TanOrganic, Essence, QMS, Clinique, Yves Rocher, Collistar, Trinny London

11:56 - 07:09
luistertijd 11:56 - leestijd 07:09

De testers uit het BeautyJournaal testpanel hebben de afgelopen maand weer heerlijke nieuwe producten ontdekt. In dit artikel lees je alles over deze nieuwe favorieten. Ontdek!

Model MandyTanOrganic – Tanning Facial Mist

Deze spray-tan voor mijn gezicht en hals is echt ideaal! Ik hou er wel van om een beetje een gezond kleurtje te hebben, maar ik ben niet van de zonnebank of bakken in de zon in verband met huidschade. Zelf heb ik ook veel moedervlekken, dus ik ben er wel voorzichtig mee. Daarom is een spray-tan echt de ideale oplossing!

tanorganic

Het grote voordeel van TanOrganic vind ik dat het 99 tot 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaat en grotendeels vegan formules heeft, waarbij uitsluitend biologische ingrediënten worden geselecteerd. Zelf leef ik al sinds mijn 12e als vegetariër en ik let ook op wat ik op mijn huid smeer. Dit is ideaal om mijn zomergevoel te verlengen en mijn gezonde kleur te behouden, het geeft ook echt een natuurlijk resultaat en geen oranje gloed bijvoorbeeld. Die blunder heb ik ook weleens gehad na een spray-tan 😉.

Sunkissed gloed

Ook vind ik het fijn dat het mijn huid verzorgd. Het werkt hydraterend en is dankzij de ingrediënten aloë vera en borage olie ook geschikt voor de gevoelige huid. Het werkt snel, als je het sprayt op je gezicht en hals dan zie je na 4-6 uur het beste resultaat. Zo hoef ik veel minder make-up op, want dit doet al heel veel. Beetje mascara, eyeliner en blush en ik heb een sunkissed zomergloed!

Extra fijn tanorganic

Het merk sloot zich aan bij RePurpose Global’s One for One Impact Guarantee Program. Dit houdt in dat voor elk product dat wordt verkocht, bijna een halve kilo plastic uit de oceaan wordt gehaald. Zo geeft het behouden van mijn feel good zomergloed een nog beter gevoel.

Leuke weetjes

TanOrganic is het eerste luxe Ecocert gecertificeerde Self Tan concept dat de huid van een zonnige teint voorziet, zonder dat je concessies hoeft te doen aan veiligheid.

Er wordt geen gebruik gemaakt van onzinnige toevoegingen zoals alcohol, parabenen of microplastics. Daarnaast zet het clean beauty merk zich in voor de wereld om ons heen. Met formules die onschadelijk zijn voor het milieu, duurzame flacons van glas en doppen van bamboe, stelt het merk alles in werking om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Dit vind ik erg belangrijk. Nog maar weinig merken houden zich hiermee bezig, terwijl dit in deze tijd juist zo belangrijk is!

Shop hier online

 

Corine: Essence Ultra-Care Foot Mask

haar corine

Huh, wat… een masker voor je voeten?! Dat was mijn eerste gedachte toen ik medio september door het Kruidvat banjerde. Omdat het prijsje zeer zacht was en de geur heerlijk, kon ik dit nieuwe product uit de Foot Care range van Essence natuurlijk niet laten liggen. Het werd meteen mijn maandfavoriet. Want sinds ik meer en meer hardloop, hebben mijn voeten ook meer en meer te verduren. En niets is heerlijker om na een rondje hardlopen mijn voeten rijkelijk in te smeren met dit ultraverzachtende voetenmasker met shea boter, urea, panthenol en allantoine. Allemaal werkstoffen die hydrateren, voeden en verzachten. Het toegevoegde zeezout heeft een verfrissend effect. Na het insmeren trek ik mijn fluffy sokken aan en laat ik het masker zijn werk doen. Afspoelen is daarna niet nodig en het resultaat is superzachte voeten.

essence foot mask

Nog een leuk weetje… Essence voegt sinds september uitsluitend nog 100% vegan producten toe aan haar assortiment. Vind jij planet friendly producten belangrijk? Dan weet je dat je bij Essence goed zit.

Shop hier online

 

Uitgever en journalist Monique: QMS Medicosmetics Epigen Defense Mistqms epigen defense

Ah, dit is zo’n geweldig product. Ik ben dol op facial mists die een waas van verzorging en bescherming over mijn gezichtsverzorging heen leggen. Als een extra shield. Ik schreef al eens eerder over Theravine Daily Defense. Sinds kort gebruik ik een tinted serum (vertel er binnenkort meer over) dat ik over mijn QMS day collagen serum aanbreng. Het geeft net wat kleur aan mijn huid en houdt mijn huid mooi licht gematteerd de hele dag. Echter is het net een fractie te droog en daar biedt Epigen Defense uitkomst.

Het legt een extra hydraterend laagje erover heen, en geeft dan toch net wat meer glow. Maar qua receptuur is het ook top! Er zitten werkzame stoffen uit fruitsuikers en rode bietextract in die de productie van vitamine D stimuleren en te bewaren in de huid. Daarnaast biedt het bescherming tegen milieuvervuilende stoffen die neerslaan op je huid. Je kunt het ook als setting spray voor je make-up gebruiken. Ik vind het geweldig. Het is echt een vast product in mijn beauty stash geworden.

Je shopt het hier online of koop het bij een schoonheidsspecialiste in jouw buurt. Hier vind je de salonlocator.

Harriet: Clinique Superfine Liner for Brows

Door een chronische aandoening zijn de uiteindes van mijn wenkbrauwen verdwenen, alsof ik alles weggeplukt heb. Die teken ik dus elke ochtend bij met een fijn potlood. Nu zijn er heel veel wenkbrauw producten op de markt: potloden van heel fijn tot een dikke punt, gekleurde wax of kleurloos, poeder, vloeibare liners of semi-permanente verf. Toch blijf ik gewoon bij een potlood, daarmee kun je immers fijne streepjes zetten en nauwkeurig tekenen.

clinique superfine linerEen vereiste is wel dat het de hele dag blijft zitten en dat de kleur perfect is. Met een puntenslijper in de weer gaan vind ik gedoe en ouderwets, dus een twist-up potlood is een must. Sommige potloden zijn te hard of geven slecht kleur af of veeg je er zo weer af. En soms werkt het twist-up systeem niet, zodat bij druk het potlood weer in de huls verdwijnt. Nutteloos!

Het was dus best even zoeken naar het juiste wenkbrauwpotlood, ook omdat ik er geen € 28,- aan wil uitgeven – dat is wel ongeveer de prijs van de meeste high-end merk wenkbrauw producten.

De Clinique Superfine Liner for Brows gebruik ik al jaren en voldoet nog steeds aan alle eisen. De kleur soft brown is perfect en mijn wenkbrauwen zien er heel natuurlijk uit. Het beste is dat de kleurafgifte heel goed is, het tekent als een stift en geeft meteen resultaat. Ik koop meestal een exemplaar als Clinique ergens in de aanbieding is, dan is de prijs ook heel goed te doen. Wat mij betreft een winner!

Shop hier online

 

Gerti: Yves Rocher Hammam Shower Olie met argan en roos

Jaren gebruikte ik een scheerschuim om mijn benen en oksels te scheren, maar dat droogde mijn huid toch wel uit. Tot ik ooit in een aanbieding de Hammam Shower Olie met argan en roos van Yves Rocher kocht en deze gebruikte voor het scheren. Wat een heerlijk product!

yves rocher olie

Het is een douche olie die in aanraking met water verandert in een wittige emulsie, zoals ook veel reinigingsoliën voor het gezicht. De olie geeft geen vettige laag, dus ook geen gladde douche! Het scheermes glijdt soepel over mijn huid, geen snijwondjes. Mijn huid droogt niet uit. Ook belangrijk, geen irritaties onder mijn oksels. De geur is ook nog eens heel aangenaam. Over de prijs kan ik ook niet klagen, €5,95 voor 200 ml. Kortom, een topproduct.

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: COLLISTAR – Even Finish Foundation + Primer

Collistar’s innovatie: in één product de make-up doeltreffendheid van een foundation + het egaliserende effect van een primer. Voor een perfect ogende huid en een make-up die de hele dag houdt met hoge kleurbetrouwbaarheid en niet bijgewerkt hoeft te worden.

collistar

Ik gebruik deze foundation privé nu al een tijdje. Het heeft een fijne lichte textuur die makkelijk met de vingers verdeelt over de huid. Dit doe ik al deppend. Het geeft een medium tot volledige dekking. Ik breng hem dun aan, genoeg om ook mijn pigmentvlekjes wat te verdoezelen. Het is dus ook fijn dat er een lichte zonbescherming inzit, SPF 15. Doordat het tevens een primer is voelt het verzorgend aan en versmelt het met de huid. De fijne textuur maakt dat het er niet ge make-upt, als een masker uit ziet. De finish is semi mat, het oogt natuurlijk. Ook blijft het inderdaad de hele dag zitten. Ik gebruik momenteel kleur Nr. 3 Sabbia.

Technologisch geavanceerde formulecollistar foundation

Het effect is volgens Collistar te danken aan de technologisch geavanceerde formule, in het bijzonder het Hydro-Uniforming Complex™. Een mix phytoextracten met egaliserende werking, gecombineerd met oleanolzuur; een actief ingrediënt uit olijfbladeren. Hydrateert, verfijnt en egaliseert. Geeft een heldere kleur en houdt deze egaal en ongewijzigd bij elk soort licht; natuurlijk of kunstlicht. Het flawless resultaat wordt extra benadrukt door fotochromatische pigmenten en speciale 3D elastomeren, met een driedimensionale structuur. Het heeft een innovatieve soft focus technologie waarbij licht op de huid weerkaatst. Daarnaast functioneert het als primer. Het vult de eerste rimpeltjes en strijkt deze glad, het lift de opperhuid, minimaliseert verwijde poriën en kleine oneffenheden. Vitamine E en UV-A en UV-B filters bestrijden vrije radicalen en huidveroudering. Verder is het product waterresistent en bevat het geen parabenen.

Shop hier online

 

Make-up liefhebber Dian: Trinny London Golden Glow Bronzer

BeautyJournaal’s Monique en MUA Lydia zijn er dol op: Trinny London! En ook mij hebben ze enthousiast gemaakt. De Trinny London Golden Glow Bronzer was al eerder Lydia’s maandfavoriet, maar deze maand is het ook die van mij. De bronzer in een potje heeft een ultra creamy formule en glijdt soepel over de huid. Hij is prachtig te blenden met foundation en laat geen rare vlekken of strepen achter. De kleur ‘Gaia – Neutral toffee bronze’ is perfect voor mij!

trinny london bronzer

De bronzer geeft een natuurlijke, zachte glow. Ik breng hem aan met een semi-puntige bronzer kwast en blend hem uit op mijn jukbeenderen, voorhoofd, kaaklijn en neus. Het resultaat is naturel, maar toch geeft het wat extra kleur en vorm aan mijn gezicht. Ik ben onder de indruk van dit merk en ben blij dat ik mijn nieuwe favoriete bronzer gevonden heb!

Shop Trinny London bronzer hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook