Het is ongelofelijk maar met deze producten boek je meer resultaat dan met medicijnen en met nauwelijks bijwerkingen

09:08 - 05:29
luistertijd 09:08 - leestijd 05:29

Een probiotische skincare lijn speciaal voor de acne-gevoelige huid: de Clarifying lijn is een feit! Esse Skincare heeft een formule ontwikkeld met maar liefst 4 probiotische stammen van Lactobacillus, met lévende bacteriën. Esse trainster Gabrielle van Eykern vertelt ons er alles over. Uit onderzoek blijkt dat het zelfs beter werkt dan de gangbare medische middelen tegen acne, en dat je er ook nog minder bijwerkingen van hebt!

Key accountmanager Gabrielle van Eykern

De bijzondere bacteriegroep die in elk mens zit

Lactobacillus is een hele interesse verzamelgroep van goede bacteriën, die ook van nature in het menselijk lichaam voor komen, vertelt Gabrielle. ‘De mooiste voorbeelden zijn moedermelk, en de afgifte van probiotica die plaatsvindt tijdens de geboorte via het geboortekanaal. Het is een super heilzame bacteriefamilie voor je totale immuunsysteem. In Esse zijn deze microben zo verwerkt dat ze een milieu op de huid creëren die de groei van goede microben stimuleert en aanvallen van pathogene (ziekmakende) microben tegengaat. Je huid wordt er gezonder van.’

Microben kun je op veel wijzen verwerken

Tegenwoordig zijn er heel veel merken die probiotica, zoals het genoemd wordt, verwerken in hun skincare, maar Esse Skincare is echt het meest spraakmakend. Het merk werkt met alle vormen van Lactobacillus probiotica. Van fermenten (peptiden uit opengebroken microben), lysaten (de generieke benaming voor alle stoffen die uit een opengebroken microbe voortkomen), getindaliseerde microben (verhitte microben die niet meer leven). Ze hebben allemaal een specifieke functie. Maar het meest uniek zijn de formules met levende microben.

Werken met levende microben

Gabrielle: ‘Levende microben hebben een nog krachtiger werking bij huidproblemen, zoals acne. In deze nieuwe acne-lijn zitten maar liefst vier stammen. Met drie daarvan werkten we al in een andere producten (Priobiotic serum en Sensitive serum), maar 1 stam is echt nieuw.’

Waarom neemt acne zo toe?

Natuurlijk gaan we even terug naar de basis van het probleem: acne. Tegenwoordig heeft meer dan 70% van de jonge mensen acne. Het neemt dus enorm toe, maar waarom?

Onderzoek bij inheemse stammen

Gabrielle vertelt een interessant verhaal over de Himba stam in Namibië, een stam in Peru en een in Papoea Nieuw-Guinea. Esse-oprichter Trevor Steyn heeft daar onderzoek gedaan naar het microbioom van de huid van deze mensen, en dit vergeleken met die van de Westerse mens. Het blijkt dat acne helemaal niet voorkomt bij deze stammen, terwijl ook deze mensen, zoals iedereen, hormonale schommelingen hebben.

De Westerse mens heeft een aanzienlijk deel van de diversiteit aan bacteriestammen op de huid verloren. Wat wij kwijt zijn aan goede stammen, wordt opgevuld door de bacteriestammen die nog wel aanwezig zijn, en dat zijn niet de beste. De P. Acnes bacterie, die acne veroorzaakt, hoort dan wel op je huid, maar niet in de grote hoeveelheid zoals je bij Westerse mensen ziet.

De rol van bewerkte voeding

Speelt voeding dan een rol? ‘Niet per se,’ zegt Gabrielle. ‘Wij wijzen vaak naar koeienmelk als boosdoener, maar de Himba bijvoorbeeld hebben alleen maar koeien.

‘Het geheim zit hem in onbewerkt voedsel. Rauwe melk dus, dat drinken de Himba. Het bewerken van voedsel berooft het van vitaminen, mineralen en dus ook van goede bacteriestammen.

Gabrielle vervolgt: ‘Vanuit de evolutie zijn wij niet afgestemd op bewerkt voedsel. Dit is ontstaan om voedsel langer houdbaar te maken, omdat er steeds meer mensen op deze planeet kwamen. Er moesten steeds meer monden gevoed worden, dus moest er meer en sneller voedsel komen.’

Een leuke vraag is dan natuurlijk of er bij die inheemse stammen bacteriestammen zijn gevonden die nu nuttig zijn voor onze huid?

Gabrielle: ‘Dat hebben we helemaal niet nodig. De Lactobacillus die we gebruiken is een hele mooie familie. Hij bestaat uit zogeheten influencers. Als je stammen uit die grote familie toevoegt, krijgen de nog aanwezige goede stammen een boost. Daarvoor gebruik je dan wel levende bacteriën, zoals nu in de Clarifying lijn.

Welk resultaat kun je krijgen?

Gabrielle: ‘Je ziet binnen 8 tot 12 weken verandering in het microbioom ontstaan. Omdat deze nieuwe lijn zo actief is in haar werking, adviseren we wel om dit onder begeleiding van een Esse huidspecialiste te doen. Zij moet ook eerst analyseren of er sprake is van acne en dat het geen rosacea is. Alleen bij echte acne vulgaris zul je het resultaat boeken wat we voor ogen hebben.’

Een vergelijk met medische middelen tegen acne

Trevor Steyn is niet over 1 nacht ijs gegaan, hij heeft ook onderzocht wat zijn nieuwe lijn doet ten opzichte van bestaande medisch behandelingen van acne, en dat is niet mis!

Gabrielle: ‘De standaard medicinale behandelingen geven ontzettend veel bijwerkingen. Bijna 70% van de gebruikers geeft aan dat ze hoe dan ook een vorm van bijwerking hebben. Bij Esse is dat met de Clarifying lijn 2%.

De Clarifying lijn bestaat uit vier prachtige producten:

Clarifying Cleanser, mild, zuiverend, niet schuimend en het stript niet de natuurlijke talg laag van de huid. Die heb je namelijk heel hard nodig als voeding voor je probiotica. Natuurlijk zitten er wel stoffen in die de P. Acnes bacterie aanpakken, zoals salicylzuur. Bamboe houtskool helpt om afvalstoffen van de huid te absorberen en overtollige talg. De Lactobacillus houdt de bacterie populatie optimaal gezond.

Gabrielle: ‘Hoe meer talg je weghaalt, hoe harder de huid moet werken om soepel te blijven. De kwaliteit van de talgproductie wordt steeds slechter. Sapinienezuur is een onderdeel van talg en voeding voor de goede bacteriën. Het valt niet mee om mensen met acne heel anders met talg om te laten gaan. Maar dat is wel wat er moet gebeuren.’

Clarifying Oil, met provitamine D, bakuchiol en de vier stammen Lactobacillus. Bakuchiol kan heel mooi de talgproductie reguleren. Hoe lager de vitamine D status in de huid, hoe meer acne er is. Daarnaast helpt vitamine D ontstekingen te verminderen.

Gabrielle: ‘Wij adviseren hierbij ook na het aanbrengen 15 minuten in de zon te gaan, omdat provitamine D onder invloed van zonlicht de aanmaak van vitamine D3 stimuleert in je huid.

Clarifying Serum is, samen met de Oil de fantastische verschilmaker, bij acne. Het serum bevat 2% salicylzuur om de poriën open en schoon te houden. Ook zit er niacinamide in de formule om ontstekingen af te remmen. Probiotische extracten en prebiotica geven een boost aan de huidbarrière functie. Hyaluronzuur ondersteunt wondgenezing en Myrothamnus heeft een krachtige antioxidant werking.

Spot Corrector, een fijn extra product dat je in kunt zetten bij lokale puistjes. Het bevat salicylzuur, bakuchiol en niacinamide. Natuurlijk zitten hier ook Lactobacillus in: de lysaten voor een verbeterde microbiële balans, en de getindaliseerde Lactobacillus voor een verbeterde barrièrefunctie.

Olie en serum altijd in combinatie gebruiken

Gabrielle benadrukt dat de olie en het serum altijd in combinatie gebruikt moeten worden. De olie bevat de vier stammen Lactobacillus, en het serum bevat vooral veel prebiotica, dat als voeding voor de probiotica dient.

Is er geen aparte moisturizer nodig? Nee hoor, zegt Gabrielle, ‘de combinatie van de olie en het serum vormen al een moisturizer.’

Wat een interessante skinroutine is dit, als je acne hebt. Vooral als je weet dat het veel beter werkt dan de medische alternatieven, en met ook nog eens minder bijwerkingen.

Ken je iemand met acne, laat haar of hem zeker dit artikel lezen!

Lees ook:

Bekijk ook deze video over Monique’s gezichtsbehandeling met 5 miljard levende microben van Esse!

Lees ook