Als je de bruid bent, de gast, of gewoon....omdat je ervan houdt: een sprankelende bruidsmake-up;-)

05:57 - 03:34
luistertijd 05:57 - leestijd 03:34

Of je nu zelf gaat trouwen of bent uitgenodigd voor een bruiloft: op deze mooiste dag van het jaar moet je er op je best uitzien. Bid voor mooi weer, geen puistje of een bad hairday, de rest heb je zelf in de hand. Want met deze zes tips creëer je zonder stress je eigen wedding look.

Zelf je make-up aanbrengen

Heb je al trouwfoto’s op je tijdlijn voorbij zien komen? Het trouwseizoen is namelijk in volle gang. Niet zo gek, want na twee corona-jaren is er een flinke stijging in bruiloften. En of je nou zelf de bruid bent of als genodigde mag meegenieten van de liefde, behalve een feestelijke outfit is een mooie make-up natuurlijk een must.

En daar kun je natuurlijk een visagiste voor inhuren, maar dat is dan de zoveelste kostenpost op het lijstje met uitgaven voor deze grote dag. Bedenk dat je op deze dag toch wel straalt, dus met een goede basis, uitgebreide oogmake-up en een goede vriendin die je wilt helpen met het aanbrengen van een proefmake-up, zie je er sowieso adembenemend uit.

Teken je look uit

Haastige spoed is zelden goed, maar op dit moment kun je het al helemaal niet gebruiken. Als je de juiste voorbereidingen treft, scheelt dat een hoop stress. Dus bedenk van tevoren waar je de nadruk op wilt leggen.

Ga je voor een glanzende huid, een bijzondere oogmake-up of liever een paar opvallende, verleidelijke lippen? Teken vervolgens een gezicht met ogen, neus en mond op papier en kleur je make-uplook met kleurpotloden in.

Houd deze tekening aan tijdens de proefmake-up en op de dag zelf. Plan een avondje in waarop je je make-up- en haarlook kunt uitproberen. Doe dat gezellig met een vriendin aan wie je raad kunt vragen en die jou eerlijk kan vertellen of het eindresultaat mooi is en bij je past. Degene met wie je trouwt wil natuurlijk niet met een wildvreemde aan het altaar staan.

Leg je producten klaar

Om goed voor de grote dag te komen kun je een modellentrucje uitvoeren. Neem een paar ijsblokjes mee onder de douche en wrijf ze een paar minuten over je gezichtshuid. Je wordt er lekker wakker van, je teint gaat ervan stralen en make-up blijft beter op haar plek zitten.

Trek ongeveer een uur uit voor het aanbrengen van je make-up en leg van tevoren het voorbeeld op papier en alle producten stap voor stap klaar, zodat je na het douchen meteen kunt beginnen.

Een stevige basis

Met een goede basismake-up hoef je je eigenlijk alleen maar op te bouwen. Draag overdag een natuurlijk ogende look die uit een luchtige foundation, donker omlijste ogen, een peachy blush en naturel gekleurde lippen bestaat, zodat je je ogen en wangen ’s avonds alleen maar donkerder aan hoeft te zetten.

Met een concealer zet je stipjes onder je ogen en op rode vlekjes en eventuele pukkeltjes die je met een deppende vingertop in de huid klopt.

Met een foundationkwast breng je op dezelfde plekken een vloeibare, schittering foundation aan (Your Skin But Better Foundation + Skincare, IT Cosmetics). Deze maakt je huid niet alleen egaal, maar zorgt er ook voor dat hij subtiel gaat glanzen. Strijk de foundation van binnen naar buiten, dus van onder je oog richting je slapen, vanaf je wang tot onder je kaaklijn, enzovoorts. Breng tevens een beetje foundation op je lippen aan, dan blijft je lipstick namelijk beter zitten.

Drie tinten oogschaduw

Een oogmake-up met een feestelijk tintje lijkt moeilijker dan het is. Het enige dat je nodig hebt is een bruin kohlpotlood en een oogschaduwpalet met minimaal drie natuurlijke tinten (The Bronze Palette, Kylie Cosmetics). Met het oogpotlood trek je een lijntje langs de bovenste wimperrand die je voorzichtig naar buiten uitveegt.

Zo krijg je een sexy smokey eye-effect. Breng een vanille- of champagnekleurige tint oogschaduw aan in de binnenste ooghoek en strijk vervolgens een iets donkerdere bruine oogschaduw over de rest van het ooglid tot in de arcadeboog. De donkerste bruine oogschaduw gebruik je alleen in het buitenste hoekje van de arcadeboog en boven de wimperrand.

Wil je ‘m feestelijker maken als het feest begint? Gebruik de middelste oogschaduw dan in een metallic of glitterversie, dus een goudbruine of bronzen kleur. Een zwarte waterproof (!) mascara maakt je look af (Pure Volume Mascara Waterproof, Catrice).

Zo blijf je stralen

En dan is het tijd om te stralen. Voordat je een glanzend poeder aanbrengt spray je Caudalie’s Beauty Elixer  over je make-up. Het heeft niet alleen een verfrissende geur, het fixeert en zorgt tegelijkertijd dat je teint gaat stralen.

Vervolgens breng je een glanzende poeder aan (Pillow Talk, Charlotte Tilbury). En vandaag niet alleen hoog op je jukbeenderen, maar ook boven je wenkbrauwen en op het puntje van je neus. Stift je lippen met een natuurlijk roze kleur die net een beetje, maar niet te veel glans geeft (Rose Hermès in 49 Rose Tan, Hermès Beauty). Neem deze laatste producten mee, zodat je gedurende de dag je glow bij kunt werken.

That’s it! Jij bent helemaal klaar voor de grote dag. Nu staat er nog maar één ding op de planning: genieten!

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook