Diverse merken en oplossingen voor de gecombineerde huid!

05:30 - 03:18
luistertijd 05:30 - leestijd 03:18

Afgelopen weken heb je op BeautyJournaal kennis kunnen maken met de favoriete huidverzorgingsprogramma’s van de vrouwen uit ons testteam. In deze reeks artikelen ontdek je fijne producten die misschien ook wel ideaal bij jouw huidtype passen. Vandaag lees je meer over de routine van Gerti. Doe inspiratie op!

Gerti’s huidgerti

Gerti heeft een normale, gecombineerde huid. Ze heeft weinig rimpels, maar heeft wel hier en daar wat kleine lijntjes rond haar ogen en een paar pigmentvlekjes. Ook de kringen rond haar ogen worden wat dieper.

Succesnummers

We hoeven van Gerti geen simpele routine te verwachten. Ze combineert en mixt veel en let vooral op wat haar huid nodig heeft. Komt ‘ie!

reiniging

Reiniging

Goede reiniging is de basis van mijn huidverzorging. Ik reinig mijn huid twee keer per dag. ’s Ochtends onder de douche met een milde reiniger zoals Paula’s Choie Perfectly Balanced Foaming Cleanser of Philosophy Purity. Een tot twee keer per week gebruik ik daarbij de Foreo. Heerlijk. ’s Avonds reinig ik mijn huid vaak twee keer, een keer met olie, DHC Deep Cleansing Oil, die ik afneem met een doekje. Daarna met Pixi Glow Mud Cleanser als mijn huid wat vetter is, of Paula’s Choice Optimal Results Hydrating Cleanser. Ook die neem ik af met een gezichtsdoekje.

ochtendroutine gerti

Ochtendroutine

Ik gebruik dagelijks een AHA lotion, de Pixi Glow Tonic. Als ik een pukkeltje heb of als mijn huid wat onregelmatig is, wissel ik die af met de 2% BHA Liquid Exfoliant van Paula’s Choice.

Daarnaast gebruik ik ’s ochtends een vitamine C serum, op dit moment is dat de Medik8 Super C30+ Intense. Maar het zou ook een serum van een ander merk kunnen zijn. Daarna gebruik ik Alpha Arbutin van The Ordinary. Beide producten helpen bij het bestrijden van pigmentvlekjes.

Mijn ochtend ritueel sluit ik af met een SPF crème. Ik ben momenteel iets aan het testen, dus verraad het merk nog niet 😊. Als mijn huid droger is, gebruik ik vóór de SPF een klein beetje Anti-Aging Clear Skin Hydrator van Paula’s Choice, een prettige lichte crème.

avondroutine gerti

Avondroutine

’s Avonds gebruik ik een serum met retinol, op dit moment Dermaquest Retinol Peptide Youth Serum. Ik heb dit ooit getest en ben er nog steeds erg tevreden over. Het geeft mijn huid een mooie structuur. Mijn huid lijkt daardoor egaler. Het is een sterk serum en ik gebruik het niet elke dag. Daarna gebruik ik Niacinamide poeder van The Ordinary dat ik meng met Hydration Booster van Indeed labs.

Ik sluit af met een moisturizer, Dermasence Vitop Forte. Deze crème is niet vet en bevat verzachtende ingrediënten, onder andere groene thee en aloe vera. De crème is ook nog eens erg betaalbaar.

Een keer per week gebruik ik een peeling, bijvoorbeeld de Pixi Glow Peel Pads. Je spoelt dit na 2 minuten al af. Lekker snel en een mooi resultaat. Ik gebruik dan 2 dagen geen andere exfoliant.

Gebruik je deze producten al lang?

Deze uitgebreide routine werkt goed voor Gerti’s huid. We vragen ons af hoelang ze deze producten al gebruikt en of ze weleens wat nieuws uitprobeert. ”Serums met vitamine C en A gebruik ik al jaren. Ook AHA en BHA staan altijd op mijn toilettafel. Merken wisselen. Ik ben een beauty nerd en probeer graag iets anders. Alpha Arbutin en niacinamide heb ik 2 jaar geleden toegevoegd, met de komst van The Ordinary in Nederland,” zegt ze.

skincare merken

Niet merkvast

Gerti wisselt regelmatig van merk omdat ze niet merkvast is. Maar je zult vrijwel altijd vitamine A, C, een exfoliant en een SPF aantreffen in haar huidverzorgingsprogramma. Er zijn ook andere producten waar zij belangstelling voor heeft zoals koperpeptides, die hebben een verstevigende werking. ”Twintig jaar geleden heb ik al eens koperpeptides in Amerika besteld. Dat was een zeer basic serum dat zwaar metalig rook. Het nadeel van koperpeptides is ook dat je ze niet samen met vitamine C kunt gebruiken. Dan heb je nog technologieën op basis van stamcellen. Prijzig en ik ben nog niet helemaal overtuigd van de werking,” zegt ze.

Seizoenswisselingen

Gerti past haar routine niet per se aan tijdens seizoenswisselingen, behalve dat ze in de zomer een hogere SPF gebruikt. Ze let continu op wat haar huid nodig heeft en gebruikt dan bijvoorbeeld een wat vollere moisturizer. En soms laat ze een stap weg. ”Als mijn huid geïrriteerd is, sla ik retinol en AHA een paar dagen over,” vult ze aan.

Ultieme aanrader

Natuurlijk vroegen we ook Gerti naar haar ultieme aanrader. Welk product zou iedereen in zijn of haar stash moeten hebben? ”Een SPF. Ik kan iedereen een goede SPF aanraden. Als je daarnaast nog iets wilt toevoegen, kom ik toch weer bij een vitamine C serum uit,” zegt ze.

Lees ook:

Lees ook