Sabine’s glowy en dewy huid spreekt voor zich. Soepel, gehydrateerd en een verfijnde poriestructuur…..

13:11 - 07:54
luistertijd 13:11 - leestijd 07:54

Op een prachtige augustusdag breng ik een bezoek aan Huidinstituut Cyelle in Wezep. Coby Bette staat aan het roer van dit goedlopende instituut in een voormalige huisartsenpraktijk uit 1953 aan de rand van het Veluwse plaatsje Wezep. Hoewel ‘aan het roer staan’ niet helemaal past bij Coby.

“Ik ben geen échte manager en houd ook niet van leidinggeven. Ik geloof veel meer in de kracht van alles samen doen en elkaar aanvullen,” aldus Coby. Ik krijg vandaag van Coby de zalige QMS Medicosmetics gezichtsbehandeling Neo Tissue Dermie.

coby bette

Van secretaresse naar eigenaresse

Coby wist al op jonge leeftijd dat ze schoonheidsspecialiste wilde worden: “Ik was altijd met uiterlijk bezig. Ik epileerde al de wenkbrauwen van buurvrouwen toen ik nog maar 10 jaar oud was. Dat deed ik op gevoel. Ook was ik geobsedeerd door televisiesterren die mooie make-up droegen. Mijn ouders zagen echter de opleiding tot schoonheidsspecialiste niet zitten en zo werd ik secretaresse.”

Een passie zet je niet zomaar uit je hoofd, zo ontdekte ook Coby. Het bleef kriebelen. Toen Coby 38 jaar was, ging het roer om. Coby: “Ik volgde de opleiding tot schoonheidsspecialiste in Zwolle, die toen nog ‘opleiding voor volwassenen heette’ en werd daarna eigenaresse van mijn eigen salon. In een slaapkamer aan huis, zoals de meesten beginnen.” De locatie in de voormalige huisartsenpraktijk kwam niet veel later. Coby: “Nooit had ik kunnen dromen dat mijn bedrijf zo snel zou groeien.”

cyelle

“Met QMS had ik meteen een klik”

De motivatie om de huid te begrijpen en verbeteren, trof Coby ook aan bij QMS. Ze vertelt: “Ik heb met diverse merken gewerkt. Zeker als je net begint, dan zie je door de bomen het bos niet, zoveel merken zijn er. Na een tijdje moest ik dan toch concluderen dat ik niet de resultaten behaalde die ik wilde. Met QMS had ik meteen een klik. De hele filosofie en achtergrond van oprichter Dr. Schulte sprak mij enorm aan.”

Coby vertelt dat Dr. Schulte jarenlang brandwondenchirurg is geweest en daarbij naar een oplossing zocht om littekens van brandwonden zo mooi mogelijk te laten genezen. Hij richtte een eigen laboratorium op en deed onderzoek naar de effecten van collageen, in combinatie met hyaluronzuur, peptiden en fruitzuur. Dit was het begin van QMS Medicosmetics. Coby: “Als je brandwonden mooier kunt maken, kan je de huid ook mooier maken. Ik moest en zou dus met QMS werken.”

qms sfeer

Ziel en zaligheid

Binnen een jaar stond Coby op de derde plek van bestverkopende QMS-salons in Nederland. “Ik… met mijn toen nog kleine salonnetje aan huis. Ik adviseerde met ziel en zaligheid. Want alleen als je ergens écht achter staat, dan kan je het verkopen.”

Anti-aging staat centraal: bij Coby én bij QMS

Doordat Coby op latere leeftijd in het vak rolde, nam anti-aging meteen een centrale plaats in. Coby: “Ik wil zelf natuurlijk mijn huid in topconditie houden. Mijn klanten willen dat ook en dat begrijp ik door mijn leeftijd heel goed. QMS is daarbij onmisbaar. De behandelingen zijn zo effectief en het resultaat is prachtig. Ook kan ik behandelingen combineren met apparatuur, zoals het zuurstofapparaat van QMS.”

zuurstofapparaat

Het is heerlijk om Coby over ‘haar’ merk te horen praten…

Zelfs het antwoord op mijn vraag welke producten ze zelf gebruikt, levert een passievol antwoord op: “Natuurlijkgebruik ik na de Deep Gentle Cleansing Milk, de basisset van fruitzuur en collageen voor dag en nacht. Daarover het nieuwe Collagen Serum in Oil, een serum dat echt heerlijk aanvoelt en meteen in mijn huid trekt. ’s Morgens daarna Active Glow en ’s avonds Collagen Recovery, een crème die erg geschikt is voor vrouwen in de overgang en die collageenverlies ervaren, doordat het oestrogeenpeil afneemt. Daarnaast vind ik Cellular Sun Shield SPF 50 onmisbaar. Dit product biedt krachtige bescherming tegen de zon, zelfs in de tropen of op de skipiste.”

Ik mag het zelf ervaren

Coby heeft voor mij de Neo Tissue Dermie behandeling in petto. Een uitgebreide en allround startbehandeling voor alle huidtypes, heel geschikt voor wie nog niet bekend is met QMS, zoals ik. De behandeling richt zich in meerdere stappen op versteviging, regeneratie en hydratatie.

qms facial

Marjelein Mijnheer, business consultant bij QMS en zelf ook schoonheidsspecialiste voert de behandeling uit. Marjelein: “Neo Tissue Dermie. Naam zegt het al… we werken aan een nieuwe huid. Daarbij werken we aan vocht en elasticiteit, en aan versteviging. Voor extra doorbloeding combineren we Neo Tissue Dermie met SK Alpha. Dit masker ontgift de huid en bevordert de microcirculatie. Daarmee geven we de huid nog net dat extraatje.”

Bekijk hier de video van mijn behandeling:

Met een intens gehydrateerde huid en een prachtige glow verlaat ik die augustusdag Huidinstituut Cyelle. Ik ben onder de indruk van het eindresultaat; mijn huid ziet er prachtig uit, droogtelijntjes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en mijn (lach-) rimpels lijken van binnenuit opgevuld. En met een tasje vol QMS-producten rijker, want ik schuif mijn gebruikelijke routine de komende periode aan de kant voor een nieuwe QMS-routine.

Deep Gentle Cleanser

Deze lichtfrisse reinigingslotion verwijdert mild en toch grondig vuil en make-upresten (zelfs oogmake-up verdwijnt in een handomdraai), zonder de natuurlijke lipiden te verwijderen. Ik breng de lotion aan op een droge huid en masseer hem met ronddraaiende bewegingen in. Daarna emulgeer ik de lotion met een beetje lauwwarm water, masseer nog iets langer en verwijder ik de cleanser met het speciale QMS-sponsje. Dit is het sponsje dat Marjelein tijdens de behandeling ook gebruikte.

Dat dit niet zomaar een cleanser is, maar vooral ook een huidverbeteraar, blijkt wanneer Marjelein de werkstoffen opsomt: “Maïszaadolie reinigt de huid en beschermt tegen uitdroging. Hamamelis heeft een adstringerende, tonifiërende werking en reguleert bovendien de talgproductie. Allantoïne versnelt de celvernieuwing en kalmeert de geïrriteerde huid. Melkzuur brengt de zuurmantel van de huid weer in balans en beschermt de huid tegen omgevingsschade.” Ik voel het bovendien, want in tegenstelling tot veel andere producten bezorgt deze reinigingslotion me geen trekkerige huid.

Dit is mijn nieuwe beauty routine!

Hydrating Boost Tonic Mist

Na het reinigen gebruik ik deze hydraterende mist. Je kunt de mist als spray gebruiken, of met een wattenschijfje aanbrengen. Ik geef de voorkeur aan dat laatste. De Hydrating Boost Tonic Mist bevat net als de Deep Gentle Cleanser Hamamelis en Allantoïne. Daarnaast zijn nog enkele hydraterende werkstoffen toegevoegd.

qms hydrating boost tonic

Marjelein: “D-panthenol hydrateert de huid intensief, Sorbitol slaat vocht op in de huid.” Op hete dagen of bij blootstelling aan zon of airco gebruik ik de mist ook overdag, als verfrissend tussendoortje. Zo fijn! Mijn droogterimpeltjes lijken daardoor instantly te ontkreukelen.

Active Exfoliant 7%

Deze exfoliant verfijnt en verbetert de huid, en is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Marjelein: “Als je nog niet bekend bent met QMS, of nog nooit eerder Alphahydroxuzuren (AHA’s) hebt gebruikt, dan adviseer ik om te starten met 7%. Reageert je huid daar goed op, dan kunnen we de concentratie verhogen naar 11%.”

active exfoliant

Een bommetje aan werkstoffen

Dit sterproduct van QMS is – net als de Deep Gentle Cleanser – een bommetje aan werkstoffen. Marjelein: “Een complex van AHA’s, bestaande uit glycolzuur, appelzuur, wijnsteenzuur en citroenzuur, ontbindt samen met melkzuur de dode huidcellen en verwijderen onzuiverheden, speciale enzymen ondersteunen het natuurlijke exfoliërende proces van de huid. Probiotica brengt de pH-waarde van de huid in evenwicht, Wilgenschorsextract verfijnt de huidtextuur. Hyaluronzuur en honing hydrateren de huid. Gefermenteerde biologische rogge, Glycyrhetinezuur, Kamille en Bisabolol verminderen ontstekingen en kalmeren de huid. Panthenol voorziet de huid van vocht en verzacht. Olie van rode aalbeszaden ondersteunt de barrièrefunctie en beschermt tegen irritatie.”

Als dat geen veelbelovende opsomming is! Ik breng de Active Exfoliant met een kwastje aan op mijn gezicht en hals. Het product mag ook op decolleté worden gebruikt. Ik laat de Active Exfoliant een kwartiertje inwerken en reinig mijn huid daarna met het reinigingssponsje. Hello glow!

Geleidelijk opbouwen

Marjelein heeft me geadviseerd het gebruik van dit product geleidelijk op te bouwen: “In de eerste week 1 of 2 keer per week, de tweede week 2 tot 4 keer per week en vanaf de derde week 3 keer per week tot dagelijks. Je voelt je huid tintelen bij het gebruik van dit product. Ook kan je huid ietwat rood worden. Dat is een goed teken, het betekent dat de werkstoffen hun werk doen.” Mijn huid tintelt inderdaad. Ik houd van het gevoel dat er iets gebeurt in mijn huid. Het opbouwen gaat volgens de boekjes en na de derde week gebruik ik Active Exfoliant zonder problemen of irritatie.

collagen sensitive

Collagen Sensitive voor dag en nacht

Collagen Sensitive is nog zo’n sterproduct van QMS. Of eigenlijk twee sterproducten, want je gebruikt een serum voor overdag en een serum voor de nacht. Grootste verschil tussen beide serums is dat het dagserum (extra) beschermt tegen vrije radicalen en het nachtserum een complex bevat dat de huid ondersteunt bij de huidvernieuwing gedurende de nacht.

“Science, not miracles”

Een quote die je bij QMS regelmatig tegenkomt en die ook zeker van toepassing is op de collageenserums. De serums bevatten enkele technische hoogstandjes qua werkstoffen. Marjelein legt uit: “NEOTEC A15 is een complex van collageen met korte keten en hyaluronzuur in verschillende maten. Collageen en hyaluronzuur in NEOTEAC A15 werken synergetisch. Door de verschillende maten komt het hyaluronzuur in verschillende huidlagen terecht. Matrixyl 3000 bevat speciale ‘boodschapperpeptiden’ die een belangrijke rol spelen bij het huideigen regeneratieproces.”

Marjelein adviseert me om de collageenserums in de koelkast te bewaren: “Het resultaat is optimaal, wanneer je het koele serum aanbrengt op een warme huid. Voor nog meer effect spoel je eerst je huid met lauw water, zodat de poriën zich openen en de bloedcirculatie versnelt.” Het blijkt een waardevolle tip, zeker in de zomer. De fluweelzachte transparante serums zijn heerlijk verkoelend wanneer ze rechtstreeks uit de koelkast komen. Mijn huid slurpt ze dankbaar op en ziet er na gebruik van de serums mooi opgevuld en dewy uit.

Liquid Proteins Day & Night

Ik houd van lichte moisturizers die hydratatie, versteviging en bescherming geven. En dat is precies wat Liquid Proteins doet. Deze moisturizer houdt de vet-vocht-balans van de huid in evenwicht en is door zijn lichte textuur ook heel geschikt voor mannen en bij warme temperaturen.

liquid proteins

Met huid-identieke werkstoffen

QMS gebruikt voor de effectiviteit en verdraagzaamheid van de producten regelmatig huid-identieke werkstoffen. Je treft ze ook in Liquid Proteins aan. Marjelein: “Sericine is een natuurlijk oplosbaar eiwit dat een laagje vormt over de huid en daardoor een hydraterende werking heeft. Het helpt de huid om vocht vast te houden. Squalaan uit olijven maakt de huid soepel, voorkomt vochtverlies en is identiek aan het squalaan in de natuurlijke oliën van de huid, waardoor de huid het goed opneemt.”

Last but not least… zonbescherming

Nu is zonbescherming altijd een must en al helemaal wanneer je aan de slag gaat met exfolianten. Ik gebruik Active Glow SPF 15 Tinted Day Cream, een getinte dagcrème met SPF en verrijkt met onder meer vitamines, een hydraterend Algenextract, remineraliserend zeewater en Zijdeproteïnen die rimpeltjes tegengaan. Dit is het product dat Marjelein ook in de video aanbrengt, als allerlaatste stap.

qms active glow

Op échte zonnige dagen gebruik ik Cellular Sun Shield SPF50+. Deze lichte en luchtige lotion doet meer dan alleen de huid beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Marjelein: “Cellular Sun Shield bevat een DNA-Repair complex.

Hoe dit werkt? Ingekapselde liposomen met een DNA-herstellend enzym ondersteunen het herstelmechanisme van het huideigen DNA. Zodra dit enzym een zonbeschadigde huidcel bereikt, dan activeert het enzym het herstelmechanisme van de cel. Op deze manier wordt huidschade voorkomen en het immuunsysteem van de huid versterkt.”

qms sunshield

Wetenschap, geen wonderen

QMS zet wetenschappelijk onderbouwde resultaten neer met innovatieve, goeddoordachte en hightech producten (je zou me een skin care nerd kunnen noemen…). De bevlogenheid van Coby en Marjelein voor ‘hun’ QMS deel ik inmiddels. En voor wie iets minder heeft met wetenschap… mijn glowy en dewy huid spreekt voor zich. Soepel, gehydrateerd en een verfijnde poriestructuur. De producten voor thuisgebruik onderhouden en versterken het resultaat van de behandeling. Top!

glow

Lees ook