Van voetencrèmes tot eeltverwijderaars!

08:34 - 05:08
luistertijd 08:34 - leestijd 05:08

Verzorg jij je voeten met regelmaat? We staan, lopen, rennen en gebruiken onze voeten dagelijks, maar daar kunnen soms problemen bij komen kijken. Denk aan likdoorns, eelt, blaren of ingegroeide nagels. Het beste is om zo nu en dan naar de pedicure te gaan, maar ook thuis kun je je voeten prima verzorgen. Vandaag deelt het BeautyJournaal team haar favoriete voetverzorging met je!

Make-up artist Lydia: Weleda Voetbalsem

weleda voetbalsem

De Weleda Voetbalsem is mijn favoriete voetverzorgingsproduct. De balsem is niet vet, trekt dus snel in en dat vind ik prettig. Met natuurlijke ingrediënten als mirre en calendula in een basis van wolwas en olijfolie en nog wat etherische oliën met tropische verbena, rozemarijn en lavandin geeft de voetbalsem een heerlijk frisse geur. Ik vind sowieso alles van Weleda lekker en goed geprijsd. Deze balsem houdt je voeten lekker droog en fris.

Shop hier online

 

Sabine: Kneipp Voetcrème 5 in 1

kneipp voetcreme

Twee jaar geleden ben ik in september moeder geworden. 2019 was een jaar vol hittegolven. Ik kon al niet zo goed tegen de warmte, maar zwanger was dit zelfs pittig te noemen. Ik had tegen de tijd dat mijn zoontje geboren werd al vier hittegolven achter de rug. Mijn voeten zwollen op tot monsterlijke proporties. Rood, stijf van de spanning van het vocht met eelt. We noemden het liefkozend mijn zwangerschapsknoeten.

Tijdens mijn babyshower kreeg ik van mijn vriendinnetjes een bak (waar mijn knoeten net in konden) met ontspannende voetbruistabletten van Kneipp en de bijbehorende Voetcrème 5 in 1 van hetzelfde merk. Dit is een heerlijke vette, maar bovenal zachte creme bestaande uit avocado-olie en Saffloerolie. Hij werkt verzorgend, soepelmakend, huidstructuur verbeterend, hydraterend, en huidherstellend. Een wondertje waar ik nog op terug grijp na mijn zwangerschap!

Shop hier online

 

Harriet: Paula’s Choice Skin Revealing Body Lotion 10% AHA

harriet

Ik heb geheel eelt-loze voeten, alleen mijn hielen zijn vaak wel wat droog en rood. De Paula’s Choice Skin Revealing Body Lotion 10% AHA helpt daar fantastisch voor. Deze exfoliërende body lotion gaat rode en ruwe bultjes tegen en laat de huid heerlijk zacht achter. Je kunt hem prima op je voeten gebruiken, maar is dus ook geschikt voor de rest van je lichaam. Deze lichaamsexfoliant met 10% AHA is een milde manier om je huid te ontdoen van dode huidcellen.

paula's choice

Het product bevat verzachtende shea-boter, kalmerend groene thee extract en glycolzuur/AHA.

Shop hier online

 

Gerti: Eucerin 10% Urea Voetcrème

eucerin

gerti

Mijn favoriete voetencrème was al eens mijn  favoriet van de maand: Eucerin 10% Urea Voetcrème. Zo’n hoog percentage urea is ideaal voor droge voeten met veel eelt. Urea bevordert de wateropname van de huid. Deze crème hydrateert daardoor heel goed en pakt tegelijkertijd harde huid en eelt aan. Het beste werkt hij als ik mijn voeten 2 keer per dag insmeer. Dat lukt niet altijd, maar één keer per dag zorgt er al voor dat eelt minder snel groeit en mijn voeten zacht blijven.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Karmelita: asap revitalising bodymoist

karmelita

Hoe ik mijn voeten verzorg? Met de revitalising bodymoist van asap! Dit is inderdaad een lichaamsverzorging, maar doet wonderen voor de meest droge huid en dus ook voor mijn voeten.

asap bodymoist

De bodymoist heeft glycolzuur, wat ervoor zorgt dat dode huidcellen niet kunnen ophopen en eeltvorming echt verleden tijd is. De glycolzuur houdt mijn voetzolen mooi glad en zacht. Wat mij betreft de belangrijkste functie van een voetverzorgingsproduct. Voor de verzorging van de huid zelf is de bodymoist verrijkt met 5 verschillende natuurlijke oliën (avocado, grapefruit, olijf, druivenpit en rozenbottel). Bijkomend voordeel is dat ook de nagelriemen én de nagels zacht en soepel blijven. Een alles in één product dus en echt perfect voor mij. Ik wil wel verzorgen, maar het moet makkelijk en snel zijn en met deze crème kan ik zowel mijn lichaam, handen én voeten verzorgen. Overigens is dit product ook heel fijn met warm weer omdat het snel intrekt. Win win.

Shop hier online

 

Model Mandy: OPI Callus Smoothing Balm 

Deze OPI Callus Smoothing Balm ruikt echt heerlijk en mijn voeten voelen na gebruik zo zacht aan! Er zit melkzuur in, wat de dode huidcellen verwijderd en de huid gladder maakt. Ook zit er Avocado Lipide Complex in, wat de huid intensief hydrateert en kamille wat kalmeert.

opi voetbalsem

Je loopt elke dag op je voeten, dus ik zorg altijd voor een goede verzorging door regelmatig naar de pedicure te gaan, nagellak of gellak op de teennagels aan te brengen en door mijn voeten in te smeren met deze crème.

Shop hier online

 

Corine: Scholl Velvet Smooth Eeltverwijderaar en Dagelijks Hydraterend Serum

Deze variant van de inmiddels welbekende Scholl Velvet Smooth kan zowel nat als droog worden gebruikt. Handig voor onder de douche of in bad! De eeltverwijderaar ligt lekker zwaar en comfortabel in de hand. Ook praktisch vind ik de meegeleverde lader. Deze kan je zowel in het stopcontact als in een USB-poort van de computer pluggen (handig voor op reis, wanneer je je reisstekker bent vergeten). De lader hoef je niet aan te sluiten op de eeltverwijderaar: je legt deze er gewoon op en klaar. Geen gepriegel met snoertjes die in te kleine gaatjes moeten.

scholl

De Scholl Velvet Smooth Wet & Dry heeft twee standen. Zelf gebruik ik de hoogste stand. Op die manier ben je inderdaad in een handomdraai klaar. Daarna gebruik ik het los verkrijgbare Scholl Velvet Smooth Dagelijks Hydraterend Serum. Wat een traktatie is dat voor je voeten. Deze lichtfrisse gel bevat onder meer hyalyronzuur en geeft instant gladde en zachte zomervoeten.

Shop hier online

 

Monique: Australian Bodycare Hielcrème

Monique heeft er recent een review over geschreven en is super enthousiast over de hielcrème. Er zit zoveel urea in, maar liefst 25%, dat je droge voethuid onmiddelijk geseald wordt en dit effect houdt ook langdurig aan. Het ruikt wel sterk naar tea tree olie, maar neem dat maar voor lief, want met dit product kun je echt voorgoed van je droge hielen met kloofjes af komen.

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook