Wanneer is lipofilling van je kin wel een optie en wanneer niet? De arts legt het haarfijn uit.

02:37 - 01:34
luistertijd 02:37 - leestijd 01:34

Een lezeres vraagt ons of het mogelijk is om je kin op te laten vullen met lichaamseigen vet. Ze ziet namelijk dat dit met borsten gedaan wordt. Lichaamseigen vet kun je natuurlijk op meerdere plekken in het lichaam inbrengen. Maar in de kin? Wordt dat mooi?

Plastisch chirurg en lipofilling expert bij uitstek, Frank Niessen, legt het uit.

frank niessen‘Het simpele antwoord op je vraag of het mogelijk is je kin ermee op te vullen, is ‘ja’. Maar je moet er altijd rekening mee houden
dat 30-50% van het vet weer verdwijnt, wordt afgebroken door het lichaam.

Om nog wat dieper in te gaan op je vraag of het mooi wordt, moet ik eerlijk zeggen dat zoiets van een aantal zaken afhangt.

Wat maakt jou mooi? Niet alleen de techniek staat voorop….

Als ik een gezicht behandel met wat voor techniek dan ook, dan kijk ik naar wat je mooier maakt, dus op jouw gezicht toegespitst. Ik voer niet zomaar een geleerde techniek uit.

In het geval van een kin gaat het om de relatie met neus, kaak, lippen en de breedte van de jukbeenderen. Hoe lang is de kin in relatie tot de andere verhoudingen, zoals bijvoorbeeld de afstand van neus tot bovenlip?

Als de kaak een probleem is…

Als er veel volume nodig is, of de relatie tussen boven- en onderkaak ongunstig is, dan is het het beste om een operatie aan de kaak uit te voeren. Is er alleen veel volume nodig van de kin, dan is een kin implantaat mijns inziens beter dan vet.

Het vet heeft geen stevigheid van zichzelf en gaat in de loop der tijd wat hangen als gevolg van de zwaartekracht.

Het is wel een interessante en makkelijk toegankelijke optie wanneer er met minder volume volstaan kan worden. En het blijft in principe je hele leven zitten.

Wat we kunnen doen, hangt dus heel erg van je persoonlijke situatie af.

Vriendelijke groet, Frank Niessen

Ook interessant: hoe je mooiere kleinere littekens krijgt bij een ooglidlift, een liplift en een facelift:

Lees ook:

Lees ook