Met handige producttips zodat je direct aan de slag kunt!

04:34 - 02:44
luistertijd 04:34 - leestijd 02:44

Soms word je zo geïnspireerd door iemands make-uplook dat je meteen zelf aan de slag wil. Ik had het laatst met een haarstyliste die op een beauty-event een wenkbrauwlook rockte die tegen alle heersende conventies inging. Een look die ik direct op mezelf heb toegepast.

Credits: Mádara

Eenheidsworst

Begrijp me niet verkeerd: ik hou van verzorgde wenkbrauwen. Maar de nieuwe browtreatments zorgen ervoor dat unieke wenkies bijna zeldzaam aan het worden zijn. Iedereen begint door de vaak (te) donker gekleurde wenkbrauwen op elkaar te lijken.

Een verademing: de warrige look

Ze zijn soms zo strak getekend en geknipt dat het lijkt alsof ze erop geplakt zijn. Ik neig daarom steeds meer naar een voorkeur voor natuurlijk ogende bogen die best een beetje warrig en dus ook blond of lichtbruin mogen zijn. Dus toen ik na lange tijd weer eens een ander soort wenkbrauw zag, wilde ik deze even van dichtbij bekijken.

Credits: Mádara

Onstuimig

De haartjes waren niet in de groeirichting, maar kaarsrecht omhoog gekamd, waardoor een warrige of fleeky look ontstaat. Eindelijk iets dat buiten de lijntjes valt. Vervolgens waren de haartjes verstevigd met een transparante gel of een ander product, zodat wel de natuurlijke haarkleur behouden bleef.

Haarvrije geultjes

Maar toen kwam het interessante: de brauwen waren opgesplitst door middel van haarvrije geultjes, dus in secties gescheiden, zeg maar. Hoe deze haarstyliste dat had gedaan? “Gewoon, verticaal een potlood erdoorheen getrokken.”

Credits: Mádara

Brushed up-brows

Dus of je nou powder brows, correction brows of soft ombré brows draagt, kam ze voor de verandering eens echt recht omhoog.

Even wat lijm er tegenaan

Brushed up-brows zijn momenteel in opmars en maken het ons aankomende zomer een stuk makkelijker. Het gaat er namelijk alleen maar om dat je je wenkbrauwen lift door de haartjes omhoog te kammen en ze daar te houden. Hoe hoger en voller je de wenkbrauwen draagt, hoe jonger je lijkt. Om ze ‘vast te zetten’ heb je enkel een stevige lamination nodig.

Zeep als fixatie

Het is van oorsprong een oud Hollywoodtrucje en visagisten en dragqueens doen het al járen: wenkbrauwen fixeren met behulp van zeep.  Je maakt de haartjes van je wenkbrauwborsteltje nat met water, wrijft ermee over een stuk zeep met een neutrale pH-waarde en kamt er de haartjes vervolgens mee in de gewenste richting. Even goed laten drogen en klaar.

Om je de zoektocht naar de juiste zeep te besparen gingen een aantal beautymerken je voor. West Barn Co (€ 16,95), Marr Cosmetics (€ 22,95), Ghazal Beauty (€ 24,95) en Anastasia Beverly Hills (€ 19,95), maar ook Mádara (€ 25,-) Hema (€ 3,95) en Kruidvat (€ 4,49) hebben een brow fixer in het assortiment.

Geen water nodig

Je hoeft hier geen water bij te gebruiken, want het is meer een sticky wax dan een zeep en ze zitten in schattige blikjes en potjes.

Even afsprayen

Omdat ik vrij stugge wenkbrauwharen heb spuit ik na het lamineren met een brow soap wel nog een strong hold haarspray op een wenkbrauwborsteltje voor extra versteviging als laatste fixerende touch.

Brow Lamination-behandeling

De Brow Lamination staat inmiddels ook al op de kaart van veel browbars en beautysalons (vaak voor rond de € 45,-). In drie stappen worden de haartjes van de wenkbrauwen met een liftende lotion, een permanentvloeistof en een verzorgende gel in de gewenste richting geborsteld en op hun plek gehouden.

Je moet het zien als een soort permanent voor de wenkbrauwen, want het omhoog gekamde effect kan tot wel meer dan een maand blijven zitten. ’s Ochtends hoef je dan niets meer te doen.

Je kunt met deze techniek niet alleen een brushed up-brow creëren, ook een getinte wenkbrauw of een strakke microbladinglook is hiermee te bereiken. Voor als we met de brushed up-brow toch weer op elkaar gaan lijken.

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook