Mr. Smith, Kylie Skin, Alessandro, Collosol, Cien, Fanola, Etos, FAB

13:31 - 08:06
luistertijd 13:31 - leestijd 08:06

Het nieuwe jaar brengt natuurlijk weer nieuwe favorieten met zich mee! Ook deze eerste maand van 2021 heeft het BeautyJournaal testpanel weer een mooie mix van producten samengesteld. Ontdek de fijnste huid- en haarverzorgingsproducten snel!

Uitgever en journalist Monique: Mr. Smith, fantastische haarverzorging uit Australië

Mr. Smith. Leuke naam en een chique verpakking. Ik ben er gevoelig voor, maar nog gevoeliger ben ik voor het effect van een product.

dr smith

Blanco startte ik mijn haarwas ritueel. Hmm…goede flacon, die mooi pompt en de juiste hoeveelheid geeft. De geur..oh lala, dit ruikt lekker zeg! Super natuurlijk, fris en citrusachtig. En dan… lekker schuim, nog steeds die fijne geur. Daarna… oei, mijn haar voelt schoon aan zeg. En zacht! Nog wel even de conditioner erover heen, die is net zo fijn. Wat een leuk setje. En wat denk je? Ik krijg er ook geen jeukende hoofdhuid van. Hij droogt niet uit en alles blijft prima zoals het is.

 

Mr. Smith is verleidelijk, want mooi, lekker geurend, goed schoongewassen en toch zacht. Het zou zomaar mijn ideale man kunnen zijn. 😉 Het merk is Afkomstig uit Australië en is sulfaat, parabeen en kleurveilig. Ook is het vegan.

mr smith

De Balancing Shampoo is speciaal bedoeld voor een zachte reiniging van de hoofdhuid en een adequate reiniging van het haar om restjes stylingproduct te verwijderen.

Shop hier online

 

De Balancing Conditioner stimulerende, hydraterende en verfrissende werking. Met onder andere cacaozaadboter en tarweproteïne dat de haarvezels versterkt. Het verzwaart mijn haar niet. Ik vind het een redelijk luchtige conditioner.

conditioner

 

 

In Mr. Smith wordt volop gebruik gemaakt van etherische oliën en botanische extracten. Denk aan jasmijn- en mandarijnoliën. Een cocktail van passiebloem, kakadu pruim, wierook, geranium, rozen, macadamia olie en acaïbes. Nu wil ik ook nog de stylingproducten gaan proberen. Ik word er hebberig van.

Shop hier online

 

Model Mandy: Kylie Skin Walnut Face Scrubwalnut scrub

Wat een heerlijke scrub is dit! Het heeft precies een fijne korrel voor mijn gezicht. Ik heb niet veel favoriete gezichtsscrubs, maar voorheen vond ik de Rituals Namaste scrub erg fijn. Eigenlijk is deze scrub van Kylie Skin nog beter.

Ik gebruik het 1 keer per week na het reinigen van mijn huid, gezien het een scrub is en geen exfoliant. Anders zou ik hem wel vaker gebruiken. Soms gebruik ik na de scrub nog een gezichtsmasker voor extra verzorging.

De scrub werkt ontstekingsremmend en bevat huidverzachtende fruitextracten die de dode huidcellen wegpoetsen voor een stralende huid. Mijn huid heeft na gebruik een gezonde glans. Het product is verder parfumvrij, dat vind ik wel fijn. Ik ben fan!

Shop hier online

 

Corine: Alessandro HandSpa Cream Rich en NailSpa Nail Serum

Januari was een gure maand en dat vertaalt zich bij mij in droge handen. Tel daar nog eens het vele handen wassen bij op en het zal je niet verbazen dat mijn handen en nagels wel wat hulp konden gebruiken. Die hulp bood Alessandro, met twee hele fijne producten uit de HandSpa en NailSpa collecties. Voor mij een topontdekking, aangezien ik het merk alleen kende van de slimme peel off gelnagels.

allessandro handcreme

De HandSpa Cream Rich Hand van Alessandro is een voedende en hydraterende anti-aging handcrème voor droge handen, zoals de mijne. De plantaardige werkstof Biowhite gaat bovendien hyperpigmentatie, zoals ouderdomsvlekjes, op de handen tegen. De textuur is ultra romig. Misschien wel de dikste handcrème die ik ken. Verrassend genoeg levert deze romige en dikke textuur geen vette handen op, maar versmelt het product met mijn huid.

handcreme

Mijn nagels geef ik een extra behandeling met NailSpa Mango Nail Serum Intensief. Dit serum bevat onder meer macadamia-olie en lotusbloemextract, dat nagels en nagelriemen elastisch maakt. Het serum zorgt ervoor dat mijn nagels minder snel breken en mijn nagelriemen minder snel inscheuren. Met het pipetflesje is het doseren van een paar druppeltjes serum een fluitje van een cent, gebruik je niet teveel serum en gaat het flesje lang mee. De mijne is na een maand gebruiken nog praktisch vol.

nagel olie

Een hele fijne bonus is de heerlijke geur van de producten. De handcrème ruikt tropisch naar kokos en het nagelserum heeft een exotische lychee-mangogeur. Om even te ontsnappen aan de winter en je te verheugen op de zomer.

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: Collosol Eau de Lait

collosol

Als visagist is een schone huid als basis voor make-up heel belangrijk. Een goede reiniger is dus een vereiste om daarna de make-up ook weer grondig te kunnen verwijderen.

In 1950 vond een bekende actrice dat ook. Ze was op zoek naar een uitzonderlijk goede reiniger die make-up verwijderde na haar optredens. Een apotheker ontwikkelde vervolgens dit product, ‘een half-water half-melk formule’ met kalmerende eigenschappen.

Geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid. Collosol Au de Lait is na 70 jaar nog steeds een begrip en ligt al jaren in de schappen van de Franse drogisterijen. Het product zit in een ‘revival’ en wordt alsmaar populairder. Het heeft inmiddels een schare fans waaronder mode-beauty celebraties en Hollywood sterren. Nu dus ook in Nederland verkrijgbaar.

De melk zit in een hoekig ‘vintage’ look flesje met een knalroze dop. De substantie is niet romig zoals de reguliere reinigingsmelk maar waterig, een soort mix van micellair water en melk. Een beetje op een wattenschijfje aanbrengen en mijn make-up (inclusief waterproof mascara) vliegt er af. Je hebt dus maar weinig nodig.

eau de lait

Mijn huid voelt na gebruik heerlijk zacht, niet trekkerig, vet of plakkerig aan. De geur, het ruikt ook een beetje ‘vintage’. Bloemig fris. Ik vind dat wel lekker. Mocht je dat niet vinden, de geur vervliegt na gebruik. Na een week ben ook ik fan. Je kan ook een paar dopjes in bad doen. Gedaan. Mijn huid was daarna superzacht en ik kon de bodylotion achterwege laten.

Shop hier online

 

Sabine: Cien Cellular Beauty Night Cream

Ik kwam op sociale media een artikeltje tegen over een crème van een hard discounter die grote gelijkenis zou hebben van een heel duur A-merk. Cien Cellular beauty zou met hetzelfde ingrediënt (myramaze) verrijkt zijn als La Prairie. Maar er zit een heel ander prijskaartje aan.

cien beauty

Myramaze, wat is dat eigenlijk? Het is een ingrediënt uit een Afrikaanse opstandingsplant Myrothamnus Flabellifolia die extreme weersomstandigheden goed kan overleven, zowel extreme warmte als kou. De stof heeft dus een positieve werking op een droge huid waardoor hij weer in balans gebracht kan worden. Het ingrediënt komt ook terug in de crème van La Prairie vandaar dat waarschijnlijk de vergelijking is gelegd.cien night cream

Ik kam bij de Lidl en zag een volledige display met de producten. De nachtcreme kostte maar 3,99. Daar kon ik geen buil aan vallen dacht ik. Het bleek een winnaar. Het is een heerlijke voedende crème, die mijn huid heerlijk verzorgd, minder droog maakt en een frisse glow geeft na een nacht slapen.

Helaas zijn ze maar beperkt verkrijgbaar, dus als ik ze weer spot, sla ik groot in. En of het lijkt op een pot van La Prairie? Ik zou het niet weten… ik vind de prijzen van La Prairie echt te hoog.

Vind een filiaal bij jou in de buurt

 

Schoonheidsspecialiste Su: Fanola No Yellow Shampoo

Door de lockdown is mijn kappersafspraak geannuleerd. Nu weken later kun je dit heel goed zien aan mijn haren. De highlights worden gelig en ik begin aardig op een zebra te lijken. Om mijn haren weer wat assig te krijgen ben ik op zoek gegaan naar een shampoo met een sterk gepigmenteerd violette kleur. Dit heb ik gevonden in Fanola, deze shampoo is bijna zwart/paarsig.

fanola

Omdat ik de gele ondertoon er snel uit wil hebben breng ik de shampoo aan op droog haar en laat ik het 60 minuten zitten. Eigenlijk net zoals bij de kapper met een toner. Na 60 minuten spoel ik het uit en was ik mijn haar normaal met de shampoo van Fanola.

Na het wassen en föhnen zie ik dat de sterk gelige kleur eruit is. Oké het niet is niet zoals na een kappersbezoek, maar hiermee kan ik het wel even overbruggen tot de volgende afspraak.

Shop hier online

 

Harriet: Etos Cleansing Make-up Remover

Ik heb er lol in om producten te scoren die doen wat ze beloven, niet irriteren, goed geprijsd zijn en toch leuk ogen in de badkamer. Zo heb ik de vrij nieuwe skincare lijn van het Etos eigen merk ontdekt. Mooie tubes en verpakkingen: clean maar niet kaal, zelfs een chique uitstraling. En duidelijk in tekst: er staat op wat het is, wat het doet en wat de belangrijkste ingrediënten zijn. Daar kunnen veel merken nog een voorbeeld aan nemen.

etos remover

Voor het schoonmaken van mijn gezicht wil ik niet veel geld besteden, je spoelt het product immers snel weer van je gezicht af. Dan heeft een waslijst aan werkzame ingrediënten geen zin. Reinigers moeten vooral schoonmaken, je huid niet droog en trekkerig achterlaten en niet irriteren.

Dat is voor een eye make-up remover nog best lastig. De olie in water emulsies vallen voor mij af, want lenzen, en het gros van de make-up removers zorgt op één of andere manier voor dikke ogen de volgende ochtend.etos cleanser

De Etos Cleansing Make-Up remover is een schot in de roos. Het is een simpele, maar niet goedkoop ogende flacon met klikdop.
Daarin een waterige, kleurloze substantie die je op een wattenschijfje doet en met twee keer heen en weer halen over je ogen is alle make-up verdwenen (oftewel: dat zit nu op het watje). Geen trekkerig gevoel en de volgende dag geen dikke ogen. Er zitten slechts 8 ingrediënten in, waaronder twee moisturizers en een vitamine B. En het leukste: het kost slechts 2 euro!

Ik kan je zeer aanraden om de overige producten in de Cleansing lijn (creme-wit) eens te proberen, er is voor elke wat wils. De Sensitive lijn (zalmroze) vind ik ook erg goed (parfumvrij en luchtdichte verpakkingen)!

Shop hier online

 

Gerti: First Aid Beauty Hello Fab Bendy Avocado Concealer

concealer

Tijdens deze pandemie gebruik ik weinig make up. Maar ik maak ook elke dag een outfitfoto voor Instagram, #dressforhomeoffice, dan gebruik ik wel iets van make up, waaronder concealer. Deze concealer van First Aid Beauty is geweldig. Hij is dekkend genoeg om donkere kringen te camoufleren, is niet droog en gaat niet in fijne lijntjes zitten.

In de winter meng ik de kleuren 3 en 4, in de zomer gebruik ik 4. Nee, ik ga niet lichter dan mijn huid. Dat geeft op donkere kringen vaak een grauw effect. Je zou een er een corrector onder kunnen gebruiken, maar ik ben van less is more. Omdat deze concealers een warme ondertoon hebben, krijg je hetzelfde effect.

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook