Maybelline, Elemis, KLAVUU, Cosmania, The Body Shop, Paula’s Choice, Molton Brown

10:45 - 06:27
luistertijd 10:45 - leestijd 06:27

Yes! December is officieel aangebroken en dat betekent dat we vandaag onze favoriete producten van november met je bespreken. Het BeautyJournaal testpanel heeft weer een mooie mix klaarstaan, van huidverzorging tot make-up. Zin om nieuwe producten te ontdekken? Lees dan snel verder!

Uitgever en journalist Monique: Maybelline Super Stay Matte Ink – kleur 180

maybelline superstay

Ik ben diep onder de indruk van deze vloeibare lipstick. In tijden van Corona en mondkap verplichting heb je meer dan ooit een lang houdbare lipstick nodig. Vele van ons dragen het daarom al niet meer, maar echt, ik heb het Ei van Columbus gevonden!

Deze matte lipgloss blijft zeker tien uur op je lippen zitten, zonder raar in te drogen, je lippen droog te maken, op te rullen, vieze ophopinkjes in hoekjes te vormen, uit te lopen in de liplijntjes – noem alle gebreken maar op! Dit is echt een waanzinnige lipgloss! Ik moet hem er zelfs ’s avonds nog af boenen!

Ik kan niet meer zonder deze lip’ink’, hij doet echt alles wat je nodig hebt, en vermijdt alle ellende waar je helemaal niet op zit te wachten. Wat een geweldige formulering! Ik draag de nude tint 180. Niet te licht, niet te donker. Genoeg om definitie aan mijn gezicht te geven zonder lipstickerig rond te lopen.

Shop hier online

 

CorineElemis Pro Collagen Eye Renewal elemis

Het luxe Britse huidverzorgingsmerk Elemis kende ik tot voor kort eigenlijk alleen maar van mijn reizen. Je treft het in veel hotelspa’s aan. Vaak stond ik dan verlekkerd naar de schitterend uitgestalde flacons te kijken, maar had nog nooit een product gebruikt.

Daar kwam afgelopen maand verandering in, toen Monique mij op de redactie een klein blauwgroen doosje in handen drukte. “Hier… dit móet je eens proberen. Zoooooooo’n fijn product!” Het bleek de Pro Collagen Eye Renewal van Elemis te zijn. Alleen al de schattig klein pompflacon is een ware lust voor het oog. De inhoud van de flacon trouwens ook. Letterlijk en figuurlijk.

Elemis staat bekend om haar pro-collageenformules, die sterk anti-aging werken. Deze formule is ook toegepast in Pro Collagen Eye Renewal. Bekijk het volgende filmpje:

De combinatie van Padina Pavonica, vitamines uit Chlorella en blauwgroene microalgen (aha… vandaar de kleur van de flacon!) verstevigen de oogcontour. Organische stoffen uit zeewier (waarvan ik je de scheikundige naam zal besparen, of toch… Methylsilanol Mannuronaat) versterken dit effect, doordat zij vocht insluiten in de epidermis.

Vooral dit laatste doet wonderen voor mijn droogtelijntjes en de frisse gelformule is een wake-up call voor vermoeide ogen in de vroege ochtend. Daarom deze maand mijn favoriet.

elemis

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: KLAVUU Nourishing Care Lip Sleeping Pack – Korea

In 2018 won het merk KLAVUU in Korea een award tijdens de Soka-Glam Best of K -beauty Awards. KLAVUU Beauty is in Korea favoriet bij celebrities en influencers.

klavuu

Nachtelijk lip-masker

Mijn maandfavoriet is dit lip-masker om s’nachts aan te brengen. Ik heb nooit eerder een lip-masker geprobeerd, dus ik was erg benieuwd. Met het koudere weer worden mijn lippen weer wat droger, ruwer, rauwe hoekjes en voor je het weet loop ik de hele dag door lip-balm te smeren.

Voedende oliën

Het masker is mooi verpakt en ziet er luxueus uit. Het zit in een glazen potje. Het product is verrijkt met voedende oliën van avocado-, zoete amandel- en abrikozenzaad. Het ruikt prettig naar vanille. Als je het aanbrengt proef je dat gelukkig niet, ik hou niet zo van smaakjes in een lipproduct.

Licht, zacht en niet plakkerig

Veel lipverzorgingsproducten die ik heb geprobeerd vind ik te wasachtig, dik of plakkerig. Dit product is heel fijn van textuur, licht en voelt zijdeachtig aan. Het plakt ook niet en ligt als een dun filmpje op je lip. Je hebt maar heel weinig product nodig, dus volgens mij doe je hier een eeuwigheid mee.

Wakker met volle lippen

De volgende ochtend word ik inderdaad wakker met zachtere lippen. Het product zelf is zo goed als verdwenen van mijn lippen. Ze voelen ook wat voller. Dat zie ik niet echt maar zo voelt het wel. Bij regelmatig gebruik worden mijn lippen met de dag zachter, gladder en gehydrateerd. De huid structuur is verbeterd, ook de rauwe hoekjes en gebruik ik overdag geen lipbalm meer. Plus, de algehele productervaring is leuk. Met deze kleine pot in de buurt ben ik klaar voor de koudere maanden.

Shop hier online

 

Sabine: Cosmania Beauty Box

cosmania beauty box

Corona. Hoe disruptief ziet je leven er uit? In een keer thuis werken, met mondkapje naar de kapper, schoonheidsspecialist. Niet meer zomaar afspreken met iedereen.

Geen knuffels. Wat gebeurd er met de kerst? Ik moet eerlijk zeggen dat ik het met oudere ouders (81 en 72) lastig vind. Alles voor het goede doel! We moeten hier doorheen. Neemt niet weg dat ik even zin had in persoonlijke verwennerij.

Cosmania kondigde online zijn Beauty Box aan. Diverse merken van Malin & Goetz tot Korres, Ilia, Pai skincare etc. zijn te vinden. Van haar troetelbeurten, tot uitgebreide verwennerij aan het gelaat.

Die moest ik hebben. En ow wat een verwennerij. Ik claim regelmatig bij mijn vent (ja kleine kinderen)… even een uurtje me-time. Lekker alles proberen. Royale flacons, en breed aanbod. Je kan echt even er voor gaan zitten.

Shop Cosmania cadeau boxen hier online

 

Schoonheidsspecialiste Karmelita: The Body Shop Warm Vanilla Soap

the body shop vanille zeep
Zo nu en dan heeft The Body Shop special edition zepen. Dit keer hebben ze onder andere een heerlijke vanille zeep uitgebracht, verrijkt met vanille-extract uit Madagaskar. Vanille is mijn favoriete geur, ik hou van zoet. De zepen van The Body Shop zijn al sinds jaar en dag mijn favoriet. En nu ook nog eens geheel in kerststijl!

Zacht voor de huid

Het zeepje is zacht voor de huid en bevat geen uitdrogende en irriterende ingrediënten. Hij werkt heel goed op mijn huid die allergisch reageert op agressieve zepen. Normaal ga ik voor de Milk & Honey variant, maar als er dan een special edition is wil ik die zeker hebben.
Hou je niet van vanille? Dan is er ook de Berry en Jasmine variant. De zeepjes zijn verpakt in een doosje met kerstprint, super leuk om te geven.
Shop hier online

Model Mandy: Paula’s Choice Daily Wrinkle Defense

Deze Paula’s Choice Daily Wrinkle Defense crème gebruik ik als dagcrème. Het bevat een klein tintje die precies aansluit op mijn huidskleur. Deze crème oogt heel natuurlijk en zo zie ik er niet heel opgemaakt uit. Geen foundation dragen vind ik vaak net te weinig, maar dagelijks foundation dragen hoeft van mij ook niet. Daarom is dit product ideaal.

Hydraterende verzorging 

Verder heb ik meerdere huidverzorgingsproducten van Paula’s Choice en ben ik een groot fan! Echter droogt deze crème soms een klein beetje uit, dus combineer ik hem s’avonds met een goede hydraterende verzorging. Dit is voor mij de perfecte combinatie en hiermee zie ik er netjes verzorgd uit. Het is daarnaast ook erg betaalbaar. En een groot pluspunt: er zit factor 30 in als bescherming voor de zon. Ook op vakantie gebruik ik deze. Ik probeer soms weleens andere crème’s, maar ik kom altijd terug op deze.

Shop hier online

Make-up liefhebber Dian: Molton Brown Juniper Jazz Shower Geljuniper jazz

Een gin-overgoten, botanische infusie. Dat is de heerlijke Juniper Jazz Shower Gel van Molton Brown. Deze nachtblauwe douchegel bevat prachtige glitters (afkomstig uit de natuur) en vormt echt een feestje in de douche. De geur is zowel warm als koud. Een verfrissende mix van jeneverbessen en metaalachtige noten worden gecombineerd met rijk en zacht sandelhout en patchouli.

De eerste keer dat ik deze douchegel gebruikte schrok ik een beetje. Het is een houtachtige, ietwat mannelijke geur. Iets waar ik nooit eerder voor gekozen heb. Toch ben ik aangenaam verrast. Het is een heerlijke winterse geur die mij echt in de kerststemming brengt. Mijn lichaam ruikt na gebruik zo intens lekker en die geur houdt gelukkig wel een tijdje aan. Daarnaast staat de flacon natuurlijk heel leuk in iedere badkamer. Het vormt dus ook een fijn kerstcadeautje!

Shop hier online

 

 

beautyjournaal shop

 

Lees ook