“Your best red, for your best you”

08:46 - 05:15
luistertijd 08:46 - leestijd 05:15

IKA betekend letterlijk ’YOU’ in de moedertaal van oprichtster Kristina Cueva. Ze is Biomedisch-wetenschapper en productontwikkelaar voor o.a. cosmeticabedrijven. Ze besloot uit haar comfortzone te stappen en voor zichzelf te beginnen. Op jonge leeftijd was ze al verslingerd aan rode lipstick.

IKA

Dus ontwikkelde ze de perfecte rode lipstick die aan al haar eisen kon voldoen. Het werden 3 verschillende tinten rood, zo ontstond de IKA debuut collectie. Een moedige stap in een beautymarkt waar grote merken domineren.

Kristina : “Ik hou van de kracht van een goede lippenstift. Lippenstift kan bijna alles goed maken. Slechte haar dag? Lippenstift. Belangrijke vergadering? Lippenstift. Een avondje uit? Lippenstift. Je voelt je dan net iets mooier…”

Shop IKA hier online

 

Onoverwinnelijk

Soms heb je net dat duwtje nodig, die herinnering dat je alles in je hebt om de beste versie van jezelf te zijn. Gewapend met de juiste lippenstift, kun je de hele dag schitteren Meer dan welke andere kleur ook, kan rood je onoverwinnelijk laten voelen. Alsof je alles kunt doen, alles kunt zijn wat je wilt.

Rood als stemmingsverbeteraar

Daar kan ik me als make-upartist zeker in vinden. Voor veel vrouwen is een rood gestifte lip, een essentieel onderdeel van hun dagelijkse routine en identiteit, een verlengstuk van zichzelf. Voor mij kan het ook echt een “stemmingsverbeteraar’ zijn die m’n dag kan omtoveren van Mwah naar Wah…

lipstick textuur

Iconische look

Een klassieke rode lip is misschien wel de meest iconische beauty look aller tijden. Rood is uitdagend en het maakt iets los bij andere mensen. Mannen vinden een rode kleur vrouwelijk en sexy. Voor vrouwen is het vaak juist een power statement.

Shop IKA hier online

 

Rood, is het altijd geweest…..

Van Cleopatra tot Elizabeth Arden die rode lippenstift uitdeelde aan vrouwen tijdens de mars van de Suffragette beweging in New York in 1912. Het werd zo een teken van vrouwelijke kracht, rebellie en vrijheid. Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor in de jaren 50, Coco Chanel,  Rihanna, Alexandria Ocasio-Cortez – Amerikaanse politica, activiste en jongste vrouwelijke congreslid ooit, onze Prinses Maxima, etc….

Door de geschiedenis heen en nu nog steeds geloven vele vrouwen allemaal in de statement-makende kracht van een heldere, gedurfde rode lippenstift. Een weetje, er worden zo’n 900 miljoen lipsticks per jaar verkocht.

De IKA look en verpakkingIKA lipstick

Een samenwerking met Joost la Housse van ‘Joost Identeties’ strategisch brand- & packaging designer resulteerde in een verpakking die de filosofie van het merk kon weerspiegelen. Dat is zeker gelukt. Het complete plaatje klopt. Het product, de website, logo, kleur, een design verpakking, alles met een premium gevoel.

De meeste lipsticks zijn zwart, zilver of goud. De kleur voor IKA werd warm geel. Geel is de meest heldere van alle kleuren van het spectrum. Het is de kleur van o.a. positiviteit, energie, blijheid, creativiteit, honor en zonneschijn.

Shop IKA hier online

 

Wat vind ik van de opvallende verpakking? 

Het mooie en stevig gefabriceerde schuifdoosje is een feestje om te openen. Als een juweeltje ligt daar in de lipstick. Geen plastic, maar van strak geel gespoten aluminium. Het doosje, zonde om weg te doen, doet nu dienst als sieraden doosje. Mooi ook, het logo in reliëf op de buitenkant van de lipstick huls. Ze voelt stevig aan. Gaat goed open en sluit perfect door de magneetsluiting. Heel fijn, hygiënisch en geen risico dat ze opent in je tas. En met deze kleur geel raak je haar nooit meer kwijt.

De drie IKA roodtinten

De lipsticks hebben klinkende trendy namen.

ika kleuren

Call The Shots – koel kersenrood

You Got This – tijdloos klassiek rood

Level Up – warm Steenrood

Shop IKA hier online

 

Hoe kies je jouw rood? Dit is mijn advies als visagist

Er zijn zo veel opties in rood – van opvallend scharlakenrood, chique crimson, rijk robijnrood tot betoverend bloedrood. Het maakt de keuze niet makkelijker.

Persoonlijk als visagiste denk ik dat iedereen een rode lippenstift kan dragen, punt uit. “Het juiste rood is het rood dat je een goed gevoel geeft”. Je zult zoiets hebben van, oh wow, dit staat me super. Als je een lippenstift probeert en je twijfelt, dan is het niet het juiste rood voor jou.

Kijk naar je huidkleur, warm of koel?

Om de juiste kleur te vinden kun je rekening houden met je huidskleur. Werp in natuurlijk licht een blik op je pols. Als je aderen er blauw of paars uitzien, heb je een koele huidskleur, dus zie je er het beste uit met een rood met een blauwe, paars, roze ondertoon. Als je aderen groenig lijken, heb je een warme huidskleur en wordt je huid het best geflatteerd door roodtinten met een beetje oranje. Van licht tot heel donker, je hebt altijd een koele of warme ondertoon in je huid.

Wil je chic of knallen?

Wil je een rode lip die er ingetogen chic uitziet? Kies dan voor een rode lippenstift die dezelfde ondertonen heeft als je huid. Wil je een rode lip die echt knalt, kies dan voor een lippenstift met ondertonen die het tegenovergestelde zijn van die van je huid.

ika call the shots

Bang voor rood? Of niet zulke witte tanden?

Als je bang bent voor rood, dan is mijn advies, begin subtiel. Tik dan met je vinger op de lippenstift en dep het vervolgens op je lippen voor een transparanter, diffuus effect. Zijn je tanden niet helemaal wit dan kan een lippenstift met blauwe of paarse ondertonen helpen om de warmere, gele tint van je tanden te neutraliseren. Op een kleurencirkel zitten blauw en geel tegenover elkaar, dus de blauwe tint heft het geel in je tanden op.

Shop IKA hier online

 

Rood je als je ‘little black dress’ 

Rode lippenstift is klassiek, elegant, krachtig, soms intimiderend, stijlvol, geraffineerd en sensueel. Eenmaal de juiste rode lipstick gevonden dan is de liefde meestal voor jaren tot soms een life time. En is ze ‘for ever’ de little black dress van je make-up garderobe.

Mijn favoriete IKA kleur – Call the Shots

Ik ben meer van de fuchsia roze maar deze rode met een koel roze ondertoon flatteert me zeker. De lipstick heeft een romige structuur met een mooie satijn finish. Nauwkeurig aan te brengen met de schuin aflopende stift. Is sterk gepigmenteerd, de kleur dekt in een keer goed. Voelt fluweelzacht aan en is niet plakkerig op mijn lippen.

lydia lipstick

Hij blijft lang, mooi zitten en vervaagt langzaam en gelijkmatig. Ik heb inmiddels wat kleine liplijntjes en ook daarin loopt hij niet uit. Na iets eten blijft de buitenrand keurig staan en moet ik alleen de binnenkant bij werken. Na regelmatig een hele dag gebruik bevalt ze goed,  ’s avonds heb ik zachte, gehydrateerde lippen. Deze lipstick is tevens verzorgend.

Shop IKA hier online

 

 

ingredienten

Leuke feiten

Shop IKA hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook