Lees ook hoe dit hoogwaardige collageenhoudende poeder helpt bij een lekkende darm

04:07 - 02:28
luistertijd 04:07 - leestijd 02:28

Onrustige, rommelende darmen gaan vaak hand in hand met een onrustige huid. Er is suppletie waarmee je deze klachten kunt verminderen. In dit artikel vertellen we er meer over.

We moeten goed zorgen voor onze darmen, dat is inmiddels steeds duidelijker geworden. Als we medicijnen, bijvoorbeeld antibiotica, gebruiken of niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen, kunnen de darmen van slag raken met alle gevolgen van dien.

De relatie tussen emoties en huidaandoeningen

Er zijn nu ook onderzoeken waarbij een correlatie tussen emoties, stress en eczeem duidelijk wordt – en met acne en rosacea. Mogelijk spelen veranderingen in het darmmicrobioom hierbij een rol.

De lekkende darm

Een ander issue waarvoor we waakzaam moeten zijn is dat stress en een verstoord voedingspatroon kan leiden tot verhoogde darmdoorlaatbaarheid, ook wel lekkende darm genoemd. Het kan bijdragen aan allerlei ontstekingsreacties in het lichaam. Dus ook in de huid. Lees ook dit interessante artikel met dermatoloog Francis Wu er nog maar eens op na.

Als het microbioom van je darmen ontregeld is, moet je extra letten op voedingsmiddelen met een herstellend vermogen. Bijvoorbeeld groenten als bonen, linzen, prei, ui, erwten, koolsoorten, witlof, maar ook fruit, vis en wit vlees, eieren, ongebrande noten en zaden en specerijen als kurkuma en sesam, goede plantaardige vetten. Volvette yoghurt, of plantaardige vervangers.

De rol van collageen

Ook zijn er steeds meer onderzoeken die aantonen dat collageen niet alleen goed is voor de huid, maar ook voor de darmen. Collageen herstelt óók je darmwand en het lijkt een positieve invloed te hebben op de samenstelling van je darmbacteriën.

Collageen haal je normaliter uit voeding, helaas moet je dan wel heel veel uit beenderen getrokken bouillon drinken. Makkelijker is het om via suppletie binnen te krijgen.

Kies voor een complete formule

Enkel collageen, al dan niet vergezeld met wat vitamine C, is tegenwoordig overal wel te koop, en daar richten we ons niet op. Het wordt pas interessant als er over een totaalformule is nagedacht.

Met vitamine C, D en E en carotenoïden

Skinuals Protect & Fill is een voedingssupplement met maar liefst 10 gram gehydrolyseerd viscollageen van het Peptan®, wat de darmen herstelt en rustig houdt. Daarnaast bevat het 1000 mg vitamine C en diverse carotenoïden, die werken als antioxidanten tegen beschadiging van cellen en weefsels. Dit kom je nauwelijks tegen in collageendrankjes en poeders. Bovendien bevat het de vitaminen D en E – ook belangrijk! Bij een verstoord darmmicrobioom worden in vet oplosbare vitaminen vaak niet goed opgenomen.

Géén suikers

Ik ben er ook enthousiast over dat er geen suikers en zoetstoffen in zitten. Je darmen hebben deze stoffen helemaal niet nodig. Huidproblemen kunnen juist getriggerd worden door deze stoffen.

In totaal bevat Skinuals Protect & Fill 18 actieve en hoogwaardige ingrediënten die verpakt zijn per dagdosering. Skinuals heeft naar eigen zeggen de beste prijs-kwaliteit verhouding en je bent met 1 stick per dag klaar.

Onze Harriet is nu aan het testen

Onze tester Harriet gebruikt het product inmiddels een maand en zal jullie deze zomer op de hoogte brengen van haar bevindingen. Wil je het product zelf ook ervaren? Dan is het nog wel belangrijk dat je het minimaal drie maanden gebruikt voor een optimale werking. Eet en leef je gezond? Dan is de kans groot dat je al eerder positieve effecten opmerkt.

Speciale aanbieding!

Koop hier jouw boxen (voor 3 maanden) met korting +  je krijgt er één gratis cadeau bij je bestelling. Kortom, je krijgt er vier!!

Liever eerst kennismaken met het product? Dat kan ook. Er is een speciaal kennismakingspakket samengesteld voor maar € 17,95. Daarbij krijg je dan ook meteen een kortingscode voor je volgende aankoop.

Lees ook:

Lees ook