Lekker! Zachte texturen die licht aanvoelen op de huid…

08:42 - 05:13
luistertijd 08:42 - leestijd 05:13

Ik ben dol op een mooie make-up basis. Glad, egaal, glanzend en soms matte… zolang het maar dun op mijn huid ligt. Clarins heeft nu een nieuwe foundation en twee nieuwe matte poeders uitgebracht die ik in dit artikel ga testen. Om de routine compleet te maken test ik ook nog een primer en een setting spray van het merk. Ik ben benieuwd, jij ook? Lees lekker verder!

Clarins velvet matte

Onrustige huid

Mijn huid is op dit moment onrustig en dat is nieuw voor mij. Over het algemeen heb ik een normale, makkelijke huid. Op sommige delen is het zo nu en dan wat vetter (T-zone) en op andere juist weer wat droger (boven de wenkbrauwen, op de neus). Ik ben benieuwd of deze velvet producten mijn huidige oneffenheden kunnen verbergen. Let’s see!

puisten

Help… puistjes! 😉

Clarins SOS UV Primer

Ik heb eerder een primer van Clarins gebruikt, maar ik kan mij niet goed herinneren welke dat was. Clarins heeft een groot scala aan primers en deze SOS UV variant is nieuw voor mij. Monique testte hem afgelopen zomer al uitgebreid in een review op BeautyJournaal, maar ik ga vandaag vooral letten op hoe hij werkt in combinatie met de overige make-up producten.

clarins uv primer

Deze primer bereidt de huid voor op make-up en heeft een corrigerend effect voor een heldere teint. Daarnaast beschermt dit product met SPF30 tegen uv-straling.

De primer is wit van kleur, als een soort zonnebrandcrème, maar smeert transparant uit. Na het uitsmeren voelt hij licht plakkerig aan. Dit is positief, want daar kan de make-up zich straks goed aan hechten. Ik vind het voor zover een fijne primer, nu nog kijken of hij ook bijdraagt aan de houdbaarheid van mijn make-up look gedurende de dag.

Shop de primer hier online

 

Clarins Skin Illusion Velvet 

Het geliefde en natuurlijk effect van de Clarins Skin Illusion is nu ook verkrijgbaar in een matterende versie. De velvet variant heeft dezelfde textuur en biedt hetzelfde comfort, maar is in het bijzonder geschikt voor een gecombineerde tot vette huid.

Clarins skin illusion velvet

Het is eigenlijk een foundation en serum in één. Het biedt dekking, maar heeft een dunne, zachte textuur. De finish is fluweel matte. Het vervaagt glimmende zones en oneffenheden en zorgt voor een stralende teint. De textuur voelt heel licht aan op de huid, daar hou ik van.

foundation

Ik heb de kleur 103N gebruikt.

Het pompsysteem van deze foundation werkt erg fijn. Daarnaast is de dekking mooi in laagjes op te bouwen. Hij dekt mijn puistjes aardig goed, de grootste roodheden zijn weg. Natuurlijk kan ik ze nog aanstippen met concealer, maar dat heb ik nu niet gedaan. Ik ben onder de indruk. Mijn gezicht is matte, best egaal en oogt toch natuurlijk. Score!

Shop de foundation hier online

 

Clarins Ever Matte Compact Powder

Deze nieuwe gezichtspoeder heeft een opbouwbare dekking die zorgt voor een egale en matte teint. De poeder vervaagt glimmende zones en maakt de huid, afhankelijk van hoeveel poeder je pakt, écht matte.

clarins ever matte compact powder

Er wordt een mooi evenwicht gevonden in afremming van de talgproductie zonder de huid uit te drogen.

gezichtspoeder

Ik ben persoonlijk altijd meer fan van losse poeders, maar deze compact poeder werkt ook prima. Mijn huid voelt ondanks het extra laagje poeder nog wel luchtig en licht aan. De poeder geeft wel flink wat kleur af (en ik heb al de lichtste kleur, 01 Very Light), dus hij maakt me nóg witter dan ik al ben. Dit kun je natuurlijk uitbalanceren met contour en bronzer.

Ik vind het effect over het algemeen mooi. Het oogt heel egaal en zet de onderliggende foundation echt vast.

Shop hier online

 

Clarins Ever Matte Loose Powder 

Bovenstaande poeder komt dus ook in een losse variant, mijn voorkeur. Dit lichtgewicht poeder heeft wederom een matte finish en helpt bij het fixeren van je make-up dankzij toegevoegd bamboepoeder. Ook in de formule van dit poeder zit perzikmelk verwerkt, voor een zacht gevoel op de huid.

Clarins ever matte loose powder

Je krijgt er, net als bij de compact powder, een Clarins kussentje bij. Hiermee kun je de poeder aanbrengen. Ik vind dit persoonlijk nooit fijn werken, dus ik gebruik gewoon een kwast.

Het systeem werkt fijn. Je kunt zoveel poeder op je kwast nemen als je zelf wilt. Het geeft een egale dekking en vervaagt oneffenheden zonder de huid uit te drogen. Ik vind ook niet dat hij heel poederachtig ligt op de huid, soms heb je dat namelijk wel met losse poeders.

losse poeder

Ik heb dit poeder op de andere helft van mijn gezicht aangebracht en gebruik hiervoor een donkerder tintje, namelijk 02 Universal Medium. Naast het kleine kleurverschil tussen beide helften, zie ik qua finish eigenlijk weinig verschil. Het is maar net of je voorkeur uitgaat naar een poeder in vaste of in losse vorm. Ik kies toch voor het laatste.

Shop hier online

 

Mijn huid is nu matte, maar niet uitdrogend matte. Ik vind het een mooi egaal plaatje en ben erg onder indruk. Eens kijken of de volgende stap nog wat glow gaat toevoegen aan het totaalplaatje.

Clarins Fix’ Make-Up 

De laatste stap voor een egale make-up basis is natuurlijk een fixing of setting spray. Deze van Clarins heeft een luchtige en frisse formule die make-up fixeert en beter vasthoudt. Hij is verrijkt met aloë vera en allantoïne en hydrateert de huid onmiddellijk. Ook heeft het een kalmerend effect.

Clarins fix make up

De geur is lekker. Het is een mix van grapefruit extract en organisch rozenwater. Je moet er wel van houden, hij is aardig geparfumeerd. Verder bevat dit product het exclusieve anti-pollution complex van Clarins.

De mist verneveld fijn en erg subtiel. Je moet hem heel dicht bij je gezicht houden om de ‘druppels’ te voelen. Dat is bijzonder, want vaak moet je een setting spray juist heel ver weg houden, wil je geen natte plens in je gezicht krijgen. De spray voelt heerlijk fris aan en smelt mijn make-up (lees: poeder) mooi samen met mijn huid. Ik vind het glazen flesje ook zo chic. En hij werkt ook nog eens prima, mijn make-up heeft de rest van de dag uitstekend gezeten.

Shop de Fixing Spray hier online

 

make up basis

Mijn eindresultaat van alleen de make-upbasis

Mijn eindoordeel

Clarins nailed it! Ik ben dol op deze producten. Hoewel ik meer van de glowy finishes ben, ben ik aangenaam verrast door dit matte resultaat. Ik vind het mooi, natuurlijk en egaal. De producten dekken goed en blijven gedurende de dag netjes zitten zonder te verschuiven of lelijk te worden.

Ik ga nu nog wel even de rest van mijn make-up afmaken, want wat definitie en vorm kan ik wel in mijn gezicht gebruiken ;).

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook