Aloe Dent, Calecim, Nuxe, Lakwerk, Blue M, Babor, Original Mineral

13:05 - 07:51
luistertijd 13:05 - leestijd 07:51

Ook in oktober heeft het BeautyJournaal testpanel weer een aantal nieuwe favoriete producten ontdekt. In dit artikel lees je alles over deze favorieten. Van tandpasta en een nagelbehandeling tot huid- en haarverzorging. Lees snel verder!

harrietHarriet: Aloe Dent Tandpasta (zonder fluoride)

Je kunt verschillende beweegredenen hebben om geen of minder fluoride in je tandpasta te willen. Ik probeer het in ieder geval te beperken. Fluoride is van belang voor een sterk gebit maar je kunt er makkelijk teveel van binnen krijgen. Ik poets daarom 1x met fluoride en 1x per dag zonder. Daarnaast is er wat voor te zeggen om een wat ‘natuurlijker’ tandpasta te kiezen; je mond heeft immers ook een microbioom; een bacterieflora die je mond gezond houdt. Agressieve reinigers, schuimmiddelen, alcohol en antibacteriële ingrediënten zijn dan niet behulpzaam.

Aloe Dent is een tandpasta in verschillende variaties, de meeste zonder fluoride en met allerlei plantextracten die een bewezen werking hebben voor een gezonde mond, plus een heerlijk frisse smaak.

 

Ingrediënten in de Pomegranate versie

Zoals de naam al zegt, bevat de tandpasta naast glycerine voornamelijk aloë vera, beide hydraterend en verzorgend voor het tandvlees, net als het toegvoegde Q10. Granaatappelextract is een anti-oxidant en silica is een witmakend ingrediënt. Voor de frisse smaak zit er pepermuntolie en menthol in en chitosan en tea tree olie voor de anti-bacteriële werking. Voor de zoete smaak (ja, in elke tandpasta zitten zoetstoffen!) het plantaardige stevia en xylitol, wat ook weer goed is voor je tanden.

Deze tandpasta doet het voor mij helemaal: lekker fris, maakt schoon, smaakt lekker en beschermt mijn gebit, mondflora en tandvlees met plantaardige stoffen.

Shop hier voordelig online

 

Uitgever en journalist Monique: Calecim

Ik ontdekte dit prachtige kleine merk bij huidtherapeute Samantha Kool van DermaPuur in Alkmaar. Onze Debbie ondergaat daar momenteel een laserbehandelingskuur en kreeg na afloop Calecim mee om de huid te kalmeren en te herstellen.

Debbie’s pas gelaserde huid slurpte alles op en herstelt er snel op. Ik kreeg het ook mee om op verse littekens uit te testen die na 10 weken nog rood waren. Tot mijn plezier trok de roodheid binnen drie dagen weg met het serum. Dat is ook een van de claims!

calecim

Ik vind het zo lekker dat ik ook de Restorative Hydration Cream en daarover heen nog een laagje van de Multi Action Cream leg. Flinke, complexe littekens kun je niet genoeg voeden, zo weet ik in middels. In combinatie met massages en regelmatige stretching om de stijfheid eruit te halen, en ook van de spieren, zie ik mijn operatiegebiedje mooi genezen.

Calecim, ontwikkeld door het CellResearch Corporation in Singapore, en in Nederland gedistribueerd door Dermappeal, bevat hoge concentraties stamcellen uit de navelstreng van herten. Het zit boordevol groeifactoren, celstimulerende cytokinen, eiwitten en aminozuren. Deze placentavoeding (want dat is het) wordt al langere tijd in de medische wereld gebruikt om wondheling te bevorderen.

De opvallend roze serum (geen idee waarom het roze is) bevat maar liefst 80% stamcelextract, de beide cremes resp. 40% en 50%. Ik vind de producten werkelijk prachtig. Ik zie ook hoe mooi de huid rond mijn litteken ervan wordt.

En hoe het Debbie vergaat met haar lasertreatments en huidgenezing met Calecim laten we je binnenkort weten.

Wil je meer weten, bel dan met huidtherapeute Samantha Kool.

 

Model Mandy: Nuxe Face Cleansing and Make-up Removing Gel

Nuxe is echt mijn favoriete merk qua geur. Ik vind de producten zo heerlijk ruiken! Ik gebruik altijd de Nuxe Huile Prodigieuse – droge olie voor mijn lichaam. Deze spray ik op mijn lichaam na het douchen. Het is voor face – body & hair, maar mijn gezicht doe ik nooit (bang dat ik door de olie puistjes krijg), en in mijn haar wordt het denk ik snel te vet. Dus ik gebruik het alleen voor mijn lichaam.

nuxe cleansing gel

Reinigingsgel

Nu bestelde ik deze reinigingsgel erbij om eens te testen voor mijn gezicht, en wauw! Deze ruikt ook echt weer heerlijk. Ben verslaafd aan deze geur, hihi. Het reinigt mijn gezicht goed, de gel voelt fijn aan en mijn gezicht voelt erna schoon en zacht aan. Deze ga ik zeker vaker gebruiken! Het is ook heel betaalbaar en best een grote fles. Fijn uit een pompje, dat werkt het meest hygiënisch vind ik. Door de honing maakt het mijn huid echt zacht.

Shop hier online

 

Sabine: Nail-Art bij Lakwerk

Een maand geleden heb ik me in de watten laten leggen bij Lakwerk in Oud-Zuid. Een heerlijk funky, maar kwalitatieve nailsalon waar ze prachtige nail arts kunnen maken. Na een fijne basis manicure, kan je los gaan met je wensen. Van spectaculaire turtoise nagels, lieflijke madeliefjes, hot flames, tot hippe geometrische vormen. Creatieve meesterwerkjes, waar je een statement mee kan maken, of een subtiele touch kunt geven aan je look.

lakwerk

Ik heb nail artist Nikkie Koch-Buikhuisen lekker vrij gelaten. Zij kwam met een eclectische verzameling van minimalistisch art met een touch of glitter glam en een heerlijke uitschieter van een panter print op mijn duimen.

De basis van de nagels is vrij blank. Fijn, omdat je dan een uitgroei niet erg ziet en het lakwerkje lang kan blijven zitten. (Ze houden waanzinnig goed, nu al bijna 4 weken). In hetzelfde kleurenschema (donkergrijs, wit, en kopergoud/glitter) is er op elke vinger een kunstwerkje gemaakt. Ik kan niet ophouden met naar mijn nagels kijken. Blaadjes, minimal art, lijnenspel, en my favorite: een kittige panter.

lakwerk

Mijn creatieve mind gaat aan en ik kan nog tachtig dingen bedenken die mooi zijn. En daar gaan we: volgens mij is dit een verslaving. Voor Kerst wil ik ijssterren, voor het voorjaar frisse pasteltinten en zo kan ik nog twintig dingen bedenken. Ik houd ervan. Nu is Nikkie zelf even met verlof (ze verwacht haar eerste kindje), maar volg haar op Instagram: fortheloveofnailsnl. En in de tussentijd, zou ik eens kijken op de site van Lakwerk.

Bezoek de Lakwerk website

 

Make-up artist LydiaBlue-M Tandpasta

Je weet natuurlijk dat je twee keer per dag, gedurende twee minuten, je tanden moet poetsen. Een mooi gebit en mondgezondheid vind ik belangrijk. Mijn maandfavoriet is deze maand dan ook de Blue-M tandpasta.

blue m

Blue-M

Blue-M is ontwikkeld door een Nederlands echtpaar en inmiddels in zestig landen actief. Dat word tot één van de zevenhonderd snelst groeiende bedrijven van ons land gerekend. Het heeft diverse prijzen voor Product van het Jaar in de wacht heeft gesleept o.a. FD Gazelle Award . Behalve deze tandpasta is er inmiddels een hele reeks aan mondverzorging verkrijgbaar.

Mijn ervaring

Aangezien bijna de helft van je sensorische en motorische zenuwen zich in je mond bevinden, is dit het meest gevoelige deel van je lichaam. Dat ondervond ik ook na 3 jaar een beugel en tandvlees ontsteking. Het was even zoeken naar een tandpasta voor mijn gevoelige tandvlees. Ik wilde er ook een zonder fluoride. Sinds ik deze tandpasta gebruik heb ik er geen last meer van. Hij is wat dun van textuur, even wennen. Prettig, fris van smaak.

blue m tandpasta

Het bijzondere aan deze tandpasta

Het menselijk lichaam bestaat voor 65% uit zuurstof en dit percentage daalt naarmate we ouder worden. Zuurstof speelt een sleutelrol in bijna alle lichaamsprocessen, is nodig voor celstofwisseling en cruciaal voor wondgenezing. Het geheim van deze formule is de langzame afgifte van zuurstof om te helpen herstellen en regenereren.

Hiervoor worden enzymen van biologische honing gebruikt. Op het moment dat het in contact komt met speeksel, ontstaat een biologisch proces en wordt langzaam zuurstof afgegeven. Dat dit langzaam gaat, daarin schuilt de kracht. Als je normaal gesproken ergens zuurstof in verwerkt, is het weg.

Shop hier online

 

Corine: BABOR 3D Firming Serum Foundation met de kracht van ampullen

haar corine

Wie jarig is, trakteert. En dat doet BABOR op grootse wijze. Speciaal voor haar 65e verjaardag presenteert BABOR een nieuwe, innovatieve make-up lijn.

Eigenlijk dekt ‘make-up lijn’ nog niet eens de volledige lading, want het salonmerk dat bekend staat om effectieve skincare en bovenal om de wereldbefaamde ampullen, voegt een flinke dosis actieve ingrediënten toe aan haar foundations.

BABOR serum foundation

Het 3D Firming Serum Foundation werd afgelopen maand na een paar dagen uitproberen direct mijn favoriet (ik schreef eerder al over serumfoundations en sindsdien kan ik niet meer zonder…), maar de nieuwe make-up lijn bevat ook nog vier andere vloeibare en twee compact foundationvarianten.

De nieuwe foundations bevatten allen de krachtige actieve bestanddelen van de BABOR Ampoule Concentrates, die de huid matteren, hydrateren of rimpels verminderen, afhankelijk van de behoefte van de huid.

Het 3D Firming Serum Foundation is een ultralichte vloeibare foundation die veel meer doet dan je alleen een egale teint geven, met een mooie natuurlijke glow.

Door toevoeging van de werkstoffen van de 3D Firming Ampul ondersteunt deze foundation de stevigheid en elasticiteit van de huid en gaat het vroegtijdige huidveroudering tegen. De foundation laat zich heel goed in laagjes opbouwen, van een lichte tot meer dan gemiddelde dekking. Ik gebruik de kleur 02 Ivory.

beautifying powder

Het 3D Firming Serum Foundation poeder ik af met een van de twee eveneens nieuwe producten van BABOR. Voor fixatie en een klein beetje shimmer gebruik Beautifying Powder.

Dit transparante compact poeder in handzaam doosje bevat een subtiel glittertje en is daarom ook erg handig om gedurende de dag weer wat glow aan je teint toe te voegen.

Mattifying Fixing Powder

Op de momenten dat ik geen glow wil, maar juist een mooie, zijdezachte en matte finish, is Mattifying Fixing Powder een uitkomst. Dit vederlichte en ultrafijne poeder matteert en fixeert, waardoor mijn 3D Firming Serum Foundation nóg langer onberispelijk blijft zitten.

Tip: breng een beetje Mattifying Fixing Powder aan op je oogleden, vóórdat je je oogschaduw aanbrengt, en je voorkomt dat je oogschaduw in de plooitjes kruipt.

Gerti: Original Mineral – Know Knott

Mijn favoriet van oktober is de Know Knott Conditioning Detangler van Original Mineral. Grijs haar heeft een andere structuur dan gewoon haar. Het voelt stugger en ziet er vaak pluiziger uit.

Om mijn grijze haar zachter te maken gebruik ik dagelijks de Know Knott van Original Mineral, een leave in conditioning spray. Deze spray maakt mijn haar direct goed doorkambaar.

know knott

De Argan en Macadamia olie voeden mijn haar zonder het vet te maken. Mijn haar wordt ook niet zwaar, maar blijft luchtig. Ik ben met de Know Knott begonnen om te voorkomen dat mijn korte haar rechtop zou gaan staan.

Ik wilde zacht haar dat glad om mijn hoofd viel. Mijn haar is nu iets langer, hoewel nog steeds kort, met deze spray hou ik beweging in mijn haar. Zeker nu ik het niet meer verf, kan ik niet meer zonder deze spray.

De spray is licht geparfumeerd maar niet opdringerig. Ik ben kritisch op geur, ik heb ooit een andere leave in conditioning spray weggegooid omdat ik hem de hele dag bleef ruiken. Hij is zuinig in gebruik, met een fles van 250 ml doe ik ongeveer 5 maanden.

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook