Zes lovely roodtinten voor alle huidkleuren op deze wereld

03:22 - 02:01
luistertijd 03:22 - leestijd 02:01

Zo leuk was deze Zoom presentatie vorige week, met die drie prachtige vrouwen uit Pakistan: Aleena, Allezah en Naseeha Khan. Tegenwoordig wonen ze in Londen en Dubai. Ze hebben enkele jaren geleden een geweldige business opgezet met louter nude lipsticks, voor alle huidtinten in de wereld!

Ze vonden dat er een groot gebrek was aan mooie nudes voor de vele huidkleuren die onze wereld rijk is. We hebben ze vorig jaar met het BeautyJournaal team uitgebreid getest.

Onze Dian draagt hier een van de mooie nudes van CTZN. Ze schrijft: ‘De kleur Dubrovnik is mooi nude en heeft een roze ondertoon. Echt mijn kleur!’

Shop CTZN hier online

 

matte lippen

Ditmaal brengen de vrouwen een serie rood uit, met zes tinten die ook weer alle huidkleuren ter wereld matchen. Ze benadrukken daarbij dat ze niet alleen op vrouwen gericht zijn, maar ook op mannen en alle gendervoorkeuren die er maar zijn op deze planeet. Mooie doelstelling.

De Code Red serie heeft echter wel een vrouwelijk communicatiedoel. In Zuid-Azië – India en Pakistan, is ongesteld zijn voor vrouwen echt nog een taboe, vertellen ze. Je praat er niet over, het mag niet gezien worden, en er zijn ook vrouwen die zich echt geen raad weten met deze maandelijkse natuurlijke flow.

Fijn om te weten is ook dat de rode lipsticks geen karmijn bevatten. Voor de goede verstaander: deze kleurstof in bloed van insectenschildjes.

Shop CTZN hier online

 

De vrouwen hebben via een NGO en social influencer Diipa Khosla een campagne opgezet waarbij 8% van de omzet van de lipsticks naar doelen gaat in deze regio’s om voorlichting te geven over menstruatie en vrouwen te voorzien van menstruatie kits. Gratis natuurlijk.

Social influencer Diipa Khosla kwam ook online in de Zoom perspresentatie

Shop CTZN hier online

 

CTZN is inmiddels in heel wat werelddelen verkrijgbaar en natuurlijk ook online. Het merk heeft internationaal al heel wat pers gehaald. Ik vond het ontzettend leuk om ze nu ook eens live te kunnen zien!

 

Shop CTZN hier online

 

Ik draag hier de kleur Kirmizi

 

Lees ook:

Lees ook