Deze shampoo doet meer dan een 'toner', het verzorgt ook super!

06:39 - 03:59
luistertijd 06:39 - leestijd 03:59

Als je blond, geverfd en droog haar hebt kan het bijna niet anders of je hebt van Olaplex gehoord. Het is dé behandeling bij de kapper en thuis om beschadigd haar zichtbaar te herstellen. En dan niet tot de volgende shampoo beurt zoals bij een gewoon masker, maar blijvend.  

In het kort: haar bevat zwavelverbindingen die door verven en hitte beschadigd raken. Haar ziet er droog, dof en onhandelbaar uit. Olaplex bevat het gepatenteerde ingrediënt Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate, dat deze ‘disulfide bonds’ weer herstelt. Olaplex maakt het zelfs mogelijk om drastische kleurveranderingen in je haar te maken en toch een gezonde haardos te houden! 

Harriet’s haar voor het gebruik van Olaplex

 Olaplex is mijn life-saver 

Mijn haar is droog en pluizig en dat wordt nog erger met haarverf en vooral met highlights. Olaplex is voor mij echt een life-saver. Met Olaplex ziet het er gezond uit, zonder is het één bos stro.  

Olaplex No. 4P Blonde Enhancer Toning Shampoo  

Sinds kort is er een ’zilver’ shampoo voor blond, gehighlight en grijs haar, om je lichte kleur mooi te houden en een gele of oranje gloed tegen te gaan. Aan deze zilver- of purple shampoos wordt een paarse kleur toegevoegd die de gele/oranje gloed neutraliseert.  

Mijn highlights worden snel rossig 

Ik heb donkerblond haar met highlights en omdat er wat rossigs in mijn familie zit krijgen deze highlights heel snel een oranje gloed. Ook haarverf pakt heel vaak veel roder uit, dus ik was mijn haar eigenlijk altijd met een zilvershampoo.  

Shop hier online

 

Deze zilvershampoo verzorgt ook 

Zo fijn dat Olaplex nu ook een zilvershampoo heeft! De meeste zilvershampoos zijn puur gericht op het herstellen van de blonde kleur en niet op verzorging of mildheid. Als je al droog haar hebt van het verven zijn, kunnen de traditionele sulfaten die voor reiniging en schuim zorgen, de droogte versterken. Ik heb daar snel last van.  

De claim  

De claim van Olaplex No.4 Blonde Enhancer Toning Shampoo is dat blonde haartinten 3x helderder kunnen worden. Beschadigd haar voelt zachter en sterker aan, gezonder dus.  

Voorkomen dat ik met oranje haar rondloop 

Nu heb ik de shampoo nog maar vier of vijf keer gebruikt en heb ik net mijn haaruitgroei bij laten kleuren, dus een echt goede beoordeling over het oplichten van de tint kan ik niet geven, maar de kleur vind ik wel echt minder warm en meer assig van toon. Dat is precies wat ik wil, het voorkomen dat ik met ‘oranje’ haar rond loop.  

Shop hier online

 

Het gebruik van de shampoo 

Je gebruikt het als gewone shampoo, maar je laat het wel even intrekken omdat het ook een toning functie heeft. Heb je veel stylingresten in je haar kun je het ook eerst met een gewone shampoo wassen, bijvoorbeeld No 4. Eindig met een conditioner of masker (No. 5 of No. 8).  

Harriet’s har met blonde highlights en de Olaplex zilvershampoo

Mijn ervaring met de shampoo 

De shampoo is inderdaad heel erg paars. Mooi om te zien! Ook fijn in gebruik: niet te waterig, niet te dik en het reinigt mild. Mijn haar voelt zacht aan na het uitspoelen, dat is voor mij altijd een goed teken. Geen stroevigheid!  Als ik het om de dag was, is deze shampoo voldoende. Als ik het drie dagen niet was, doe ik een double cleanse om stylingproducten te verwijderen.  

Shop hier online

 

Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask  

Claim: Een herstellend masker dat hydrateert, glad maakt, laat glanzen en body geeft.

Shop hier online

 

Eigenlijk ben ik niet zo van de haarmaskers. Een goede conditioner wat langer laten intrekken werkt ook prima. Vaak zijn maskers van dezelfde samenstelling als een conditioner, maar dan met minder water, dus dikker en geconcentreerder. En ik heb geen geduld om een half uur met een haarmasker en een handdoek om mijn hoofd rond te lopen. Hoewel dat wel een goed idee zou zijn!  

olaplex n.08

Het Olaplex No. 8 haarmasker is in deze anders omdat het weer het gepatenteerde ingrediënt bevat dat je haar écht herstelt, en niet alleen glad maakt tot de volgende wasbeurt.  

Je gebruikt 1 of 2 ‘kneepjes’, afhankelijk van de lengte en dikte van je haar. Je laat het tien minuten intrekken.  De formule bevat naast dimeticone (siliconen) en glycerine (beide winners voor glad en gehydrateerd haar) maar liefst zes plantaardige oliën. Eén en al verzorging dus! 

Shop hier online

 

Harriet’s haar na gebruik van de Olaplex producten

Wat vind ik van het haarmasker? 

Het werkt erg goed. Mijn haar is heel zacht, maar goed te stylen, en het voelt veel minder droog aan.  

De shampoo en het masker zijn een mooie combinatie samen als je net als ik erg droog haar hebt van nature, dat makkelijk pluist, én als je een rossige haarkleur met blonde highlights vooral onder controle wilt houden. 

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook