Dit is echt een grote verrassing hoor!

05:14 - 03:08
luistertijd 05:14 - leestijd 03:08

Recent was ik te gast in de studio van make-upartist en grimeur voor film, Brigitte Pleijzier, in Amsterdam. Wat een ontzettend leuke vrouw! Ze werkt voor grote Nederlandse filmproducties, waaronder ook Soof. En ze gebruikt al zeker 15 jaar Esse Skincare voor de acteurs, omdat ze ervan overtuigd is dat het superveilig is voor hun huiden en de lange uren (14 uur is niets) op de set. Ook omdat de foundation een prachtig effect geeft op de huid en op het ‘witte doek’.

Brigitte werkt alleen met producten waarin stoffen zitten van plantaardige en biologische oorsprong. Afgezien van de mineralen dan (natuurlijk). Het past ook bij haar eigen leefstijl: gezonde, biologische voeding bijvoorbeeld. ‘Ik vroeg me voordat ik met Esse begon heel vaak af wat ik eigenlijk op de huiden van acteurs aanbracht. Het was allemaal zo synthetisch, en dat pastte niet bij mijn eigen levensvisie.

‘Ik werkte al langer met de skincare, en toen twee jaar geleden de foundations uitkwamen, ben ik ze meteen gaan gebruiken. Echt fantástisch! Je kan deze make-up na een aantal uren ook heel en naturel mooi bijwerken.

‘Voor film, met alle nieuwe HD technieken, moet je echt heel naturel kunnen werken, omdat je het anders teveel ziet. En, dat kan dus, met Esse Foundation. Het sprankelt, het camoufleert…ik ben ook erg blij met de uitgebreide kleurenrange – tot zelfs de meest donkere huid. Is het te glowy, dan kun je dat altijd wat afpoederen.

Brigitte maakte mij op met de foundation van Esse en met wat oogmake-up uit mijn eigen make-uptasje – vanwege de Corona-regels. Het was mijn eerste ervaring met deze foundation. Ik had wel eens gehoord dat hij wat zwaar op de huid kon liggen, maar ik begrijp dat je dit product echt heel dun kan aanbrengen. Als je meer dekking nodig hebt, dan bouw je het in laagjes op. Brigitte vertelt me dat ze bij heel droge huiden er soms nog wat Protect Oil van Esse aan toevoegt, of een serum zoals het Hyaluron Serum of het Resurrect Serum. ‘Ik ben gewend om te mengen om tot een gewenst resultaat voor een rol, een acteur te komen.’

Ze brengt de foundation met een speciale kwast met korte haren aan bij mij. Zelf gebruik ik het liefst mijn vingers. Kleur F4 is de basis voor mij waar wat drupjes F5 doorheen gaan. In de zomer zal er wat meer F5 door worden gemengd. Omdat ik veel buiten ben, is mijn huid nooit echt wit.

Waar ik echt heel erg blij mee ben, afgezien van de huidvriendelijkheid, waarover zo meer, is dat het mijn huid een fantastische gezonde glow geeft. Wow! Echt geweldig, want daardoor oogt je teint ook meteen supergezond.

Ik hou ervan. Zelfs aan het einde van de dag, ervaar ik de glow nog. Zonder vettigheid! Omdat mijn huid door de leeftijd droger wordt, breng ik de foundation over mijn dagcrème aan. Als jouw huid vetter is, kun je hem moeiteloos alleen over je serum heen aanbrengen.

Ik hoef niet te vertellen dat de Esse foundation ook een prachtige dekking heeft. Ik word heel gelukkig van deze foundation ontdekking!

Dit zijn de andere pluspunten van Esse foundation:

Hier was ik met vriendin Manous op de Lxry Fair, en het viel me op hoe mooi mijn Esse foundation glanst in het licht.

Tot slot is het zo leuk dat Brigitte nog even door mijn make-uptasje gaat en me adviseert afscheid te nemen van mijn blauwgrijze eyeliner en een bruin te kiezen, en voor een smudge proof mascara te kiezen.

Mijn eigen poederroze lipstick is wat droog en die mengt ze prachtig met de Protect Oil van Esse om tot een zacht glanzende gloss te komen. Hurray!

 

Ook leuk! Mijn video over mijn facial met Esse Skincare:

Lees ook:

Lees ook