Een luxe verwennerij voor Lydia’s huid!

08:36 - 05:09
luistertijd 08:36 - leestijd 05:09

Een plens water, een snelle veeg met een gezichtsdoekje, een micellair watertje… het is allemaal niet voldoende. Ook ik maak me er wel eens schuldig aan en raffel het soms af. Terwijl we steeds meer verzorgingsproducten op onze huid smeren, lijken we de meest elementaire en essentiële stap van ons schoonheidsritueel soms over te slaan of overhaast uit te voeren: de reiniging.

A/N/G Cosmetics

Zo vond ook Anouk Geurts van het Nederlandse cosmetica merk A/N/G. Daarom ontwikkelde zij een cleansing lijn, ‘de Prep Essentials’, met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en een langetermijnvisie. Duurzame, eerlijke ecologische producten met biologische ingrediënten. De Prep Essentials maakt de A/N/G skincare lijn tot een complete, compacte next-generation no-nonsense verzorgingslijn met alleen de essentials.

A/N/G reiniging

Een goede voorbereiding is het halve werk

Gedurende de dag raakt de huid bedekt met vuil, verontreinigende stoffen, bacteriën en oude (dode) huidcellen. Het dagelijks reinigen van je gezicht verwijdert dit vuil.

Reinig je niet dagelijks, dan hoopt vervuiling zich op aan de oppervlakte van je huid en in de poriën en dat kan weer bijdragen aan puistjes, ontstekingen, uitdroging en veroudering. Een goede reiniging stimuleert de interne processen die veroudering tegengaan, gebrekkige teint, pigmentatie en dofheid.

Het bereid de huid voor op de maximaal doeltreffende opname van andere huidverzorgingsproducten. De behandelingen die volgen, zoals scrubs, maskers, serums en vochtinbrengende crèmes.

Ochtend reiniging

Je gezicht in de ochtend van alle onzuiverheden ontdoen, is ook gunstig vanwege het natuurlijke herstel- en exfoliatieproces dat plaatsvindt terwijl je slaapt. Het reinigen van het gezicht als je wakker wordt, helpt namelijk om alle gifstoffen, dode huidcellen en overtollige oliën te verwijderen die de huid ’s nachts heeft afgescheiden. Begin de dag met een frisse schone huid. Ook een veel fijnere basis om je make-up aan te brengen.

reiniging

Avond reiniging

’s Nachts vinden er bepaalde fysiologische veranderingen in de huid plaats en onzuiverheden aan de oppervlakte zouden de regeneratie van de huid verhinderen. De temperatuur van de huid stijgt ’s nachts, waardoor de huid een aanzienlijk deel van haar vocht verliest.

Als je je huid niet reinigt, kun je ook geen vochtinbrengende crème aanbrengen die je huid helpt te hydrateren terwijl je slaapt. Door je huid ’s avonds te reinigen, kunnen huidverzorgingsproducten in je huid trekken en hun werk doen terwijl je slaapt.

A/N/G Prep Essentials lijn

De A/N/G Prep Essentials lijn bestaat uit drie producten: de Organic Cleanser, de Nourishing Exfoliator en de Organic Firming Toner.

De verpakkingen

De verpakkingen hebben een luxe uitstraling. Wit, zwart met een gouden accent. Alle informatie die je nodig hebt staat duidelijk op de verpakking beschreven.

En heel fijn; geen plastic seal om de verpakking! De omverpakking is gemaakt van papier uit duurzame bossen. De inkt is bio-based gedrukt door een CO-2 neutrale drukker. De tubes en flacons zijn gemaakt van gerecycled plastic. De vulchips in de verzenddozen zijn biologisch afbreekbaar. Een dikke plus dus voor duurzaamheid!

Shop deze lijn hier online

 

A/N/G Organic Cleanser

Deze lichte, creamy cleaner met de speciale A/N/G blend van biologische werkstoffen reinigt, voedt en verzacht de huid en beschermd de huidbalans. De zachte cleaner bevat geen SLS (emulgatoren).

De cleaner verwijdert effectief onzuiverheden, maar ook moeiteloos (oog)make-up. Dankzij het baobabextract in de vorm van droge olie, is de cleaner een weldaad voor zowel de droge alsook de vette huid. De droge baobab olie dringt snel en diep door tot in de opperhuid, de huidlaag waarin de talgproductie plaatsvindt.

ang organic cleanser

Mijn ervaring

Het is een flinke tube van 200 milliliter die goed op zijn kop rechtop blijft staan. Hygiënisch, makkelijk te doseren. Vind ik zelf fijner dan een pompflacon waar vaak net te veel uitkomt. Je hebt ook niet heel veel product nodig, hij is dus zuinig in gebruik.

De cleanser heeft een zachte aangename geur. De textuur is romig. Ik verdeel het masserend met mijn vingers over mijn hele gezicht. Het voelt heerlijk aan op mijn huid en verwijderd moeiteloos alle make-up, ook die van mijn ogen. Hierbij prikt hij niet. Ik neem het af met een washandje met lauwwarm water. Mijn huid is daarna goed schoon en voelt zacht aan.

Tip! Gebruik hem ook als masker

Je kan hem ook als cleaning en kalmerend masker gebruiken. 10 minuten laten zitten en afspoelen met lauwwarm water. Ik heb dit gedaan en ook dat is heerlijk en een echte aanrader. Normaal wil ik na het reinigen gelijk een crème aanbrengen omdat mijn huid dan toch een beetje droog/trekkerig voelt, maar dat heb ik bij deze cleanser niet. Mijn huid voelt behalve schoon ook verzorgd aan.

Shop deze cleanser hier online

 

A/N/G Organic Nurturing Exfoliator

Met een zachte, creamy textuur worden de dode huidcellen door een slimme combinatie van twee verschillende grootte peelingdeeltjes verwijderd. De grotere (maar nog steeds zachte) frambooszaadjes zorgen ervoor dat de dode huidcellen van de huid loskomen. Terwijl de bamboekorrels de huid egaliseren en polijsten. Shea butter en frambooszaadolie voeden de (nieuwe) huidcellen.

ANG exfoliator

Mijn ervaring

Met deze exfoliator creëer ik een nóg schonere huid. Ik heb wel eens een exfoliator geprobeerd, want af en toe heb ik last van wat verstopte poriën. Vaak waren die exfoliators te grof en pijnlijk op mijn huid. Deze ruikt prettig, is crèmig en verwijderd ook het allerlaatste restje vuil. Het irriteert mijn huid niet en deze ziet er gelijk verfijnder en egaler uit. Ik gebruik het een tot twee keer in de week als aanvulling op de rest van mijn routine.

Shop deze exfoliator hier online

 

A/N/G Organic Firming Toner

Deze revitaliserende toning mist hydrateert de huid, herstelt de huidbalans, werkt verstevigend en bereidt je huid optimaal voor op de benefits van je andere verzorgingsessentials. De biologische werkstoffen verwijderen de laatste sporen van onzuiverheden en beschermen het vochtgehalte in de huid. Er zit ondermeer plankton en vitamine C in.

ang firming toner

Waarom een toner?

Aangebracht op een watje werkt een toner als een extra dubbele reiniging. Het verwijdert de laatste spoortjes vuil van de huid. Toners kunnen helpen bij het verkleinen of sluiten van de poriën. Dit is belangrijk, want hierdoor krijgen onzuiverheden en milieuverontreinigingen van buitenaf (zoals luchtvervuiling) niet de kans verder de huid door te dringen.

Een goede toner bewaakt de pH waarde (zuurgraad) van de huid en kan zelfs beschermen tegen chloor en mineralen uit leidingwater en restjes hiervan verwijderen. We wassen ons gezicht dagelijks met kraanwater, maar soms kan dit ook ongewenste sporen achterlaten.

Mijn ervaring

Deze toner zit heel handig in een spray flacon. Even sprayen, laten zitten en het laatste restje vuil afnemen met een watje. Het voelt niet trekkerig aan, wat ik fijn vind. Na gebruik voelt mijn fris en verzorgend aan. Ook dit product heeft wederom die fijne geur.

Shop deze toner hier online

 

Eindconclusie

Dit is een complete luxe reinigigingslijn. Duidelijk, ongecompliceerd, makkelijk in gebruik. Ecologisch, natuurlijk, biologisch, vegan en duurzaam. Het gebruik voelt luxe, als verwennerij voor mijn huid. Een fijn avond en ochtendritueel. Alle producten zijn overigens vrij van minerale oliën, kleurstoffen en siliconen, wat ik erg fijn vind.

Shop deze lijn hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook