Wat een parels van skincare en geuren!

07:28 - 04:29
luistertijd 07:28 - leestijd 04:29

Recent hadden we weer een mooie perspresentatie bij Skins Cosmetics, in Amsterdam. Tal van nieuwe introducties werden gepresenteerd. Ik haal een paar mooie er voor je uit.

Narcisse Blanc van Caron

Met de Amsterdamse parfumeur Tanja Deurloo (ook zij verkoopt Caron, in de Perfume Lounge) heb ik al eens een mooie introductie gekregen in de wereld van Caron. Een Frans klassiek parfumhuis, uit 1904. Het rokerige Tabac Blonde is een icoon, waarmee de eerste vrouwelijk vlieger de eer kreeg toebedeeld. Het is een geur uit de jaren ’30. Zelf raakte ik verliefd op Narcisse Noir uit 1911. In dit artikel uit 2011 schrijf ik er een ode aan.

Het verschil tussen Noir en Blanc

Narcisse Noir is een diepe, rijke, elegante geur. Sinaasappelbloesem, roos, narcis, sinaasappel, sandelhout, musk en vetiver. Als de topnoten zijn vervlogen die een bloemig, haast oranje karakter geven, krijgt de geur een diep, donker en droog karakter. Spannend en intrigerend, bijna iets rokerigs en leerachtigs. Je houdt ervan of niet. Ik heb ook regelmatig gemerkt dat mensen er afkeurend op reageren als ik het draag. Ha!

Lichtvoetige zus

Maar nu ontdekte in Narcisse Blanc! Hurray! De lichtvoetige zus, waarop mensen zich hun neus niet meer van mij af zullen keren! Blanc bevat nog altijd oranjebloesem, maar ook een een frisse petitgrain en bergamot. Het hart bevat natuurlijk narcis, maar ook Turkse roos, en in de basis geen vetiver meer maar ambroxan, vanille, cashmeran en mos. Dit parfum is frisser en zachter, maar nog net zo chic!

Zo leuk is nu ook dat de flacons stapelbaar zijn, waardoor je een parfumtoren kunt maken;-)

Shop hier online

 

Ignae, high tech skincare van de Azoren

Midden in de Atlantische Oceaan liggen negen prachtige vulkanische eilanden, genaamd de Azoren – en dit is ook meteen de thuisbasis van ignae. Dit fraai geformuleerde en op biotechnologie gebaseerde skincare merk heeft Azoren als haar natuurlijke laboratorium. Er zijn dankzij gebrek aan vervuiling hele mooie pure pure ingrediënten te vinden. Ignae maakt gebruik van de Principles of Green Chemistry.

Lokale ingrediënten voor huidregeneratie

Oprichter van het merk is Miguel Pombo; een expert op het gebied van internationale ingrediëntenproductie en EU-regelgeving voor schoonheid, én inwoner van de Azoren. In het ecosysteem van de archipel ontdekte hij veel ingrediënten die konden worden gebruikt voor huidgenezing en regeneratie van de huid. Samen met zijn jarenlange ervaring ontstond het idee voor ignae. Daarnaast is in 2020 Claire Chung – voorheen General Manager bij Yoox Net-A-Porter Group – toegetreden als CEO en medeoprichter van het merk.

Ingekapseld in liposomen

De EPC Factor® liposomen fungeren als een middel dat de algen- en plantenextracten tot in de dermis van de huid kan brengen, voor een snelle regeneratie van de huidcellen. De belangrijkste ingrediënten zijn afkomstig van de vele bomen, planten, bloemen en algen die in de archipel groeien. Het mineraalrijke thermale water is afkomstig uit de vele warmwaterbronnen van het vulkanische Furnas.

Het vegan assortiment van ignae bestaat uit verschillende huidverzorgingsproducten voor een complete routine, waaronder een milde, verfrissende cleanser, hydraterende serums voor zowel overdag als ‘s nachts en een alles-in-één behandeling om fijne lijntjes rondom de ogen te verminderen.

Ignae staat voor duurzaam, clean, vegan én prestatiegericht. Hoe mooi wil je het hebben! Get it!

Shop hier online

 

Costa Brazil, met planten uit de jungle

Costa Brazil heeft als missie om producten te creëren die niet alleen goed zijn voor het lichaam en de geest, maar ook voor de planeet. Het merk is opgericht door Francisco Costa vanuit de overtuiging dat schoonheid en de gezondheid van de aarde onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Het regenwoud in

Costa is geboren en getogen in Brazilië en keerde na een carrière in de mode – waar hij heeft gewerkt voor o.a. Calvin Klein – in 2016 terug naar zijn geboorteland om het Amazone regenwoud te verkennen.

Zijn Jungle Complex

Daar ontdekte hij bij de lokale bevolking eeuwenoude genezingsrituelen en de pure kracht van inheemse ingrediënten. De basis van alle producten is het Jungle Complex™. Deze voedingsrijke drie-eenheid van Kaya, Cacay en Breu werd samen met een team van lokale wetenschappers en botanici ontwikkeld, en is een unieke combinatie van geavanceerde, moderne technologie en de rijke krachten uit de natuur.

Natuurlijke oliën, wild geoogst

Kaya heeft een hydraterende en voedende werking, verbetert de stevigheid van de huid en wordt exclusief en duurzaam voor Costa Brazil in het wild geoogst. Cacay vermindert fijne lijntjes en is rijk aan vitamine A en E, Omega 3, 6 en 9 en is een natuurlijke bron van retinol. Breu is een aromatische hars die de huid en geest kalmeert en heeft een betoverende geurbeleving.

Ga naar de winkel om de fijne oliën te ervaren en de mooie verpakkingen te bewonderen. Er zijn een cleanser en twee body oils. All vegan, en zo….

Ocean of a Midnight Moon parfum

Simone Andreoli laat je met het nieuwe parfum Ocean of a Midnight Moon de magie van de zee bij maneschijn ervaren. Het is een fijne aquatische geur die verrassend aards wordt.

Formentera als inspiratie

Ieder parfum van het Italiaanse parfumhuis is een herinnering aan verre landen en bijzondere bestemmingen. Met Ocean of a Midnight Moon neemt Simone Andreoli je mee naar Formentera, een van de Balearen eilanden, waar de golven van de oceaan worden verlicht door het schijnsel van de maan. Doe je ogen dicht, en je ziet het voor je…..

Fris én woody

De kracht van de zee wordt vertaald in een betoverenende, frisse geur van citrus, aromatische noten en woody akkoorden. Er zijn maar liefst ingrediënten verwerkt in dit parfum. De natuurlijke oliën van citroen, grapefruit, mandarijn, bergamot en petitgrain bigarade zorgen voor een frisse boost. Munt, jeneverbessen en mirte versterken het aquatische effect en worden gecombineerd met rijke akkoorden van eikenmos, zoete sparrenolie en leer.

Een heel fijn parfum voor vrouwen die van meer woody geuren houden en voor mannen die eens wat anders willen dan het bekende aquatische. Ook hiervan zeg ik: vraag om een sample, ga hem ruiken.

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook