Bijkomend probleem: er is jarenlang met henna geverfd, kan je dan nog andere kleuren nemen?

02:14 - 01:20
luistertijd 02:14 - leestijd 01:20

Een lezeres mailt dat dat ze jarenlang het haar met henna heeft geverfd. Ze is er klaar mee, ze wil het uit laten groeien. Ze heeft inmiddels muisgrijs haar, vertelt ze en dat vind ze ook niet mooi.

Dit is BeautyJournaal’s Monique: Met je grijze haar in de krant: AD, winter 2014

 

Ze vraagt zich af of ze het haar ook wit kan maken. Bijvoorbeeld in de uitgroei waar het zo muisgrijs is, en misschien met wat mooie stroken in de lengte? Ze zoekt vooral naar mogelijkheden om de uitgroei elegant te verdoezelen.

Onze haarexpert Lieke Stout laat weten:

Metaaldeeltjes

‘Het is lastig dat je je haar jarenlang met henna geverfd hebt. Henna bevat onzichtbare metaal deeltjes die zich in het haar hechten. Hier heb je normaal geen last van maar ze kunnen wél een chemische reactie geven zodra het haar met ander kleurproduct gekleurd wordt.

Haar ontkleuren

Om witte stroken in je haar te creëren, zal het haar opgelicht moeten worden met een ontkleuringsproduct. Het is erg belangrijk dat je niet zelf thuis aan het werk gaat, maar het proces door een kapper laat doen.

henna poeder

Laat eerst een test doen bij de kapper

Het beste is om je kapper dan eerst een teststreng te laten maken om te zien hoe het haar dat met henna gekleurd is, op de ontkleuring reageert, en of het licht genoeg kan worden. Het haar heeft namelijk redelijk wat lagen henna gestapeld gekregen door de jaren heen.

Na gelang het resultaat van de teststreng kun je een vervolgplan maken samen met je haarstylist.

Dus, er zijn zeker mogelijkheden, maar laat je adviseren door een goede kapper.

Hartelijke groet,

Lieke Stout

Lees hier al onze artikelen over grijs haar, van kleuring tot verzorging

beautyjournaal shop

Lees ook