Vetweefsel ontbeert bindweefselschotjes…

02:28 - 01:29
luistertijd 02:28 - leestijd 01:29

Steeds meer vrouwen laten hun borsten verfraaien met lichaamseigen vet. Of dat nou is omdat je grotere borsten wilt en je cup A zat bent, of omdat je je borstweefsel moest inleveren vanwege borstkanker, en je onder geen  beding implantaten wilt.

frank niessen

Bindweefsel geeft stevigheid

Vulling met lichaamseigen vet ziet er super natuurlijk uit en je borsten zullen lekker zacht aanvoelen. Maar misschien lijkt het ook minder stevig. Frank Niessen vertelt dat vetvulling nu eenmaal zacht is. De stevigheid van je borsten komt van bindweefselschotjes die door het hele borstweefsel heen zitten en van het klierweefsel in je borsten.

Deze bindweefselstructuren rekken overigens uit wanneer je zwanger bent, en wanneer je zwaarder wordt en door de ouderdom. Bovendien neemt het klierweefsel naarmate je ouder wordt af, ten faveure van het vetweefsel.

Ga je daar verhoudingsgewijs meer vetweefsel bij doen, dan worden je borsten zachter. Dit kan ervaren worden als slapper, maar het is vooral soepeler, en dit betekent ook zeker niet dat je huid slapper wordt.

Het is wel zo dat je geen stevige bovenpool meer hebt, zoals je die kan maken met een implantaat. Een implantaat is vaster van vorm en dus steviger. De onderpool is na lipofilling zeker aanwezig, maar zal ook zachter worden naarmate je al langer lipofilling gevulde borsten hebt.

Mocht er sprake zijn van een verslapte huid, kan altijd een borstlift overwogen worden. Omdat je lichaamseigen vetweefsel ook groeifactoren bevat, kan het ook zo zijn dat je huid juist mooier, steviger wordt. Het kan dus verschillend uitpakken.

Hoe gaat een lipofilling van je borsten eigenlijk? Bekijk het in deze video:

 

Lees ook:

 

Lees hier meer over arts Frank Niessen, hij maakt deel uit van het expertteam van BeautyJournaal

Heb jij een vraag aan hem? Stel hem via het  contactformulier van BeautyJournaal, we zorgen ervoor dat je persoonlijk antwoord krijgt.

 

Lees ook