Wat doen deze maskers voor haar lange grijze, stugge en vaak pluizige haar?

06:30 - 03:54
luistertijd 06:30 - leestijd 03:54

Sinds een paar jaar laat ik mijn haar uitgroeien naar mijn natuurlijke haarkleur. Ik verf het niet meer en ben inmiddels behoorlijk grijs geworden. Wat me opvalt is dat grijs haar verandert in een soort “blond” zodra het langer wordt. Ook is mijn grijze haar stugger en droger. Tijd om dat eens goed te verzorgen! Ik ben kapper en make-up artist van huis uit, dus erg leuk om in de haarproducten te duiken.

haar manous

Geen dag in mijn leven zonder conditioner

Al zolang ik me kan herinneren gebruik ik een crèmespoeling na het wassen van mijn haren. In mijn tienerjaren was de Elsève Balsam mijn favoriet, maar veertig jaar én veertig producten later kan ik wel stellen dat ik direct weet of een product mij bevalt.

Wat goed is, blijft helaas nooit zo lang;-)

Een goed product blijf ik vervolgens een poos gebruiken, totdat het opeens uit de schappen wordt gehaald. Of er is een ‘verbeterde formule’ uitgebracht, die ik zelf helemaal geen verbetering vind. Het kan ook nog zijn dat je haar na een tijd ‘’product-moe’’ wordt. Opeens doet het niet meer wat het altijd deed. Enfin, we gaan aan de slag met twee verzorgende haarmaskers!

haarmasker

Kérastase – Blond Absolu Masque Cicaextreme

Het doosje en het product zien er mooi uit in de badkamer. De tekst op het verpakkingsdoosje is zó klein gedrukt, dat je een loep nodig hebt om te lezen.. dat doe ik dus later pas, online!

Niet voor gelige ondertoon

Wanneer ik het potje open, word ik meteen blij. Het masker ruikt heerlijk bloemig, fris en opwekkend. Dat vind ik belangrijk, omdat de geur een paar dagen op je hoofd zwerft. De crèmige substantie is dik. Het druipt niet van je vingers af wanneer je een lik uit de pot haalt. Wat me wel opvalt: het doosje is lila en de omschrijving belooft een violetkleurige crème, maar deze is gewoon wit. Dit product is dus niet bedoeld om gele ondertonen uit je haar te halen.

Shop hier online

 

kerastase blond absolu

Ha! Mijn haar voelt als snot! I love it….

Aangezien ik een bad heb, was ik eerst het haar, knijp ik het een paar keer goed uit en verdeel ik daarna een ruime hoeveelheid over het hele haar. Daarna neem ik de tijd om 15 minuten te relaxen. Kan het masker ondertussen goed intrekken! Bij het uitspoelen merk ik al meteen dat het iets heeft gedaan. Het haar voelt aan als “snot” en dat vind ik fijn. Het maakt mijn haar lekker glad en zacht.

Het glanst!

Wanneer ik het droog, eerst met een handdoek en daarna op een zachte stand met de föhn, doet het wat ik wil: glanzen. Ook is het lekker doorkambaar, goed handelbaar en mijn haar ruikt heerlijk. Ik zie meteen dat het haar een oppepper heeft gehad. Ook pluist het een stuk minder dan normaal. Ik doe er nog een klein drupje olie door en klaar ben ik!

grijs haar

Shop hier online

 

System Professional – Keratin Restore Mask

Dit haarmasker gebruik ik op precies dezelfde wijze als bovenstaand. Ook dit product zit in een fijn potje, goud met zilver. Een mooie luxe uitstraling. Bij openen komt me een kauwgomballen, zoete geur tegemoet.. daar moet je dus van houden. Ik vind het te zoet.

Zoete geur

De substantie ik wat dunner dan het vorige masker. Dat betekent volgens mij dat hij wat minder geconcentreerd is en dat je meer product nodig heb voor hetzelfde resultaat. Of je moet je haren eerst handdoekdroog maken zodat het beter kan worden opgenomen. Maar het kan ook betekenen dat er andere werkzame stoffen gebruikt worden die net iets minder lobbigheid in de formule nodig hebben. We gaan het zien!

system professional

Ook hierop staan weer zeer kleine lettertjes die ik alleen bij daglicht kan lezen en niet in de stemmige badkamer. Er zitten erg veel ingrediënten in. De bedoeling van deze crème is dat het je haar repareert en beschermt.

Shop hier online

 

Minder slap (of snotterig) en iets voller gevoel

Dit masker maakt mijn haar wat minder slap dan het vorige product. Ook voelt het lekker vol aan. Plus het beschermt het haar tegen warmtebronnen, aldus de gebruiksaanwijzing. Wel heb ik het idee dat het mijn haar wat minder intensief verzorgt. De glans is na gebruik niet heel sterk.

haar manous

Shop hier online

Mijn conclusie

Meer volume met System Professional, voor normaal haar

Wanneer ik modellenwerkzaamheden heb, was ik mijn haren de avond ervoor. Ik gebruik dan liever het System Professional masker omdat mijn haar daarna goed te stylen is met een tang. Het blijft dan ook wat langer zitten. Wanneer ik niet op de foto hoef, gaat mijn voorkeur uit naar het Kérastase haarmasker.

Meer zachtheid met Kerastase, voor dik haar

Ik zou kunnen zeggen: bij fijn en normaal haar, wat droog aanvoelt en iets extra’s nodig heeft: gebruik System Professional. Wanneer je dik haar hebt, wat snel uitstaat, pluist en de nodige verzorging wel kan gebruiken: ga voor Kérastase. Kérastase is zuiniger in gebruik en ruikt naar mijn mening lekkerder.

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook