Met True Grey krijg je waanzinnig mooie zilverkleurige lokken in melange!

04:26 - 02:39
luistertijd 04:26 - leestijd 02:39

Een lezeres mailt ons met de vraag hoe zij haar grijze haar mooi koel van toon en gemeleerd kan krijgen. Van origine had ze donkerblond haar. Inmiddels is de voorkant grijs-wit en de achterkant meer antraciet grijs.

Om een mooie melange te krijgen, hebben kappers al meerdere malen geprobeerd met high- en lowligh te werken. Echter vallen de highlights uiteindelijk gelig wit uit en wordt het donkerder grijze haar bruin. Die mix van grijs en bruin vindt ze niet mooi.

Tijd voor advies van de Wella haarkleur expert, Lieke Stout!

‘De kleur van je haar, je huid en je ogen verandert door de jaren heen. Daarom is het mooi om je haarkleur mee te laten veranderen maar hoe ga je te werk dan?

Het pigment verdwijnt uit je haar

‘Je haarkleur wordt naarmate je ouder wordt kleurloos. Grijs (wit) haar bevat geen pigment meer. Dat proces begint bij iedereen op een andere leeftijd en hoe snel dit gebeurt, verschilt ook per persoon.

‘Bij de meeste mensen blijft het haar wat gemĂȘleerd van kleur. Dit is genetisch bepaald. Er zijn maar weinig mensen die een egale kleur hebben, in prachtig wit bijvoorbeeld.

Shop hier Wella True Grey voor thuisgebruik

 

Als er nog pigment in zit wordt het bruin

‘Bij jou is de voorkant al wit en blijft de achterkant nog enigszins gepigmenteerd. Dat geeft inderdaad altijd warmte af op het moment dat je dit gaat kleuren met een oxidatief product zoals een ontkleuring (highlights) of een permanente haarkleuring (lowlights), maar ook door invloeden van buitenaf zoals zonlicht.

‘Zodra je lowlights in je haar plaats zijn deze in het begin mooi antraciet maar de koele kleurpigmenten was je langzaam uit je haar en dan blijft er nog een bruinige kleur over. Dit is een heel logisch proces,  maar ik kan mij voorstellen dat dit niet is wat je wenst.

Highlights in grijs haar maken nog witter

‘Op het moment dat je highlights in je haar plaatst, onttrekt het kleurpigment wat nog in je haar zit, en zeker aan de voorkant zul je dan de natuurlijke diepte missen.

Perfect: de True Grey behandeling

‘Mijn advies is dan ook om een True Grey behandeling te boeken bij een Wella salon.

‘True Grey is een uniek product, speciaal ontwikkeld voor natuurlijk grijs haar. Het is niet zoals een kleurproduct, maar een verzorgende behandeling met grijs pigmenten. Deze geven je natuurlijke grijze haar glans en maken het handelbaar. Ook kun je er natuurlijke diepten mee aanbrengen in het haar, of ongewenste warme tonen in het grijze haar koeler maken.

Shop hier Wella True Grey voor thuisgebruik

 

Geen gele en bruine ondertoon meer

‘De pigmenten die in het product zitten zijn speciaal ontwikkeld voor natuurlijk grijs haar en zullen geleidelijk uit het haar verdwijnen zonder geel of bruinig te worden. Je zit dus niet aan deze behandeling vast en je hoeft het ook niet elke 6 tot 8 weken bij te kleuren.