Wist je dat de menselijke huid receptoren heeft om CBD te verwerken?

06:33 - 03:55
luistertijd 06:33 - leestijd 03:55

CBD (cannabidiol) is al een tijd een hype als supplement om in te nemen tegen bijvoorbeeld slapeloosheid, stress en pijn. Maar als  ingrediënt in huidverzorging is het nog vrij nieuw in cosmeticaland. Onlangs heeft Paula’s Choice haar nieuwe CBD lijn gelanceerd, deze ga ik vandaag testen.

Gedegen research

Ik gebruik de producten van Paula’s Choice al bijna zo lang het merk bestaat. No nonsens, werkzaam, geen irriterende stoffen als alcohol en parfum, goed afsluitende verpakkingen en helder in gebruik en uitleg. En als Paula’s Choice een ingrediënt toevoegt aan het assortiment betekent dat er gedegen research achter zit en het bewezen werkzaam is.

cbd

Wat is CBD?

Even heel kort, wat is CBD? Cannabidiol wordt gewonnen uit de stengel en bladeren van de hennepplant. Dit poeder word gemengd met een olie om de werkzaamheid te verhogen. Niet te verwarren met hennepzaadolie, dat uit de zaden van de hennepplant gewonnen wordt. Hennepzaadolie bevat nauwelijks tot geen cannabidiol, de zo werkzame stof. Dus let daar ook op want heel veel merken gebruiken alleen hennepzaadolie. Dit werkt wel antioxiderend, maar heeft geen kalmerende eigenschappen.

CBD werkt kalmerend op de huid, het vermindert reactie verschijnselen van de huid op omgevingsstress, zoals roodheid en een ruwe en droge huid, en daarmee wordt ook het verouderingsproces van de huid vertraagd. Als je meer wil weten, hier wordt het duidelijk uitgelegd.

Volgens Paula is niets zo belangrijk in huidverzorging dan het voorkomen van kleine ontstekingsreacties. Die staan in cellen aan de wieg van talloze huidklachten, van veroudering tot eczeem, rosacea, acne.

De menselijke huidcel bevat receptoren voor cannabidiol

Paula is zelf erg te bespreken over de wondere wereld van CBD, omdat blijkt dat de menselijke cel cannabidiod receptoren heeft waardoor cannabidiol opgenomen kan worden. Ze vertelt dat we CB1 en CB2 receptoren hebben. Hier wordt dit heel helder uitgelegd.

Volgens Paula bestaan er drie vormen van CBD:

Paula’s Choice heeft gebruik gemaakt van full spectrum distillate om een optimaal complex aan de huid af te kunnen geven.

CBD lijn van Paula’s Choice

Paula’s Choice heeft twee producten geïntroduceerd: CBD olie + retinol en een CBD treatment milk. En ik kan alvast verklappen: allebei heerlijk en ik wil ze permanent toevoegen aan mijn skincare plan!

paulas choice cbd

Mijn huid valt in de categorie normaal, niet vet of droog, maar wel gevoelig voor rode vlekken. Producten die mijn huid kalmeren en minder rood maken zijn dan ook zeer welkom.

Verpakkingen

De verpakking ziet er weer goed uit, een prachtige lente-groene kleur met heel duidelijk wat het is, wat het doet en de voornaamste werkzame ingrediënten op de voorkant.

textuur cbd lijn

CBD Olie + Retinol

De CBD olie + retinol zit in een flesje met pipet, zodat je elke keer een paar druppels kunt uitnemen voor gebruik. Claim: “CBD en retinol richten zich op zowel de oorzaken als de gevolgen van huidveroudering door de reactiviteit van de huid te verminderen en zo een stevige, gladde en jonger uitziende huid te bevorderen.”

Het komt er eigenlijk op neer dat het simpelweg bekend is dat retinol een heel goed anti-aging ingrediënt is, maar ook irriterend, en dat CBD helpt om de irritatiegraad van retinol te verzachten.

cbd oil

De olie smeert goed uit, trekt snel in en maakt de huid heel zacht en gehydrateerd. Ik gebruik het product als laatste in mijn avondroutine, en dan heb ik eigenlijk geen nachtcrème meer nodig!

Ingrediënten

De hoofdingrediënten zijn CBD, retinol 0,3% en hennepzaadolie. De retinol is toegevoegd om het anti-huidverouderende effect te versterken en hennepzaadolie werkt extra voedend door het hoge gehalte aan omega 3 vetzuren. Zoals uitgelegd werkt CBD heel kalmerend.

Er zijn verder nog vele andere plantolieën toegevoegd. Het fijne aan de ingrediëntenlijst bij Paula’s Choice is dat bij elke stof wordt uitgelegd wat het is en wat het doet, zodat je als leek begrijpt wat je leest.

Shop hier online

 

CBD Treatment Milk

Claim: “Deze met cannabidiol verrijkte melk-treatment stopt tekenen van huidveroudering door gevoeligheidsreacties van de huid te verminderen. Voor een gezonde, jonger uitziende huid.”

treatment milk

Het product zit in een tube met een smalle opening zodat je er een kleine hoeveelheid uit kunt halen. Het bevat naast CBD en hennepolie ook een erg indrukwekkende lijst aan andere plant oliën en squalaan om de huidbarrière te beschermen en vochtverlies tegen te gaan.

Standaard in de ochtendroutine

Ook dit melk-achtige serum wordt heel snel opgenomen en maakt je huid zacht, gehydrateerd, glad en rustig. Ik gebruik dit in mijn ochtendroutine, vóór de dagcrème met SPF. Na enkele weken gebruik ziet mijn huid er gezond, stralender en rustiger uit. Echt! En dat in Corona tijd…

ps: BeautyJournaal’s Monique is ook fan! Ze vertelt: ‘ Het is een super huidverzachter, echt heerlijk als je huid droger en schraler aanvoelt. Dat gevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon. Neem het op in je stash;-)’

Shop hier online

 

Lees ook:

 

Lees ook