Lekker en handig: multifunctionele producten!

05:55 - 03:33
luistertijd 05:55 - leestijd 03:33

In de herfst van 2021 bracht het internationale Wella concern een nieuw merk uit: WeDo. Een naam die je ook als uitdrukking letterlijk kunt nemen, gezien de kernwaarden. WeDo is vegan, minimalistisch, multifunctioneel en heeft aandacht voor het milieu – ook via het steunen van goede doelen daarbinnen. Dit is wat cosmetica met een moderne, vooruitziende visie moet zijn. Prettig werkzaam en veilig, voor jou en de planeet.

De afgelopen maanden testte ik een aantal producten, waar ik heel blij van ben geworden, en die ik nog steeds gebruik. Maar laat me eerst nog even de karakteristieken van dit nieuwe haarmerk op een rij zetten:

De WeDo lijn bestaat maar liefst uit 14 producten waaronder  shampoo’s en conditioners en maskers voor verschillende haarcondities: van vet tot droog en stug haar.Vooral de hybride producten trekken mijn aandacht, zoals een hydraterende haar- en handcrème, een voedende nachtcrème voor het haar, een olie voor haar en lichaam, een balm voor de haarpunten en de lippen en tot slot een heerlijke spray die je kunt vernevelen over je haar en je lichaam.

Mijn favorieten zijn:

WeDo No Plastic Shampoo Bar Moisture & Shine

Het is voor het eerst dat ik ook een shampoobar lekker vind, en dat heeft er vooral mee te maken dat het een ‘zeep’ is die ook voor normaal tot vet en licht beschadigd haar te gebruiken is. Mijn haar het heeft een mega fijne structuur, alles is al snel te vet en te zwaar bij mij. Deze dus niet.

Na het wassen is mijn haar handelbaar maar ik heb niet, zoals met de meeste bars wel, nog het gevoel dat er een residu is achtergebleven. Ik vind het een handige bar voor op reis ook, omdat je meteen je body ermee kan wassen. Het is een lekker compact zeepje waarbij je ook nog een mooi bamboe houten doosje kunt bestellen.

De geur is licht-zoetig, aangenaam als van zacht geurend fruit.

Shop hier online

 

WeDo Moisturising Daycream

Deze haar- en handcreme geeft al aan wat het doet. Om te beginnen is het een heerlijke haarcreme voor de lengten van je haar. Vooral als ze wat droger en pluizig zijn: van nature, of omdat je vergeten bent stylingproduct te gebruiken bij het fohnen of omdat het buiten droog en koud is.

Je doet een dot in je handpalmen en trekt het met je vingers door je haren heen. In het begin voelt het even wat vettig aan, of juist helemaal niet en denk je dat je meer nodig hebt. Maar niets is minder waar. Geef het even de tijd. Het bijzondere vind ik is dat het ook fijn heel fijne haar niet alleen verzacht, maar ook een lichte stevigheid geeft. Als je het wat op knijpt met je vingers komt er ook een beetje slag in mijn haar.

Je kunt dit product ook meteen op je vochtige haar na het wassen aanbrengen. Daarna stylen met de blower of gewoon aan de lucht laten drogen. Het is dus geen conditioner die je meteen weer uitwast.

Dit product houdt haar functie tot de volgende wasbeurt. Lekker is dat je residu op je handen gewoon kunt inmasseren! De geur is licht-zoetig, aangenaam als van zacht geurend fruit.

Shop hier online

 

WeDo Protect Balm

Ook weer zo’n fijne multitasker. Een vettige balm die je lekker op je lippen kunt gebruiken maar ook in je haarpunten kunt doen. Het is geen zwaar vettig product. Mochten je lippen erg uitgedroogd zijn dan adviseer ik toch vaseline. Voor je haarpunten in het prettig dat het licht-vet is.

De balm komt in een metalen doosje. De balm heeft zoete amandelolie als basis, en verder: gehydrogeneerde ricinusolie, candelillawas en helianthus. Hoewel ik op diverse sites lees over een geuromschrijving, is de mijne nagenoeg geurloos. Wel zo prettig.

Shop hier online

 

Kijk via de shoplink ook echt even naar alle andere producten in deze collectie. Er zit zoveel lekkers bij!

Lees ook:

Lees ook