Advies over hoe je met low en high lights weer iets moois maakt van je haar

02:38 - 01:34
luistertijd 02:38 - leestijd 01:34

Een lezers vraagt ons hoe ze kleurstapeling uit haar haar krijgt. Tijdens de lockdown heeft ze regelmatig haar eigen haar geverfd en het pakte te donker uit.

Bij de kapper heeft ze nu high en low lights laten zetten. Op de uitgroei ging dat goed, maar aan de onderkant werd het niet mooier.

Ze vraagt ons: Mijn kapper adviseert nu om meer low lights te plaatsen, dan lichtere highlights. Wat is het juiste advies? Ik wil mijn uitgroei eigenlijk ook niet meer laten kleuren.

Wella’s haarkleurings expert Lieke Stout legt uit:

Tijdens de lockdown zijn inderdaad veel vrouwen thuis aan het experimenteren gegaan met kleuringen. Dit is niet altijd goed gegaan…

Oplossen met high en low lights

Maar ik ga proberen je een oplossing te bieden. Kleurstapeling uit het haar verwijderen kan op verschillende manieren. Als je aangeeft dat je niet meer de uitgroei zou willen kleuren dan zijn high en lowlights een goede optie.

Het komt aan op spelen met kleursterkte

Omdat je te maken hebt met een verschil in ondergrond (natuurlijke uitgroei en gekleurde lengten en punten) zal de kleuring ook verschillend toegepast moeten worden om een gelijk resultaat te creëren.

Lichter in de punten, donkerder in de uitgroei

Wat je kan doen de volgende keer, is wat high lights laten plaatsen in de lengten en punten om ze lichter te maken. En voor de uitgroei dan werkt met meer low lights en een paar highlights.

Lowlights in de lengten en punten heb je niet meer nodig omdat het daar al donker gekleurd is. Op je natuurlijke uitgroei kan je wel wat lowlights gebruiken om die wat gelijker te krijgen met de lengten en punten.

Fris effect

Zet in de uitgroei dan nog een paar highlights voor fris effect en dan zal het een mooi geheel zijn.

Succes, Lieke Stout

Heb jij vragen over je haarkleur, stel ze meteen, we zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Lieke’ Bezoek hier de Wella Professional website voor een salonlocator, en de nieuwste haartrends.

Lees ook:

Lees ook