Serums en crèmes van IUNIK en Purito!

07:34 - 04:32
luistertijd 07:34 - leestijd 04:32

Kom jij weleens in de 9 straatjes in Amsterdam? Sinds kort vind je daar Laboratory K, dé Koreaanse beautywinkel van modeontwerper Hyun Yeu. Je kunt de K-beauty producten ook in de nieuwe webshop vinden, zodat je gemakkelijk vanuit huis kunt shoppen. In dit artikel test ik enkele huidverzorgingsproducten van IUNIK en Purito. Ik ben erg benieuwd, want ik heb mij nooit eerder verdiept in K-beauty.

korean skincare

K-beauty

K-beauty is geen nieuw begrip. De producten zijn al jaren geliefd bij beauty liefhebbers en staan bekend om het geven van een schone en stralende huid. Alle producten van Koreaanse afkomst zijn clean, veganistisch en dierproefvrij. Dit betekent dat er geen ingrediënten inzitten die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Ook bevatten de producten geen ingrediënten van dierlijke oorsprong. Het gaat dus helemaal mee met de huidige tijd!

Laboratory K

Laboratory K biedt een aanbod van ruim 150 hand-, haar-, huid- en lichaamsverzorgingsproducten van 11 Koreaanse merken. Ik test vandaag drie producten uit de huidverzorgingscategorie: een zonnebrandcrème en oogcrème van Purito en een serum van IUNIK.

Laboratory K

Shop hier online

 

IUNIK – Propolis Vitamin Synergy Serum

Het IUNIK Propolis Vitamin Synergy Serum is een voedend en kalmerend serum dat voor 70% bestaat uit propolis-extract. Verder bevat het 12% duindoorn-extract, wat helpt bij het vervagen en verhelderen van pigmentvlekken en de algehele teint. Daarnaast biedt het serum ontstekingsremmende effecten op de geïrriteerde en problematische huid.

iunik serum

Zelf heb ik niet zo’n problematische huid, maar een voedend serum kan ik altijd gebruiken. Ik heb hier en daar wat droge plekken, vooral rondom mijn wenkbrauwen en neus. Dit serum is zeer geschikt voor mensen met een droge en gevoelige huid.

Luchtig en niet-plakkerig

De textuur van dit serum vind ik erg fijn. Hij is niet mega vloeibaar, maar juist iets dikker. Wel dun genoeg om mijn huid gewoon nog te laten ademen. Het serum ligt niet dik op de huid en plakt ook totaal niet. Heerlijk luchtig! Het duurt wel even voor hij volledig is ingetrokken, maar dat vind ik geen probleem.

textuur serum

Drie druppels

Je kunt het serum in de ochtend of avond gebruiken. Ik gebruik hem altijd ’s avonds, in combinatie met de oogcrème waar ik je later meer over vertel. Met het handige pipetje verdeel ik drie druppels over mijn gereinigde huid. Ik dep het serum vervolgens geleidelijk in. De geur is heel neutraal en natuurlijk, het product bevat geen kunstmatige geurstoffen.

serum pipetje

Een zachte en egale huid

Ik heb het serum nu anderhalve maand gebruikt, maar omdat ik al een redelijk rustige huid heb zie ik niet veel verschil. Dit betekent niet dat het niks voor mij doet, want ik voel het verschil wél. Mijn huid is veel zachter en het valt me op dat ik mijn foundation een stuk egaler aan kan brengen, zelfs op de droge plekken rondom mijn wenkbrauwen en neus.

Shop hier online

 

Purito – Centella Green Level Eye Cream

Wanneer je ouder wordt nemen de eiwitten in je lichaam af en worden rimpels gevormd. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Ik ben 21, maar toch begin ik al graag met het smeren van anti-aging producten. Gewoon om te proberen.

purito oogcreme

Vochtinbrengende eigenschappen

De Purito Centella Green Level Eye Cream is gemaakt van effectieve stoffen die werken tegen rimpels rondom de ogen. De crème combineert 4 soorten peptiden met 49% Centella Asiatica, een geneeskrachtige plant met een ontstekingsremmende werking en vochtinbrengende eigenschappen. De peptiden bestaan uit proteïnen die goed zijn voor de huid. Ze stimuleren de collageenaanmaak, wat zorgt voor een stevigere huid.

textuur oogcreme

Licht en snel-absorberend

De textuur van dit product is lichter dan ik gewend ben van een oogcrème. Ik hou van dikkere oogcrèmes die wat langzamer intrekken. Dit komt omdat ik dan het idee heb dat de tere huid rondom mijn ogen écht gevoed wordt. Deze oogcrème is echter een stuk lichter en trekt heel snel de huid in. Het voordeel is dan wel dat ik hem totaal niet voel zitten.

Verheldert en vermindert lijntjes

Wederom een lekker luchtig product. Ik heb ook het idee dat het een verhelderend effect geeft, want mijn oogopslag is heel fris en ‘wakker’. Ik durf ook te zeggen dat het fijne lijntjes onder de ogen vermindert, want ik merk dat mijn concealer veel minder diep in de lijntjes trekt. Heel fijn!

Shop hier online

 

Purito – Centella Green Level Safe Sun SPF50+

Een sunblock voor dagelijks gebruik! Heerlijk, want die kan ik goed gebruiken. De Centella Green Level Safe Sun is een natuurlijke zonnebrandcrème die de huid met zonnefactor 50+ beschermt tegen vrije radicalen. Als we het merk mogen geloven laat dit product geen witte waas achter en irriteert het de ogen niet, in tegenstelling tot sommige zonnecrèmes. Dat ga ik natuurlijk testen.

purito zonnebrandcreme

Vrij van schadelijke chemicaliën

De zonnebrandcrème is gemaakt van 70% water en een combinatie van het Centella Asiatica-extract, hyaluronzuur en tocoferol (vitamine E). Deze ingrediënten hydrateren de huid en houden het soepel. Dit product bevat geen schadelijke chemicaliën en is helemaal clean.

Geen witte waas

De crème is redelijk dik, maar voelt niet plakkerig aan. Het ligt heel fijn op de huid. En inderdaad, geen witte waas. Dat vind ik een groot pluspunt. Ook voel ik geen geprik rondom de ogen, dat komt vast door alle natuurlijke ingrediënten in dit product. Ik breng de zonnebrandcrème als laatste stap in mijn ochtend skincare routine aan, voordat ik naar buiten ga. Als je echt gaat zonnen is het de bedoeling dat je hem om de twee uur opnieuw aanbrengt.

textuur zonnebrand

Geen glimmend hoofd

De crème trekt heel snel in en heeft geen gekke geur. Het valt me op dat mijn huid gedurende de dag niet glimt, alsof het haast een matterend filter heeft. Ook gaat het prima samen met make-up. Het lijkt eigenlijk op een gewone dagcrème, maar dan met een hele hoge factor. Dat is alleen maar voordelig natuurlijk! De crème geeft voldoende hydratatie, ik vind hem echt heel fijn.

Shop hier online

 

Mijn eindoordeel

Heel leuk om op deze manier kennis te maken met Korean skincare. Alle producten zijn me zeer goed bevallen. De texturen zijn licht en luchtig, mijn huid kan nog ademen terwijl het tegelijk verzorgd wordt. Ik ga de producten lekker opmaken en dan nog eens snuffelen op Laboratory K voor andere K-beauty merken en producten.

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook