Grote vakantie, kleine verpakkingen!

05:44 - 03:26
luistertijd 05:44 - leestijd 03:26

De vakantie staat voor de deur. En ben je eenmaal uitgeloot om via Schiphol te mogen reizen, dan ben je helemaal de gelukkige. Maar pak alleen je handbagage in, want dan ben je sneller bij de gate en heb je enkel wat je nodig hebt voor een ontspannen zonvakantie.

Wie aankomende tijd een vliegvakantie in het verschiet heeft moet het slim aanpakken. Na úren wachten in de rij, chaos aan de incheckbalie en de angst dat je je vlucht gaat missen kun je maar beter geen zorgen om je ruimbagage hebben. Ook Schiphol vraagt haar reizigers licht bepakt te reizen om het enigszins soepeler te laten lopen. Want wanneer je enkel met handbagage reist en al online ingecheckt bent, kun je direct door naar de securitycheck.

Ontspannen

Maar hé, waar ik het hele jaar al moeite mee heb, moet ik nu ook met mijn koffer doen: ontspullen. Het feit dat het ‘maar’ twee weken zijn doet daar niets aan af, want in die twee vakantieweken wil je er wel op je best uitzien, dus met je leukste jurkjes en liefst verschillende bikini’s. Uit deze vakantie moet ten slotte ook je profielfoto komen. Toch is het deze zomer het proberen waard. Het formaat van je handbagagekoffer mag maximaal 55 x 35 x 25 centimeter zijn, inclusief handgrepen en wielen. Daarnaast mag je nog één accessoire, zoals een hand-, laptop- of strandtas van maximaal 40 x 30 x 15 centimeter bij je dragen, dus worden het oprolbare hammamdoeken waar we op gaan liggen en laten we het tweede paar sneakers of schoenen maar thuis.

Tip 1: Maximaal met mini’s

In je handbagage mag je een liter aan vloeistoffen meezeulen, mits ze in verpakkingen van maximaal 100 milliliter zitten. Onder vloeistoffen verstaan de marechaussee dus je hele beautyroutine: zoals een dagcrème, zonnebrandcrème, aftersunmilk, lenzenvloeistof, shampoo, conditioner, krullencrème, UV-spray, haarspray en parfum. O, en natuurlijk je make-upproducten, dus schaf je favoriete items in de zomer alleen in kleine formaten aan.

Niet alleen veel beautymerken springen hier op in en hebben travelsizes in hun assortiment (Travel Set Sun, Pascaud of Mini-Kit Stralende Huid Musthaves, Paula’s Choice), ook drogisterijen bieden hun favorieten aan in een beautybag (Summer Must-Haves Set, Douglas). Daarbij heeft de douane ze wel het liefst in een transparante toilettas. Deze zijn los of voorverpakt verkrijgbaar bij de drogist.

Tip 2: Vakantie zonder foundation

Draag je in de vakantie liever zo min mogelijk make-up, maar wil je toch wat vlekjes of donkere kringen camoufleren? Gebruik dan enkel een getinte dagcrème of BB-cream. Deze multifunctionele crème verzorgt de huid, maar heeft tegelijkertijd een beetje kleur, waardoor oneffenheden minder opvallen. Sommige bevatten ook een ingebouwde zonnefilter, zodat ze meteen bescherming bieden tegen UV-stralen (Tinted Day Cream met SPF 30, vanaf 15 ml. Witlof).

In plaats van een oogmake-up draag je op vrije dagen alleen een laagje waterproof mascara. En voor de wenkbrauwen kun je een waterproof wenkbrauwpotlood (Waterproof Brow Pencil, Gucci) gebruiken.

Tip 3: Volume zonder föhn

Er mag dan wel een föhn in de hotelkamer hangen, een diffuser heeft ‘ie zelden. Kun je als krullenbol of met fijn haar niet zonder volumekop, probeer dan zoveel mogelijk volume uit de producten zelf te halen en neem een volumeshampoo en -conditioner mee, die volheid, volume en dikte creëeren. Een thickening spray (30 ml. Aveda) of uplifting volumespray (95 ml. Living Proof) die je op de haaraanzet van fijn tot middeldik haar spuit, doet wonderen als je het in de zon laat opdrogen.

Een droogshampoo helpt ook. Deze zorgt niet alleen voor verfrissing tussen de wasbeurten door, het geeft tevens textuur en meer body bij de haaraanzet. Maar wie juist wil blijven hydrateren of haar blonde haarkleur wil behouden kan ook voor een andere set kiezen. Moroccanoil heeft verschillende verzorgingsrituelen geselecteerd, allemaal verpakt in een zomerse toilettas (Moroccanoil TravelKit).

Tip 4: Make-up met meerdere functies

Het is slim om zoveel mogelijk multifunctionele make-upproducten in te pakken. Denk aan een wenkbrauwpotlood mèt borsteltje aan de andere kant of een brow soap met een tintje. Handig in de zomer zijn de lip & cheektinten op crèmebasis in meeneempotjes. Ze bestaan uit prachtige pigmenten en natuurlijke oliën en zijn bedoeld om lippen én wangen mee te kleuren. Je wrijft met je vingertop door de crème en dept de tint vervolgens op je lippen en wangen. De overgebleven crème op de vingertop wrijf je simpelweg over je ooglid (Lip2Cheek, Trinny London).

Tip 5: Verzorging in vaste vorm

Heb je toch nog gebrek aan ruimte, neem je shampoo, conditioner of bodylotion dan in vaste vorm mee. Een solid bar neemt relatief weinig ruimte in en omdat er geen vloeistoffen in zitten, mag deze gewoon mee in de handtas of handbagage. Behalve de shampoo- en conditionerbar zijn er tegenwoordig ook reinigingsbars voor het gezicht (Nivea), scrubbars, shavingbars en bodylotionbars.

Laat je bar opdrogen na gebruik, wikkel ‘m in een (naturel) zakje en stop hem weer tussen je kleding in je koffer. Gaat het nog lekker ruiken ook!

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook