Monique maakt haar eigen badrecepturen

06:00 - 03:36
luistertijd 06:00 - leestijd 03:36

Al eerder schreef ik over de heerlijke zuivere plantaardige oliën en etherische oliën van Physalis. Je kunt er fijne recepturen mee maken voor gezicht en lichaam. Heerlijk geurend, en zacht verzorgend. Puur natuur. Mixen en matchen naar believen. Aromatherapie is een weldaad voor je ziel en de werkzame stoffen in de oliën zijn super verzorgend. Deze keer ga ik ook in bad met deze fijne producten. Je persoonlijke recept is in een handomdraai gemaakt en je hebt er echt een half uur lang badderplezier van. De geuren werken zo ontspannend….

Shop Physalis hier online

 

Dit is aromatherapie

Aromatherapie is de verzamelnaam voor het werken met geurstoffen van planten. Ze staan beter bekend als essentiële oliën. De oude alchemisten geloofden er namelijk in dat de geur de ziel of het wezen, de essentie dus, van de plant is.

ua-physalis

Eeuwenoude gebruiken

De Chinezen en Indiërs gebruikten de stoffen vooral om hun therapeutische, dus genezende krachten. De oude Egyptenaren waren vooral onder de indruk van de heerlijke geuren zelf en verwerkten ze in cosmetica en als geurverspreiders in hun tempels en huizen. Pas in de Middeleeuwen kwam alle kennis dankzij de Arabieren over naar Europa.

De functie van geurstof

Voor een plant is haar geurstof een beschermer tegen kwalijke insecten of juist een lokmiddel voor bevruchting. Ook beschermt haar geurstof tegen schimmels en bacteriën.

Wij gebruiken de geurstoffen voor ons lichaam en onze geest. Op onze huid, of we ademen ze in. De moleculen zijn zo klein dat ze makkelijk door de huid heen maar ook door onze neus worden opgenomen, in de bloedbaan.

Shop Physalis hier online

 

Complexe samenstelling

Voor elke aandoening is wel een specifieke olie te vinden. Een olie bestaat gemiddeld uit een paar honderd bestanddelen. De concentraties van die stoffen wisselen per essence, vandaar dat men ook spreekt over het ‘karakter’ van een olie.

Maar ze hebben ook een gemeenschappelijke werking: ze zijn bijna allemaal antibacterieel en ze hebben harmoniserende eigenschappen. Dat wil zeggen dat ze balans brengen in wat nu uit balans is.

massageolie

Terug in balans

Aromatherapeuten geloven erin dat ze zowel een ontgiftende als een stimulerende uitwerking hebben op onze bloedsomloop, het lymfestelsel en onze energiehuishouding in het algemeen. Kortom: ben je doodmoe, dan krijg je weer energie. Ben je te gestressed, dan word je weer rustiger.

Waar Physalis voor staat

De plantaardige oliën van Physalis zijn 100% biologisch en uit koude persing, wat zorgt voor behoudt van alle vetzuren, vitaminen en antioxidanten. Physalis heeft maar liefst zestien plantaardige oliën, drie soorten oliemaceraat (oplossing) en twee ‘boters’ te weten met karité en kokos. Het assortiment etherische oliën is duizelingwekkend: ze hebben er 63, van Akkermunt tot Zwarte peper. Het moederbedrijf KeyPharm opereert volledig CO2 neutraal en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Shop Physalis hier online

 

physalis bad

Vier badrecepturen

Physalis heeft een viertal heerlijke badrecepturen. Laat ze twee minuten staan voordat je de receptuur bij het badwater doet. Ik bespreek ze hieronder:

Het Immunity Support bad

Een versterkend bad bij vermoeidheid, pijnlijk spieren en stress. Je mengt zes tot 10 druppels van deze synergie met 1 eetlepel Physalis Jojoba Olie, 80 gram appelazijn en 100 gram Dode Zeezout, Himalayazout of Epsomzout. De Immunity Support olie bevat o.a. ravintsara, niaouli, grove den, eucalyptus, oregano en citroen.

Breathe Free Inhalatiebad

Heerlijk als je verkouden bent. Je mengt 1 eetlepel Jojoba olie met 10 druppels Respiratoir Synergie. Het bevat een mix van verschillende soorten eucalyptus, en onder meer munt, tijm, mirte, oregano en rozemarijn. Ideaal als je verkouden bent en sowieso erg lekker in de winter.

Sweet Dreams Bad

Een heel fijn ontspannend bad voordat je gaat slapen.  Je mengt hiervoor 100 gram badzout met 1 eetlepel Physalis Jojoba Olie en 10 druppels van de Goodnight Synergie. Hierin zit ondermeer sinaasappel, bergamot, ylang ylang en diverse soorten lavendel.

Holistic Balance Bad

Hiervoor gebruik je de Ayurvedic Synergie van Physalis. Deze bevat onder meer kruidnagel, gember, zwarte peper, kardemom, kaneel en koriander. Het is een, eigenlijk zoals de andere recepten, om lekker te aarden. Weer in balans te komen.

 

Mijn badritueel

Nu in de winter wissel ik deze baden heerlijk met elkaar af. De mix van zoutkorrels, plantenolie en de geurstof zorgt ervoor dat alles goed met elkaar vermengt. De plantenolie heeft ook een heerlijk voedend effect op je huid. Als je uit bad stapt, nadat je jezelf kort hebt afgespoeld, zal je huid lekker zacht blijven aanvoelen. Dep je huid ook droog, niet boenen. Zo blijft het dunne vetlaagje intact op je huid.

Shop Physalis hier online

 

Geniet een half uur van je bad, en adem lekker diep in en uit. Dan komen de geuren uit de etherische olien het meest tot hun recht. Je gaat echt heerlijk slapen!

bad

Niets is lekkerder, dan je eigen recepturen maken. Met Physalis heb je alle mogelijkheden hiertoe. Bovendien zijn alle producten heel betaalbaar.

Shop Physalis hier online

 

Lees ook:

Lees ook