Helpt dit Mandy als model van haar onzekerheid af over haar post-zwangere lichaam en iets vollere benen?

09:04 - 05:26
luistertijd 09:04 - leestijd 05:26

Voor BeautyJournaal mocht ik de Reshaping Draining Wraps testen van Collistar. Ik ben erg benieuwd! Ik ben tijdens mijn zwangerschap aardig wat aangekomen, nu drie maanden later wil ik de laatste kilootjes nog kwijt en weer een wat strakkere huid krijgen. Ik ga deze wraps testen op mijn benen.

Lichaamsbehandelingen van Collistar

Het Italiaanse merk Collistar lanceerde in 2000 de eerste bandages voor cosmetisch gebruik. Dit was een groot succes en nu hebben ze een nieuwe versie van deze bandages uitgebracht.

Het doel is vocht afvoeren waardoor je er wat slanker uitziet. Je huid wordt weer compacter omdat hij samengeperst is geweest.

Shop hier online

 

Hoe werkt het precies?

Met behulp van osmose trekt de hoge zoutconcentratie de stilstaande vloeistoffen in de weefsels naar de oppervlakte, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden afgevoerd. De zouten, die ook wel het witte goud van de zee genoemd worden, zijn rijk aan mineralen. Al wordt al eeuwen gezegd dat dat ontgiftend werkt op de huid, en de huid voorziet van meer mineralen. De huid wordt elastischer, dat zegt Collistar.

De ingrediënten

Welke zouten worden er gebruikt?

Daarnaast zitten er nog vier actieve, afslankende bestanddelen in: gember, centella asiatica, escine en cafeïne.

Tijd om te testen! 

Ik begin met het drinken van wat water. Dit om het afvoerend effect de bevorderen.

De Reshaping Draining Wraps kit bestaat uit:

Totaal zit er in één pakketje voldoende inhoud voor twee behandelingen, maar de wraps zijn 10 keer herbruikbaar nadat ze nat zijn. Dus ik heb totaal voor 20 keer aan product. De bandages zijn 6 meter lang en 12cm breed en passen zich aan het lichaam van elke vrouw aan.

Shop hier online

 

Warme douche en scrub

Ik begin eerst met een lekkere warme douche en scrub mijn hele lichaam met de Talasso Body scrub van Collistar, mijn all time favourite. Deze scrub is geformuleerd met zeezout, rietsuiker, essentiële oliën en vochtafvoerende kruiden extracten. Zo is mijn huid goed schoon voordat ik aan de behandeling begin.

Heerlijk deze geur! Echt een spa behandeling in je eigen badkamer. Goed afdrogen en dan kan de behandeling met de wraps beginnen.

Shop hier online

 

Bandages omdoen

Ik zet mijn been wat hoger op de rand van mijn bad. Zo kan ik de bandages goed kruiselings omdoen, zonder veel druk op de bandages te zetten. Dit deed ik automatisch snel, maar dat is dus niet nodig, dus niet al te strak omdoen.

Ik begin bij mijn enkels tot aan mijn knie, vervolgens ging ik staan zodat mijn benen gestrekt zijn zodat het bij mijn knie ook mooi aansluit. Daarna de rest van mijn been tot aan de liesstreek. Het laatste stukje stof stop ik onder het uiteinde van de wrap.

Je kan ze best aardig over elkaar doen, ik wist niet hoever ik uit zou komen maar je hebt best een lang stuk stof dus je red het makkelijk. Ik heb vrij lange benen en kon ze vaak dubbel over elkaar doen. Het is een zeer geweven stretchstof, ik kan dus goed bewegen.

Shop hier online

 

30 minuten rust

Ik laat het 30 minuten intrekken. Je mag lopen, maar ik was bang dat het los zou gaan en dat zou zonde zijn. Dus ik ging liggen. Rustige muziek op en een tijdschrift erbij. Even een rustig momentje voor mezelf!

Ik was voorzichtig, wilde niet dat het zou gaan doordruppelen, maar dat gebeurd gelukkig niet vanwege de sterke stof, dus je hoeft er geen broekje overheen te dragen. Je hebt dus maximale bewegingsvrijheid. Het voelt als een aangenaam massagegevoel door de drukkende werking, daardoor wordt microcirculatie bevorderd.

Bandages verwijderen

Na een half uur verwijder ik de bandage en masseer de overige vloeistof met opwaartse bewegingen weg om de effecten van de behandeling te versterken. Er is niet heel veel vloeistof over, dus het is goed ingetrokken in mijn huid. Je hoeft het dus niet uit te spoelen! Mijn huid voelt meteen heel glad, super fijn.

Shop hier online

 

Shockbehandeling en onderhoudsbehandeling

Je kan de afslankbandages dus ook gebruiken voor benen, billen, heupen, buik en armen. Er wordt geadviseerd om het eerst 2x per week gedurende 2 weken voor een shockbehandeling te gebruiken en daarna 1x per week gedurende 6 weken als onderhoudsbehandeling.

Deze behandeling kun je het gehele jaar gebruiken. Of bij gezwollen en zware benen. Denk bijvoorbeeld na een lange vlucht, ook ideaal. Of als ‘’last minute’’ ingreep voor een belangrijke afspraak.

Shop hier online

 

Nog een paar tips

Resultaat

Wat ik na 1x gebruik al opvallend vind is dat mijn huid er veel gladder uitziet.

Na het meerdere keren te hebben gebruikt zie ik dat mijn bovenbenen wat minder gezwollen zijn, mijn benen voelen ook lichter aan en mijn huid voelt gladder aan. Het resultaat is niet spectaculair. Wellicht heb ik minder problemen met vocht vasthouden. Monique raadde mij later ook nog aan om de beenomvang in centimeters op te meten voor en na, dat  blijkt een gebruikelijke test bij dit soort zwachtelen.

Ik denk dat als je echt veel vocht vasthoud of cellulite hebt, het zeker de moeite waar is om het te proberen en te kijken wat het effect is. Omdat compressie toch altijd wordt ingezet bij deze problemen, en het zwachtelen alleen al die compressie geeft.

Ik vond het leuk dit uitgeprobeerd te hebben. Ik moet deze maand model staan voor zomerkleding van Caroline Biss en Marccain in België. Ik was erg benieuwd of ik hiermee de onzekerheid die ik nog ervaar na mijn zwangerschap kon wegnemen. Maar wellicht zit dat meer in mijn hoofd dan dat het probleem daadwerkelijk in mijn benen zit.

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook