Er is niets mooiers dan verrukt te zijn over je huid na een gezichtsbehandeling

08:16 - 04:57
luistertijd 08:16 - leestijd 04:57

Half februari ontmoette ik Caroline da Costa Campos, de trainster van het prachtige merk QMS Medicosmetics, voor een heerlijke gezichtsbehandeling in Amsterdam. Ik had hier erg naar uit gekeken omdat ik al anderhalf jaar groot fan ben van dit merk.

Monique met links trainster Caroline da Costa Campos, en rechts Marjeleine Mijnheer, accountmanager

Op mijn 57-ste zijn overgangsinvloeden echt merkbaar, en QMS weet altijd weer mijn huid op het hoogste hydratieniveau te krijgen en te houden. Het resultaat is echt plumping, mijn huid is zacht en gevoed. Mijn focus ligt bij de krachtige collageen- en peptidenmix van dit merk. Het verricht wondertjes! Lees hier maar…..

Caroline neemt mij mee op reis naar de mooie onderdelen waaruit een QMS gezichtsbehandeling bestaat. En dat begint met goed reinigen. Een dubbele reiniging welteverstaan.

Deep cleansing in twee stappen

Ze begint met de Deep Gentle Cleanser en masseert deze goed in mijn huid, zodat hij echt opgenomen wordt. Maiszaadolie haalt talg en make-upvervuiling diep in de poriën eruit. Een dieptereiniging in milk-vorm, noemt Carolina het. Ideaal voor de droge en gevoelige huid.

Ze adviseert echt een paar minuutjes in te masseren. Je brengt het op je droge huid aan. Binnen 30 seconden trekt het in. Met water emulgeer je het een beetje op zodat het vuil van de huid afkomt en dan spoel je huid af.

Het voordeel van het antibacteriële sponsje

Caroline adviseert te reinigen met het speciale QMS sponsje. Een synthetisch anti bacterieel sponsje met twee kantjes: geribbeld voor reiniging en glad voor het afhalen. De spons maakt je huid ook meteen droog, dat is erg prettig. Er druipt geen water en milk meer. Je wast de sponsjes gewoon uit. Mijn huid wordt dankzij panthenol en allantoine ook meteen gehydrateerd.

Lymfedrainage met keramische stenen

Vervolgens krijgt mijn gezicht een lyfmedrainage met keramische stenen van QMS, dit is een nieuwe protocol in de behandeling. Het helpt de afvoer van afvalstoffen, maar ook de opname van ingredienten uit de behandeling, zegt Carolina.

Tweede reiniging met lactobionisch zuur

Hiervoor heeft ze eerst nog eens een cleanser, de Epigen Pollution Detox gel. De tweede stap in de reiniging dus. Er zit lactobionisch zuur in en een miscellaire reinigingsstof uit kokosnoot om de resten van huidvervuiling op te nemen.

Ook lekker onder de douche

Het is ook een heerlijke reiniger voor onder de douche. Je kunt hem lekker opschuimen. Ook ideaal voor de gevoelige huid, om alle irriterende deeltjes van de huid te wassen.

De mist die vitamine D in de huid activeert

Ze vertelt en passant nog een mooi verhaal over de Epigen Defence Mist die je als finisher over je skincare of make-up kunt sprayen als je naar buiten gaat. Het stimuleert receptoren in de huid om vitamine D aan te maken. Het helpt je huid weerbaarder te worden.

Tijd voor de 11% peeling

Dan is het tijd voor de fruitzuur lotion met 11%. Het is belangrijk om deze op een droge huid aan te brengen. Ze brengt het aan met een kwastje zodat je de pH-waarde niet aantast met je eigen handen.

Je laat het fruitzuur tien minuten intrekken, daarna stopt de werking automatisch, wordt het zuur geneutraliseerd. Het fruitzuur prikt heel licht, het voelt aangenaam

Ik maak meteen kennis met Active Exfoliant 5% Body Foam

Ze laat me ondertussen het nieuwe fruitzuur foam voor het lichaam voelen. Je brengt dat op de droge huid aan, laat het 5-10 minuten intrekken en dan afspoelen onder de douche. Je weet niet wat je voelt daarna. Een ultragladde huid.

Als je daarna ook nog de bodyscrub Active Refining Exfoliant gebruikt, ben je helemaal in de Zevende Hemel. Gladder dan glad, ben je dan. En je ruikt heerlijk naar de QMS geur. Sluit af met de Firming Collagen bodylotion. Je lichaamshuid voelt nu echt aan als een feestje.

Na fruitzuur, ook enzympeeling…

Gentle Exfoliant Cream, een enzympeeling voor in de salon, wordt aangebracht na de fruitzuurpeeling. Om de allerlaatste dode huidcelletjes op te lossen. Ook geeft het een hydratatieboost. Je hebt nu een mooie basis voor de verzorgende behandelingen die nog volgen.

De glow!

Na deze tweede peeling gebruikt Caroline bicarbonaat om de zuurgraad van de huid weer snel te herstellen. Het is een poeder dat wordt aangelengd met water en dat wast ze ook weer van de huid af. Ik heb nu al een babyhuidje met  een frisse glow!

Tijd voor het alginaat masker

Dan is het tijd voor het mooie alginaatmasker. Het is samengesteld uit algenpoeder en water. Het is echt koud op je huid. Caroline brengt het daarom heel voorzichtig aan, zodat ik eraan kan wennen. Ze brengt rondom mijn haargrens tissues aan om te voorkomen dat het alginaatmasker in mijn haar terechtkomt.

Zo leuk: het masker uitlezen….

Het masker blijft vijf minuten zitten, daarna leest ze mijn masker uit. Ze ziet dat het deel dat op mijn wangen zat een lichte glans geeft wat betekent dat mijn huid goed gehydrateerd is op die plekken. Droogtelijntjes ziet ze onder mijn kin. Ze voelt de structuur van het masker en dat is mooi glad op de kin en rond de mond – waar het meestal ruwer is. Er is goed gepeeld, zegt Caroline.

Trots op mijn huidconditie

Ook mijn neus is glad. Echter de structuur van mijn voorhoofd zou gladder kunnen. Dit is eenvoudig te verhelpen door regelmatig fruitzuur op mijn voorhoofdshuid aan te brengen. Caroline complimenteert mij met mijn mooie huidconditie. Ze is trots op de glow die ze nu nog beter ziet.

Het alginaatmasker is een mooi schoon masker, het laat geen lastig residu achter.

Tijd voor de beroemde zuurstofbehandeling van QMS!

Voordat ze aan de zuurstofbehandeling begint, brengt ze werkzame stoffen aan: een puur hyaluronzuur serum, exclusief voor gebruik in de salon. Ook geeft ze nog een pompje van de 7 Days ampul mee op mijn huid en brengt ze het Even Tone serum aan tegen mijn pigmentvlekken, die toch wel steeds zichtbaarder worden

95% pure zuurstof prikkelt de celactiviteit

Met behulp van zuurstof worden de werkzame stoffen in mijn huid gesluisd. Het zuurstof wordt onder een zekere druk dicht over mijn huid gesprayed.

De celactiviteit wordt verbeterd, maar ook de opname van werkzame stoffen wordt verbeterd. Het 95% pure zuurstof heeft ook het bijkomend voordeel dat het de huid opvult omdat de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Het apparaat zucht en ploft. Het is op mijn huid een  aangenaam gevoel. Het duurt tien minuten.

Masker tijd! Met Power Firm….

En dan is het tijd voor het Power Firm crèmemasker, een echt anti aging masker. Heerlijk voor de drogere huid. Het is voor veel vrouwen het lievelingsmasker. Hij werkt prachtig op de mimische lijntjes, ter ontspanning.

Volume en ontspanning

Je brengt een dik laagje aan en de resten masseer je na tien minuten in. Het effect is een mooi opgevulde, ontspannen huid. Caroline geeft me tot slot nog een heerlijke liftende massage rond mijn ogen. Ontspanning…..zo lekker.

Het belang van peelings als je ouder wordt

Caroline benadrukt dat zeker naarmate je ouder bent, peelen erg belangrijk is om de dode huidcellen te verwijderen. Je huid wordt anders steeds ruwer. Ik knoop het goed in mijn oren.

Ze sluit af met de Collagen Recovery Cream, en een flinke dot Active  Glow spf 15 op mijn huid en ik kan stralend op mijn fiets naar huis.

Caroline is verliefd op mijn huidresultaat….hoe leuk is dat. Ik natuurlijk ook:-))

Bekijk ook:

Lees ook