Nee! Ga niet aan de slag met toners en kleurshampoo, er is een andere truc die je zelf kan doen…

03:28 - 02:05
luistertijd 03:28 - leestijd 02:05

Een lezeres vertelt ons dat ze bij de kapper een mooie bruine basis kleur had laten zetten. Helaas vervaagde de kleur snel en werd het bovenop snel koperkleurig. In de lockdown tijd had ze al eens zelf geprobeerd te kleuren maar ook dat was geen succes, het werd snel oranje.

Ze wil het liefst terug naar de kapper en een grijs-blonde kleur laten inzetten. De kapper heeft echter gezegd dat zoiets niet in 1x te realiseren is. De lezeres vraagt zich af of ze met kleurshampoo of toner zelf iets kan doen. En mocht dat niet lukken, wil ze weten of het mogelijk is om van het koper af te komen door naar een asblond/bruin te gaan.

Wella kleurexpert Lieke Stout vertelt het volgende:

‘Het is lastig om gekleurd haar in één keer lichter te kleuren naar een blond/grijze kleur. Wil je een grijze kleur bereiken dan moet het haar op zijn alle lichtst  blond worden opgelicht en dan pas is het mogelijk om grijs te kleuren. Zeker als er een oude kleuring in het haar aanwezig is, is dit niet in één salonbehandeling gedaan.

Gebruik geen toner of kleurshampoo

Zelf het haar lichter maken met een toner of kleurshampoo is helaas geen optie omdat toners of kleurshampoo’s niet in staat zijn eerder gekleurd haar lichter te maken.

Blijf je haar voorzien van bruine kleurpigmenten

Omdat het haar oranje rood is geweest, zal de oranje kleur, naar mate je het haar wast, er weer onder vandaan. Het is dus belangrijk het haar te blijven voorzien van bruine pigmenten om de warme tonen te blijven onderdrukken.

Ik adviseer je om je haar, om de zoveel weken (en dit verschilt per type haar en hoe snel het warme weer naar boven komt) met een zachte kleuring bruin te tonen. Zo bouwt het pigment zich op in het haar en heb je steeds langer plezier van de bruine kleur.

Gebruik deze producten thuis

De juiste professionele thuis verzorging voor het haar is belangrijk voor een langere houdbaarheid van de kleur. Gebruik INVIGO Color Briliance shampoo voor gekleurd haar. Deze is er voor zowel een fijne als een dikkere haartextuur om zo de juiste verzorging te kunnen bieden. En biedt je tot wel 7 weken langer plezier van de haarkleur.

Gebruik als verzorging de Color Recharge Cool Brunette conditioner. Dit is een verzorgende conditioner met koele bruin pigmenten om zo de haarkleur mooi koel te houden.

Heel veel succes, Lieke

Lees ook:

Lees ook