Goede kleuren en goed geformuleerd! Su legt het uit....

04:27 - 02:40
luistertijd 04:27 - leestijd 02:40

Als je aan nagellak denkt, denk je niet snel aan vegan of ingrediënten als mais, katoen en suikerriet. En je hoort ook niet vaak dat het product deels bestaat uit gerecyclede onderdelen. Nu hoor ik je al denken: het zal wel een merk zijn dat flink aan de prijs is. Nou, ik kan je vertellen dat dit merk gewoon te verkrijgen is bij de vertrouwde HEMA. Hoe het heet? PURE Nailpolish.

Een tijdje geleden werd mij gevraagd of ik nagellak wilde testen van deze limited edition PURE lijn van HEMA. Ik werd er meteen enthousiast van. De herfst heeft zijn intrede gedaan en het is een keer wat anders dan de gellak die ik normaal draag.

hema pure nagellak

Pure Nailpolish

De PURE lijn bestaat uit 8 kleuren plus een base- en topcoat. De lakken bestaan voor 70% uit natuurlijke ingrediënten. Het bevat extract van rode algen en er zijn biologische ingrediënten van aardappelen, suikerriet, katoen, tarwe, klei en mais gebruikt. De dop en het flesje zijn gemaakt van gerecycled materiaal. In deze hele nagellaklijn zijn géén dierlijke grondstoffen gebruikt.

SHOP PURE NAGELLAK HIER ONLINE

Je kunt kiezen uit de kleuren: Lilac Blossom, PURE Blue Bayou, PURE Green Dragon, PURE Pine Grove (bovenste rij). En uit: PURE Orange Buzz, PURE Mango Mojito, PURE Raspberry Drizzle, PURE Brandy Brown (onderste rij).

Fletse kleuren

De Pure Nailpolish had ik al snel ontvangen. Ik mocht de Top Coat, Lilac Blossom en Mango Mojito proberen. Heel eerlijk, in eerste instantie werd ik niet zo blij van de kleuren. De reden is dat deze kleuren bij mijn Aziatische huid wat flets uit zouden kunnen vallen. Maar omdat in HEMA nagellak al niet veel dierlijke grondstoffen worden gebruikt, betekende dit dat de carmine kleurstof (CI 75470) vervangen moest worden. De keuze in de kleuren van deze vegan nagellak is hierdoor ook beïnvloed, omdat de carmine kleurstof alleen bepaalde kleuren mogelijk maakt. Maar goed, eerst testen en dan pas mopperen. Dus here we go.

hema nagellak

Topcoat als base coat

Omdat ik alleen een topcoat had ontvangen, gebruikte ik deze ook als base coat. Normaliter is het beter om een aparte base coat te gebruiken. Zo blijft de nagellak beter hechten. Omdat ik alles van het HEMA merk wilde gebruiken, heb ik de topcoat maar gebruikt als base coat.

SHOP PURE NAGELLAK HIER ONLINE

paarse nagellak

Lilac Blossom

De topcoat droogt snel en ik begin met de Lilac Blossom kleur. Het is een paarse kleur, wat goed past bij dit herfstseizoen. Één laag geeft al een redelijk dekkende kleur. Met het kwastje wordt de kleur makkelijk en snel verdeeld. Om hem nog intenser te maken breng ik een tweede laag aan. De nagellak droogt snel. Met de topcoat creëer je een mooie shiny finish.

SHOP PURE NAGELLAK HIER ONLINE

gele nagellak

Mango Mojito

Keturah test de kleur Mango Mojito. Persoonlijk vonden wij deze kleur meer richting okergeel neigen. Ook deze nagellak dekt mooi na één laag, het verdeelt makkelijk en droogt wederom snel. Keturah heeft ook twee lagen gebruikt.

okergele nagellak

SHOP PURE NAGELLAK HIER ONLINE

Wat vinden we ervan?

We komen terug op ons eerste oordeel. De kleuren zijn super mooi op de nagels en blijven tot vijf dagen mooi zitten. Na vijf dagen zie je de kleur langzaam afbladderen bij de randen. Doordat het unieke frisse herfstkleuren zijn, hebben wij heel veel leuke reacties gehad op de nagellak.

Achteraf zijn we dus erg blij met de kleuren en de weken na deze test hebben wij de kleuren nog een keer gedragen. Ze matchen goed bij elke outfit en ze passen lekker bij dit seizoen!

SHOP PURE NAGELLAK HIER ONLINE

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook