeft. ‘Het allerbelangrijkste is dat een patiënt het gevoel heeft, bij jou in veilige handen te zijn.’

Hij werkt als plastisch chirurg en staflid in het VU Medisch Centrum in Amsterdam en als plastisch chirurg in zijn eigen kliniek, het Mittsu Institute in Amsterdam.

Heb jij een vraag aan Frank Niessen? Mail hem via ons contactformulier, o.v.v. Frank. Je krijgt persoonlijk antwoord. 

Lees ook:

Bekijk ook:

Hoe maak je te grote, lelijke littekens weer kleiner en mooier?

Hoe maakt Frank Niessen holle ogen weer wat voller en minder vermoeid?

Hoe maakt Frank Niessen een smalle bovenlip voller met een liplift?

 

Lees ook