M.A.C Cosmetics, Pascaud, Seventy One, Charlotte Tilbury, Colorescience, Revitalash, MakeUp Eraser, Circadia

14:41 - 08:48
luistertijd 14:41 - leestijd 08:48

Ook in deze – niet zo warme – zomermaand heeft het BeautyJournaal team weer nieuwe favorieten ontdekt. Van suncare en skincare tot make-up! Lees de ervaringen van onze testers snel en ontdek misschien zelf wel een nieuwe favoriet.

Make-up liefhebber Dian: M.A.C. Cosmetics Hint of Hollywood Award-Winning Lip Kit

dian

Hello, volle, zachte en verzorgde lippen! Afgelopen maand heb ik een leuk pakketje binnengekregen van M.A.C Cosmetics, hierin zat de Award-Winning Lip Kit – Neutral uit de nieuwste Hint of Hollywood collectie. Deze collectie staat geheel in het teken van een glamorous red-carpet moment. Het kitje bevat drie lipproducten waar ik stuk voor stuk dol op ben.

mac hint of hollywood

Het ideale cadeautje

Laten we eerst even stilstaan bij de verpakking. I love it! Mooi blauw, met gouden accenten en gemaakt van stevig karton. Dit vormt toch echt het ideale cadeautje voor een vriend(in), voor je zus of gewoon lekker voor jezelf?!

In de Award-Winning Lip Kit – Neutral zit de Prep + Prime Lip Primer, een met argonolie geformuleerde Love Me Lipstick en een Lipglass lipgloss in een nieuwe peachy kleur.

mac lip primer

Lip Primer

De lip primer laat een licht wit waasje achter en maakt mijn lippen intens glad en zacht. Het glijdt over de lippen en voelt na gebruik een beetje sticky aan zodat de lipstick zich daar straks goed aan kan hechten. Een fijne voorbereidende stap op een langhoudende liplook.

mac lipstick

Lipstick

De lipstick zelf glijdt ook weer zo lekker over mijn lippen. Het voelt heel comfortabel aan. De lipstick heeft een prima medium dekking met een mooie neutrale kleur. Dankzij de primer die eronder zit zijn de lijntjes in mijn lippen minder goed zichtbaar dan normaal.

mac lipglass

Lipgloss

Dan de lipgloss. Deze heeft een intens holografische glow. Helaas laat hij mijn lipstick wel verschuiven en dat vind ik jammer. De lipgloss is licht plakkerig, maar niet vervelend. Het voelt alsnog fijn aan. Ik vind het resultaat erg mooi, ook als je hem los draagt. Dan is de kleur overigens nog meer roze en zie je de glitterdeeltjes beter. Bij elkaar vormt het wat mij betreft een geslaagde liplook, ik ben dol op dit trio.

mac liplook

Shop hier online

 

Uitgever en journalist Monique: Pascaud Cleanser

Kun je verslaafd zijn aan een reinigingsmilk voor je gezicht? Ja! En daar heb ik niet alleen ‘last’ van, ook mijn achttienjarige dochter wil alleen nog maar Pascaud Cleanser. Hij houdt haar vochtarme huid heerlijk zacht, en haalt haar oogmake-up er goed af. En dit is een kritische dame hoor- net als haar mama 😉pascaud cleanser

Ook ik vind hem zalig, en had hem al eens verstopt, zodat ik er lang mee zou doen, ha! Gelukkig zit de cleanser in een royale 250 ml pompverpakking.

Wat zit erin? Vooropgesteld dat deze cleanser zowel met als zonder water gebruikt worden. Ideaal dus ook voor op reis. Verder is hij samengesteld op basis van aloë vera. 1x Reinigen is voldoende. Je hebt daarna ook geen tonic of lotion nodig. En tot slot: hij is geschikt voor elk huidtype.

Het heeft de snelle voordelen van een micellaire reiniger, en de voordelen van een romige huidverzorgende cleansingmilk. Hoe mooi is dat.

Model MandySeventy One Dry Sun Oil SPF30

Deze zonnebrand gebruik ik voor mij lichaam. Het zit in een hele fijne tube en is een spray. Spray vind ik het makkelijkst uit te smeren. Het heeft een exotische kustgeur: heerlijk! Zelfs in het regenachtige Nederland lijkt het alsof ik op een mooie bestemming ben 😉. Deze zonnebrand gebruik ik vooral bij sportieve activiteiten. Nu vooral met lange wandelingen en buiten zwemmen.

seventy one dry sun oil

De tube doe je makkelijk in je tas, mooi formaat. Het is ook speciaal ontwikkeld voor sporters, surfers en wandelaars bijvoorbeeld. Het is een droge olie spray, smeert goed uit en trekt snel in. Het plakt niet en is waterbestendig.

Je kan het gebruiken voor je gezicht, lichaam en zelfs in je haar. Het wordt dan wel sneller vettig, dus beter niet bovenop je haar aanbrengen. Persoonlijk gebruik ik het alleen voor mijn lichaam. Voor mijn gezicht gebruik ik de zonnebrand met een teintje van Mádara, dit oogt heel natuurlijk.

Ingrediënten

De dry sun oil bevat biologische burati olie wat het bruiningsproces stimuleert. En biologische zonnebloem- en Jojoba olie wat deze ook nog een hydraterende, anti-aging en voedende werking geeft.

Milieuvriendelijke verpakking

De milieuvriendelijke verpakking bestaat voor 55% uit gerecycled plastic en past daarmee perfect bij het motto van Seventy One Percent om zowel je huid, als de oceaan te beschermen. Daarnaast is de spray is vrij van nanodeeltjes, parabenen, siliconen, sulfaten en microplastics.

Aanrader!

Ik let graag op natuurlijke ingrediënten en vind dit product erg fijn. Ze houden rekening met de natuur en het milieu, het product voelt heel fijn aan, ruikt heerlijk en ik ben goed beschermd tegen de zon. Ook verzorgd het mijn huid tegen huidveroudering. Ik vind dit een ideaal product en raad het zeker aan! Vooral als je veel buiten bent en bij sportieve activiteiten.

Shop hier online

 

harrietHarriet: Charlotte Tilbury Magic Vanish Corrector & Concealer

Onlangs kocht ik een mooie combi deal van de Airbrush Flawless Foundation en de Magic Vanish Colour Corrector van Charlotte Tilbury met 40% korting. Een mooie gelegenheid om dit populaire merk eens uit te proberen.charlotte tilbury

Op zich spreekt het merk mij qua design en stijl niet heel erg aan: too girly en boudoir-achtig, alles in beige, roze en roségoud. Ik ben meer van het strak en zwart. Maar de producten zijn prachtig en alles is gericht op een flawless skin. Helaas beviel de foundation helemaal niet: een verkeerde kleurkeuze, maar ook te dik en veel te aanwezig op de huid. De Magic Vanish daarentegen gebruik ik elke dag!

Magic Vanish

De Magic Vanish is een colour corrector voor onder de ogen, om donkere pigmentverkleuring en blauwe kringen te verdoezelen. Omdat de corrector een zalmroze/oranje ondertoon heeft werkt dit perfect. Oranje is immers complementair aan blauw – op het oog verdwijnt de blauwe kleur dan uit je huid. De Magic Vanish is in vier tinten verkrijgbaar van Fair, die ik heb, tot Deep, geschikt voor de heel donkere huid.

Ingrediënten en effect

Het product zit in een goudkleurig compact en is tegelijk crème achtig maar ook stevig van consistentie; dit komt door de Carnauba was. Mica zorgt voor een verhelderend effect en microsferen maken het product heel fijn te blenden. Even met je vinger of kwastje over het product is genoeg om twee donkere kringen te bedekken. Je kunt het onder of over foundation gebruiken, maar ook gewoon op je huid als concealer. Ik hou van producten die doen wat ze beloven en dit is er zo één!

Shop hier online

 

Corine: Colorescience Sunforgettable Total Protection Face Shield Matte en Face Shield Flex SPF 50

Afgelopen mei interviewde ik huidtherapeut Janet Claassen over de nieuwe productlanceringen van Colorescience, mijn favoriete minerale make-up en zonbeschermingsmerk. De producten houden mijn melasma perfect onder controle, zelfs in de tropen of de woestijn. Deze zomer voegde Colorescience nog twee zonbeschermers toe aan de Sunforgettable lijn. En die moest en zou ik hebben natuurlijk! Het werden meteen mijn nieuwe favorieten. Ze mogen daarom in deze rubriek niet ontbreken.

face shield matte

Face Shield Matte

Face Shield Matte is een minerale zonbeschermer die speciaal is samengesteld voor de vette of onzuivere huid. Hoewel ik geen vette huid heb, is mijn huid in de zomer – zeker door bovengemiddeld royaal gebruik van SPF – altijd wel gevoelig voor plekjes en pukkeltjes. Met Face Shield Matte behoren die tot het verleden. Het product heeft een universeel tintje, vervaagt poriën en gaat glim tegen.

face shield flex

Face Shield Flex

Voor iets meer ‘sun protection meets foundation’ effect is Face Shield Flex mijn zomertopper. Qua zonbescherming vergelijkbaar met Face Shield Matte en alle andere Sunforgettable Total Protection producten (namelijk met EnviroScreen®-technologie, een uitgebreide bescherming tegen UVA- en UVB-straling, blauw licht, vervuiling en infraroodstraling), met daaraan toegevoegd ijzeroxide pigmenten die zich aan je huidskleur aanpassen en een opbouwbare kleurdekking geven met een ietwat matte afwerking. Face Shield Flex is verkrijgbaar in vier flexibele tinten. Mijn perfecte match is de lichtste tint, Fair.

colorescience swatch

Spelen met kleur

Omdat het bij minerale foundations en zonbeschermers met een tintje extra belangrijk is om te spelen met kleur (ik schreef er al eerder over), combineer ik Face Shield Matte en Face Shield Flex met de Pressed Mineral Bronzer in Sante Fe en de Pressed Mineral Highlighter in Champagne, beide eveneens van Colorescience. Deze enhancers geven een mooie zomerse glow en diepte aan mijn zomerlook.

Make-up artist LydiaRevitalash Advanced Wimperserum

Revitalash, het bestaat al sinds 2006 en heeft aardig wat awards gekregen. Het merk is ontwikkeld door de Amerikaanse oogarts Michael Brinkenhoff. Hij ontwikkelde het wimperserum voor zijn vrouw Gayle, die aan het herstellen was van borstkanker. De intensieve en heftige chemotherapiebehandelingen hadden haar wimpers beschadigd. Hij ontwikkelde een formule om Gayle’s wimpers er weer vol, gezond en sterk uit te laten zien. Samen met andere cosmetische wetenschappers maakte hij Revitalash, een serum dat de wimpers daadwerkelijk verbeterde.

Het werkt echtrevitalash

Ik kreeg een monsterflesje Revitalash om uit te proberen. Ik ben best tevreden met mijn wimpers dus had er eigenlijk niet zo heel veel mee. Maar ik heb het toch op de badkamer tafel gezet en ging het vanaf toen elke dag gebruiken. Ik verwachte er eigenlijk niet te veel van. Ik miste wat haartjes aan de onderkant van 1 wenkbrauw, dus daar smeerde ik het ook op. Je weet maar nooit. Na 2 weken zag ik toch iets gebeuren. Er zaten een paar extra haartjes in de opening in mijn wenkbrauw en ook mijn wimpers leken toch echt wat voller. Eerlijk, het werkt dus echt wel. Niet voor niets al die awards.

Het is supermakkelijk aan te brengen met een klein, smal, puntig kwastje. Gebruiken op een schone huid. Langs je wimperaanzet aanbrengen. Ik deed het ’s avonds en dus ook in mijn wenkbrauw. Daar hebben ze eigenlijk een apart serum voor, de Revitabrow.

revitalash resultaat

Botanische stoffen

Krachtige polypeptiden en botanische stoffen zorgen voor gezonde, volle wimpers binnen een aantal weken! De 2.0ml RevitaLash advanced gaat ongeveer 3 maanden mee bij juist gebruik. Resultaten kunnen per persoon verschillen. Het is wel een beetje prijzig. 87.50 euro voor een verpakking, maar als je echt weinig of bijna geen wimpers hebt is het dat wel waard. En wimperextensions is een hoop gedoe en ook niet goedkoop.

Shop hier online

 

Sabine: MakeUp Eraser

In mijn zoektocht naar een duurzame wijze van make up verwijderen stuitte ik op de MakeUp Eraser. De innovatieve, recyclebare gezichtsreinigingdoekjes halen in een handomdraai en met alleen water make-up, vuil en talg van het gezicht.

De MakeUp Eraser is gemaakt van hoogwaardig, antibacterieel polyester en bestaat uit miljoenen haarachtige vezels. De ene kant is super goed voor het verwijderen van het vuil en de andere kant (met langere vezels) helpt het gezicht te exfoliëren.

make up eraser

Je kan de eraser wassen in de wasmachine en hij gaat erg lang mee. Ik ben om! Het kost 20 euro. Je moet er wel meerdere hebben om er voor te zorgen dat je er altijd een hebt. Ow ja en een haakje om het te drogen op te hangen is wel handig.

Shop hier online

 

gertiGerti: Circadia Light Day Sunscreen Broad SPF-37

circadia

Eindelijk kon ik dit jaar weer op vakantie, bestemming Griekenland. Na een matige zomer had ik behoefte aan zon. Als zonbescherming voor mijn gezicht had ik de Light Day Sunscreen Broad SPF-37 van Circadia bij me. Er zijn mensen die beweren dat een dagcrème met spf onvoldoende is als bescherming tijdens een zonvakantie. Nou, Circadia bewijst anders. Ik gebruikte ’s ochtends slechts een dun laagje.

Op het strand smeerde ik een keer bij, af en toe een tweede keer als ik in zee was geweest. Ik ben niet verbrand en wel mooi egaal gekleurd. De crème bevat drie chemische zonnefilters, is niet vet, geeft geen witte waas, en glimt niet. Daarnaast bevat de crème anti-oxidanten en een peptide dat beschermt tegen DNA schade en photo-aging. Wat wil je nog meer voor een week naar de zon!

Zoek hier naar een salon in jouw buurt

 

beautyjournaal shop

Lees ook