En Monique vertelt je iets moois over de werkzame stoffen erin;-)

07:06 - 04:15
luistertijd 07:06 - leestijd 04:15

De beste bescherming biedt een formule van uv-filters én krachtige anti-oxidanten. Het perfecte shield om vrije radicalen die extra ontstaan onder invloed van zonlicht, maar ook luchtvervuiling te neutraliseren. Om je huid in goede conditie te houden, en te beschermen tegen pimentvlekjes en rimpels. Maria Galland Paris heeft nu haar eigen paradepaardje: Uni’Perfect. Voor bescherming in de stad. Lees er alles over in dit artikel, en doe onderaan mee aan onze WINACTIE!

Perfecte bescherming in grootstedelijke omgeving

De fijne fluïde bevat een mooie, moderne technologie om je huid te beschermen. Er zitten lichtabsorberende breedspectrum filters in tegen UV-A en UV-B licht (methylene bis-benzotraizolyl tetramethylbuthylphenol) én speciale verzorging tegen de inwerking van blauw licht. Uni’Perfect komt in een spf 30 (nummer 390) en een spf 50 (nummer 391).

Sarah Parmentier vertelt…

Educatiemanager Sarah Parmentier

De absolute meerwaarde zit in de uitstekende verzorging, en daarbij gaat het niet alleen om voeding voor de huid om kwetsbaarheid door zonlicht te voorkomen, maar ook het visuele resultaat op je huid. Trainingsmanager Sarah Parmentier vertelt er alles over.

Ik heb het zelf al een aantal keren opgehad, ook als ik op het strand in de volle zon interviews had. Wat mij meteen opviel is dat het je huid mooi egaliseert waardoor de behoefte aan een foundation er niet meer is. Bovendien geeft het inderdaad perfecte bescherming in de zon. Ik droeg de spf 50.

Meteen een mooie teint

Eerst naar de voeding! ‘Dat mooie effect op je huid, wat jij waarnam, is te danken aan een combinatie van witte pioenroos extract én niacinamide (vitamine B3),’ vertelt Sarah. ‘Beide zijn daarbij ook nog eens uitstekende antioxidanten.’

Voor de stad, niet voor een stranddag

Omdat Uni’Perfect twee functies heeft: beschermen en verzorgen vraag ik haar of we het als een antizonnebrandmiddel moeten zien, of als een extra product in je skinroutine. Sarah benadrukt dat het niet bedoeld is om echt een stranddag mee door te komen. ‘Daarvoor moet je een aparte zonnecrème gebruiken. Antizonnebrandmiddelen bevatten ook speciale meer kalmerende stoffen. In Uni’Perfect zitten zeker herstellende stoffen, maar in een andere samenstelling en hoeveelheid dan in zonnebrandproducten.’

Tannines en mosextracten

En dat is ook te zien aan de formulering. Uni’Perfect bevat diverse echt mooie werkzame stoffen om de huid te voeden. Zo zijn er de tannines die helpen de huid te herstellen na blootstelling aan blauw licht. Van blauw licht wordt gezegd dat het pigmentvlekken veroorzaakt. De uit de tara-boom geëxtraheerde tannines zijn zeer efficiënte en stabiele antioxidanten. Dus deze hoeven niet ingekapseld te worden omdat ze van zichzelf al zo stabiel zijn.

Tara is een kleine boom die inheems is in het Peruaanse Andesgebergte en die een droog klimaat en arme grond verdraagt (met name zanderige tot rotsachtige grond). Sarah: ‘Deze stof helpt ook de huid te herstellen na blootstelling aan infrarood licht overigens.’

Versterking van de huidbarrière

Ook zit er een speciaal uit mos gewonnen cocktail in. Het wordt Mosscelltec genoemd en staat op de Inci lijst als Phytol. Ik heb met deze bijzondere uitvinding al in 2018 kennis mogen maken op de Cosmetics In-beurs, toen hij in Amsterdam was. Ik leg er hieronder meer over uit.

Luchtzuiverend en hydraterend

Het belooft de huidbarrière sterk te houden, onder alle klimatologische omstandigheden, en dat past precies in de anti-pollutiontrend. Mos is een oeroud plantje dat zelfs onder de meest gure omstandigheden weet te overleven. Het heeft geen wortels. Alle processen voor overleving vinden in de vele ragfijne blaadjes van de plantjes plaats. Zowel het voeden als ontgiften – waartoe het een grote hoeveelheid antioxidanten bevat om de schadelijke metalen die het opneemt uit de lucht weer ongedaan te maken. Mos is een luchtzuiveraar, en ook een belangrijke humectant voor bodem en bodem en struiken.

Wat een kracht!

Als mos geen voeding meer krijgt en uitdroogt gaat het in de slaapstand en kan zelfs na een lange periode weer tot leven komen. Ze kunnen zichzelf binnen enkele minuten weer rehydrateren. Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat wij mos als onkruid zien en uit onze tuinen willen weren.

Van de krachtige humectante eigenschappen wordt ook gebruik gemaakt in cosmetica voor onze huid. Andere claims zijn dat de uit celculturen gewonnen stof de huidtonus opfrist en egaliseert en de huid weerbaarder maakt tegen klimatologische schommelingen.

Ook leuk om te kijken: Monique’s facial bij Sjoerd Vis met Maria Galland Paris:

Ook een perfecte primer

‘Het leuke van Uni’Perfect is ook,’ zegt Sarah, ‘dat het zo vloeibaar is dat je het ook makkelijk als een primer onder je foundation kan aanbrengen. ‘Hij matteert ook iets, en dat is erg prettig.. We noemen Uni’Perfect echt een ‘urban protection’, die makkelijk te combineren is met je bestaande skinroutine. Voor de zonnefilters is gebruik gemaakt van nanotechnologie, wat betekent dat deeltjes ragfijn van samenstelling zijn en zeer goed hechten aan de huid.’

Makkelijk in te voeren in je skinroutine

Je brengt Uni’Perfect na je crème aan, en, mocht je dat gebruiken, onder je foundation. Uni’Perfect is geen antizonnebrandcrème, daarvoor zijn aparte producten bij Maria Galland Paris. Het merk is van mening dat zonproducten volledig toegewijd moeten zijn aan de uv-filters. Deze nemen veel ruimte in, in een product. Waardoor je de andere stoffen met een anti-aging werking te kort zal doen. Uni’Perfect is je city-protectie: globale zonbescherming, extra focus op blauw licht en infrarood licht, en voedende stoffen ter bescherming van de celfuncties.

Naar het strand? Dan met Soin Solaire…

Sarah tikte me toch wel even op de vingers: op het strand kan ik toch beter een volledig antizonnebrandmiddel gebruiken;-) Daarvoor zitten er in de Maria Galland Soin Solaire serie hele mooie producten!

DOE MEE MET ONZE FIJNE WINACTIE! We geven de prachtige Uni’Perfect spf 50 weg aan jou!

Zo doe je mee. Beantwoordt deze vraag: waarom is het zo belangrijk om je huid ook tegen luchtvervuiling te beschermen en blauw licht? Stuur je antwoord naar info@beautyjournaal.nl, onder vermelding van Maria Galland Paris. Vergeet niet je adresgegevens erbij te doen!

 

Bekijk ook:

De gezichtsbehandeling die je laat dromen en ontspannen: Ritual Sublime Jeuness

Lees ook:

 

Lees ook