Een mooie huidconditie en met extra peeling blijft hij ook mooi glad!

08:02 - 04:49
luistertijd 08:02 - leestijd 04:49

30 Dagen down under met Esse! Nou kom maar op. Ik was razend benieuwd wat het me op zou leveren, om mijn oude regime aan de kant te zetten en helemaal ‘pre- and probiotic’ te gaan.

Ik had al het nodige over Esse Skincare geschreven: een mooi interview gedaan met de Zuidafrikaanse oprichter van het merk, Trevor Steyn. Ik had al eens een facial gehad met maar liefst 5 miljard levende microben op mijn huid, en ik had de prachtige Esse foundation al mogen testen. Maar nog niet eerder was ik wekenlang dedicated gegaan met Esse op mijn gezichtshuid.

Schoonheidsspecialiste en tester Anastasia Krassuyk had het wel gedaan, en deze kritisch dame was echt positief. Haar droge en soms acne-gevoelige huid kalmeerde echt – dat lees je hier nog maar eens. En nu was het mijn tijd.

Ik kreeg een speciale probeerset opgestuurd met verpakkingen voor precies 1 maand, voor een gevoelige huid:

Sterkere huidbarrière, beter gehydrateerd

Het doel van deze serie is om de huidbarrière te versterken en het microbioom in evenwicht te brengen. Hierdoor zul je merken dat de huidfuncties verbeteren. Je huid zal beter gehydrateerd blijven en een mooie glow krijgen. Alles zit verpakt in glazen flessen en potjes. Wees gewaarschuwd in je badkamer met een stenen vloer;-) Gelukkig ging het bij mij helemaal goed deze keer!

De Senstive Cleanser

De Sensitive Cleanser is gemaakt op basis van aloe vera, glycerine, jojoba oil, marula olie, zonnebloemolie, wat melkzuur, lactobacillus fermenten en stoffen voor binding en de juiste pH-waarde van de milk. Je pompt het makkelijk uit de fles, het is goed vloeibaar en makkelijk over je huid te verdelen. Het reinigt mijn huid uitstekend. Ook make-up verwijder ik er goed mee.

De Sensitive Toner

Mijn huid is na de reiniging wel iets gespannen, dus rehydrateren met de Senstitive Toner is heel erg prettig. Je schudt de fles voor gebruik zodat de stoffen goed verdelen en daarna vernevel je het over je huid heen. Dit sprayen gaat heel goed, houd de spraykop wel iets op afstand voor betere verneveling.

Ook hierin is de basis aloe vera, en op de tweede plaats staat inuline. Dit is een vezeltje en in de spray dient het als prebiotica voor de microben, de probiotica. De probiotica zijn dan wel de lactobacillus fermenten. Glycerine helpt extra bij de hydratatie.

Resurrect Serum

’s Avonds breng ik daarna het Resurrect Serum aan. Een dunne gel  die als anti-aging serum dient voor de gevoelige huid. Het doel is hydrateren en gladmaken. Zodra je het hebt aangebracht, trekt het snel in, en dat help je ook door het in te masseren. Je voelt direct de aanspannende werking van het serum.

Hydrateren en gladmaken

Het serum is vernoemd naar de Nambische Ressurection plant waaruit krachtige anti-oxidanten en snel hydraterende stoffen zijn geëxtraheerd. En dan praten we over een hydratatiekracht van 24 uur. Daarnaast zit er hyaluronzuur in, bakuchiol – het nieuwste, mildere alternatief voor retinol, pathenol, prebiotica in de vorm van inuline en alfa-glycaan (een suiker).

Dit serum bevat ook een hoge dosis lactobacillen, zowel als ferment, en als extract (1 miljoen, getyndaliseerd). Ook dit draagt bij aan de hydratatiekracht van dit serum.

Protect Oil

De Protect Oil is mijn echte lieveling. Ik breng het zowel ’s ochtends als ’s avonds na de reiniging en/of serum aan, ónder mijn crème. Waarom ik dat doe, leg ik je later uit. Deze heerlijke lichtvettige olie bevat hoofdzakelijk Ximenia zaad olie . Het vormt een beschermend laagje op je huid tegen o.a. UV-stralen, vrije radicalen en andere externe invloeden zoals luchtvervuiling.

Nourishing Moisturiser

Tot slot dan de Nourishing Moisturiser. Een mooie afsluiter van een skincare routine, die ik dertig dagen lang dag en nacht heb gebruikt. Het wordt omschreven als een medium tot vettere moisturiser met Shea boter voor de bescherming van droge en gevoelige huid.

Hoe is de challenge mij bevallen?

De eerste drie dagen gaven de producten een opvallend prikkelend gevoel aan mijn huid. Ik vond dat niet zo prettig, ik was eigenlijk een beetje bang dat ik huiduitslag zou kunnen krijgen. Daar ben ik eigenlijk totaal niet gevoelig voor. Maar de sensatie was nieuw voor mij. Ik vond de producten aanvankelijk wat te droog voor mijn huid. Ik vroeg me werkelijk af of ik het 30 dagen ging redden.

 

Het was even schakelen

Mind you, ik kwam natuurlijk niet van een natuurlijk, met probiotica uitgevoerd huidregime af. Ik moest echt overschakelen en dat bracht wat detoxverschijnselen met zich mee, zoals Esse dat noemt. De Protect Oil was echt een redder in nood om het trekkerige gevoel van mijn huid tegen te gaan.

Opvallend rustig

Na een week begon ik veranderingen te zien. Ik vond mijn huid er ondanks die eerste dagen opvallend rustig uitzien, en steeds rustiger eigenlijk. Glad ook! En het hydratatie niveau was ook echt heel goed. Na dertig dagen waren mijn producten op en dat vond ik echt niet leuk. Ik vind Esse Skincare gewoon erg goed. Het houdt mijn huid in een heel goede conditie en voorziet in een goede vocht- en vetbalans.

Ik miste een peeling

Het enige wat ik tegenaan liep is dat mijn huid na vier weken ruwer werd. Dit is te wijten aan het feit dat ik niet kon exfoliëren, omdat de challenge pack hierin niet voorziet. Op mijn leeftijd moet je dat toch wel een of twee keer per week doen. Mijn huid wordt sneller ruw en met peelen kan ik opkomende pigmentvlekjes ook een beetje wegpoetsen. Ik heb mijn routine kunnen aanvullen met de Microderm Exfoliator. Een crème op basis van kaoline en calcium carbonaat. Het heeft een licht polijstende werking en hiermee kan ik mijn skinroutine goed volhouden. Voor mijn pigmentvlekjes moet ik toch echt in de winter aan de UV-bescherming, merk ik. Ik wandel elke dag een kilometer of 7….

Ook heb ik mijn routine nog kunnen uitbreiden met een extra rijke moisturizer, de Restorative Moisturiser, maar deze houd ik achter de hand mocht droogte toch meer opspelen. Voorlopig wist ik het issue op te lossen met de mooie, verfijnde Microderm Exfoliator.

De Restorative Moisturiser bevat een extract van melkzuurbacteriën, dat nog eens een extra hydraterende boost geeft aan de huid. Meer over de werkzame stoffen in dit product, lees je hier.

 

 

Zal ik je wat verklappen? Het tableau boven mijn wastafel kleurt nog steeds bruin, Esse-bruin. Ik heb de miniaturen ingeruild voor de grote verpakkingen. Ja, ik ga door……I love it.

Lees ook:

Lees ook