Er schuilt een addertje onder het gras, dus lees het maar even...

02:44 - 01:38
luistertijd 02:44 - leestijd 01:38

Onlangs vernamen we dat je voorzichtig moet zijn met de inname van collageendrankjes als je aanleg hebt om dik te worden. Dat is natuurlijk wel even schrikken, want collageen suppletie is hotter dan hot.

Beauty innovator Mardge Pascaud introduceerde vorig jaar haar eigen unieke collageen stimulerend poeder Firmness en we vragen naar haar mening over deze kwestie.

Eiwitten moeten worden omgezet

‘Bij collageenhoudende drankjes praat je over eiwitten. Eiwitten bevatten calorieën, maar bij de inname van extra eiwitten is het meestal de bedoeling dat dat wordt omgezet in spiermassa of in het geval van inname van collageen, is het de bedoeling om het om te zetten naar huidstevigheid.

Van te lang en teveel kun je dikker worden

‘Voldoende eiwit in je voeding stimuleert juist de vetverbranding. Maar als je  té lang té veel eiwitten binnenkrijgt, zou je dikker kunnen worden.  De juiste hoeveelheid eiwitten zal per individu verschillen en is afhankelijk van je leeftijd, spiermassa, gezondheidstoestand en natuurlijk ook je doelen.

Je moet erbij bewegen en/of je huid extra prikkels geven

‘Als je veel eiwitten eet, maar daarbij niet beweegt, gaat het lichaam de extra eiwitten niet gebruiken om spiermassa te maken. En zo zie ik het ook bij de huid. Als je alleen collageen inneemt en niet de prikkel geeft om dat  om te zetten op de plaatsen waar je het wilt hebben behaal je misschien niet de gewenste effecten.

Bindweefsel massage

‘Daarom zeg ik echt altijd dat huidversteviging met suppletie echt een combi moet zijn van : het aanreiken van de collageen bouwstenen ( zoals mijn product Firmness) + de huid de stimulus geven om hieruit collageen op de gewenste lokaties te bouwen d.m.v. een lokale behandeling met bijv. bindweefselmassage of radiofrequentie behandelingen.’

Je moet met bouwsteentjes van collageen werken…..

Tot slot wil ik graag nog vermelden dat ik collageen sowieso te groot vind om optimaal op te nemen in het lichaam. Ik werk nooit met collageen, niet in de cosmetica en niet in de suppletie. Ik gebruik liever goed opneembare stoffen.

Daarom werk ik voor Firmness met de bouwstenen van het collageen. Met de specifieke aminozuren zoals Hydroxiproline, L-Proline en L-Glycine. Deze hebben een optimale opname via de darm.’

Bekijk ook hier mijn webinar over collageen en aminozuren.

 

Lees ook:

Lees ook