Charlotte Tilbury, Alhydran, Colorescience, Catrice, B.R.U.S.H, Jacob Hooy, ILIA, Synergie Skin

12:45 - 07:39
luistertijd 12:45 - leestijd 07:39

Een nieuwe maand vol met nieuwe favorieten! Vandaag hebben we weer een mooie mix samengesteld van de favoriete producten van het BeautyJournaal testpanel. Van make-up en huidverzorging tot haartools! Lees snel verder.

Make-up liefhebber Dian: Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes Mascara

Volle en lange lashes? Yes please! Afgelopen maand heb ik kennis mogen maken met de nieuwe Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes Mascara. Deze mascara claimt je wimpers 24 uur lang te liften, zonder ze te verzwaren. Oke.. ik draag nooit 24 uur lang make-up, maar gelifte en volle wimpers heb ik nu wel!

charlotte tilbury mascara

De ingrediënten

Deze mascara bevat wimperliftende polymeren, afkomstig van de Lariksboom. Dit helpt bij het creëren van een liftend effect. Het natuurlijke Carnauba was en Microcrystalline wax geven volume en textuur voor het valse-wimpereffect. Tot slot conditioneert biomimetische keratine de wimpers en vormt het een sterke basis voor iedere afzonderlijke wimper.

mascara borstel

Uniek borsteltje

De mascara heeft een uniek borsteltje. Hij is plat en lang en heeft aan de zijkanten rubberen borstelharen. Je kunt de wimpers hiermee heel nauwkeurig separeren. Het borsteltje is verder taps toelopend, met de brede kant creëer je veel volume en het smallere uiteinde is bijvoorbeeld ideaal voor de onderwimpers.

mascara test

Volume en lengte!

Ik breng de mascara met zigzagbewegingen aan van de wimperaanzet tot de uiteindes. Ik merk direct volume, maar ik ben vooral onder indruk van de lengte die deze mascara mij geeft. Van mezelf heb ik al redelijk lange wimpers, maar deze mascara weet mij toch dat wow-effect te geven. Ik vind het verschil heel groot en mooi. De mascara laat ook geen vervelende klontjes achter, mijn wimpers zijn goed gesepareerd. Een fantastische aanvulling op de Pillow Talk lijn als je het mij vraagt. Well done Charlotte!

wimpers

Shop hier online

Uitgever en journalist Monique: Alhydran Barrier Repair Care + Colorescience Face Shield Bronzealhydran

Barrièrebescherming met een tintje! Mijn huid is momenteel heel erg droog. Griepjes, verkoudheden en stress eisen hun tol dit najaar. Waar ik nu echt bij zweer is de speciale barrière reparatiecrème van Alhydran. In te zetten als de huidbarrière heel kwetsbaar is door bijvoorbeeld ziekte, maar ook na een cosmetische behandeling, zoals laser of peeling. Het houdt je huid heerlijk zacht. Geen trekkerig, schraal gevoel. Parfumvrij.

Shop de crème hier online

Omdat er ik er natuurlijk niet als een Bleke Bet uit wil zien, meng ik een klein drupje van mijn favoriete zomerfoundation voor colorescienceeen heerlijke lichte zongekuste glow. Colorescience Sunforgettable Total Protection Face Shield Bronze met spf 50, biedt in de zon, mits voldoende dik aangebracht, een optimale uv-bescherming (ook tegen blauw en infrarood licht en milieuvervuilende deeltjes) met 100% minerale filters.

Een dotje aan een hoeveelheid crème toevoegen geeft een heerlijke gezonde look aan mijn huid. Snel geregeld!

Shop hier online

Sabine: Catrice oogschaduwpalettes

Deze maand is mijn favoriet de oogschaduwpaletten van Catrice. Catrice is het toegankelijke zusje van Essence voor de wat rijpere vrouw (Essence is echt gericht op tieners), zeer fijn geprijsd.

Elk seizoen worden er “gelimiteerde beautylijnen” geïntroduceerd die helemaal on trend zijn. Zo vind je nu de NEONUDE (nagellakjes) en had Catrice deze zomer een lijn die SUNGASM heette.

catrice oogschaduw

Vast onderdeel in het assortiment zijn de oogschaduwpaletten. Fijne paletten met zeven oogschaduws, een highlighter en een kleur om “diepte” te kunnen brengen in je oogmake-up. Ze wisselen regelmatig van kleur, maar blijven vaak zeer toegankelijk voor iedereen. Op dit moment hebben ze de The Matte Cocoa, The Epic Earth, The Smart Beige collectie en nog een aantal meer.

catrice collection

Ik denk dat ik een jaar of 7 tegen de paletten ben aangelopen Aangezien ze heel vriendelijk geprijsd zijn (rond de 5 euro), ben ik overstag gegaan en ben ik het gaan proberen. En dat geheel naar volle tevredenheid.

De oogschaduws zijn hooggepigmenteerd en langhoudend. Ze hebben zowel matte als glinsterende kleuren die beiden erg mooi blijven (gaan niet in de plooitjes zitten) en ze lopen niet uit. Geheel van deze tijd zijn ze vegan en vrij van microplastic deeltjes. Omdat ze zo vriendelijk zijn geprijsd, kun je ook nog eens flink wisselen en kleuren uitproberen.

catrice swatches

Als ik een nadeel mag noemen is het het feit dat de verpakking vaak stuk gaat. Het dekseltje raakt bijna altijd los van de onderkant.

Shop de palettes hier online

Make-up artist Lydia: B.R.U.S.H warmteborstel

Als professionele haarstylist ben ik best handig met de föhn en borstel, maar toch vind ik het altijd een gedoe. Dus als het makkelijker en sneller kan, graag.

BRUSH

De B.R.U.S.H is simpel gezegd een borstel die warm wordt, maar dan met nog iets meer. Haal hem door je haar en het wordt super glanzend, gepolijst en pluisvrij. Dit komt doordat er een voorraadje Keratine, Arganolie en Macadamiaolie in de borstel verwerkt zit. Tijdens het stijlen krijgen alle haren hier een beetje van mee. Als je de warmteborstel 2 keer per dag gebruikt, dan heb je ongeveer 5 jaar plezier van dit voorraadje in je B.R.U.S.H.

De borstel bevat Ionic Technologie. Dit zorgt er voor dat de positieve ionen in het haar worden geneutraliseerd, wat resulteert in pluisvrij en glad haar. De warmteborstel beschikt over een Soft Touch Technology, wat wil zeggen dat de borstel een rubberized coating heeft.

haar

Werkt het…

Ja. Het doet precies wat het beloofd. Je gebruikt de borstel op droog haar. Mijn eigen lange haar is aan de uiteinde droog en klit snel. Echter haal ik deze borstel er door heen dan wordt het super glanzend en zijn de droge punten en klitten snel weg. Krijg het er heel mooi stijl mee, maar als ik het haar er omheen draai maak je er met gemak ook een mooie grove krul mee. En het voelt super zacht, maar niet slap. Ook heel geschikt voor de aanzet om wat meer volume te creëren. De borstel is snel warm. Als ik ’s ochtends wakker word met een warrig hoofd dan haal ik de B.R.U.S.H er even snel doorheen.

Ik heb hem al veel gebruikt in mijn werk. Ook voor korter haar. Het is fijn dat het veel sneller en makkelijker werkt als met föhn en borstel.

De B.R.U.S.H wordt overigens geleverd met een hittebestendige handschoen om je handen te beschermen. De warmteborstel warmt in slechts 90 seconden op tot 180°C graden en is verkrijgbaar in 2 verschillende groottes; 40mm en 30mm. De 40mm is geschikt voor langer haar en hiermee creëer je grovere golven dan met de 30mm.

SHOP B.R.U.S.H. hier online

Model Mandy: Jacob Hooy Vitamine E Huidolie jacob hooy huidolie

Deze maand is de Vitamine E Huidolie van Jacob Hooy mijn grote favoriet. Ik smeer deze huidolie nu na mijn bevalling iedere avond op mijn buik. Het heeft een herstellende werking. Het zorgt namelijk voor een mooie soepele huid en geeft een verzorgd gevoel.

Mijn huid voelt na gebruik zacht aan en mijn zwangerschapsstreep wordt steeds minder. Ik weet niet precies of dat komt door deze huidolie, maar ik gebruik het graag. Het is niet duur en bij Holland & Barrett hebben ze vaak een leuke aanbieding met 50% korting.

De olie is samengesteld uit plantaardige olie in een unieke combinatie met heilzame werkstoffen als Vitamine E, Vitamine A, bètacaroteen, calendula en bisabolol en wordt goed door mijn huid opgenomen. Verder is het vegan, dierproefvrij en vrij van parabenen en SLS.

Shop hier online

Corine: ILIA Liquid Powder Chromatic Eye Tint

Een tijdje geleden schreef ik voor BeautyJournaal over clean beauty en ontdekte daarbij een superfijne serumfoundation van het merk ILIA Beauty. Inmiddels behoort deze foundation tot mijn favorieten. Nieuwsgierig geworden naar wat het merk nog meer te bieden heeft, probeerde ik afgelopen maand dan ook de nieuwe Liquid Powder Chromatic Eye Tint. Je brengt dit oogproduct aan als een crème, bijvoorbeeld met je vingertop, en het droogt in een oogwenk op als een poeder. Superhandig en makkelijk in gebruik.

ilia

Liquid Powder Chromatic Eye Tint

Liquid Powder Chromatic Eye Tint is rijk aan pigmenten, zodat je aan een klein beetje al genoeg hebt. Voor een extra intense ooglook, laat de kleur zich ook goed opbouwen in meerdere laagjes. En ook heel fijn: het product kruipt niet in je oogplooien, zoals bij andere cream eyeshadows nog wel eens het geval is.

chromatic eyeshadow

Aan de formule is hyaluronzuur toegevoegd voor extra hydratatie en honokiol, een extract uit de magnolia, dat beschermt tegen schade door vrije radicalen. En zoals je van een clean beauty merk kunt verwachten, bevat Liquid Powder Chromatic Eye Tint geen siliconen, geurstoffen en synthetische kleurstoffen. Ook is het volledig vegan.

chromatic eyeshadow

Je kunt kiezen uit acht tinten. Mijn favorieten zijn de taupekleurige Fresco en de champagnekleurige Glaze.

Shop hier online

Schoonheidsspecialist PatriciaSynergie MineralWhip 4-in-1 crème foundation

Met stip op nummer 1, sinds onze eerste kennismaking! Hoogwaardige zinkoxide en titaniumoxide mineralen zorgen ervoor dat de huid uitstekend beschermd is tegen schadelijke invloeden van de zon, ze filteren het zonlicht (UVA en UVB) zonder te worden opgenomen door de huid en in de bloedbaan en een hormonale disbalans in het lichaam kunnen veroorzaken.

synergie skin foundation

Zink is het magische ingrediënt

– Zinkoxide is een natuurlijke, fysische sunblocker.
– Zinkoxide is geschikt voor ieder huidtype en iedere huidconditie.
– Zinkoxide is ontstekingsremmend en ondersteunt de wondgenezing.

Ook squaleen vind je terug in deze foundation, een krachtig en effectief huidsupplement waarvan is bewezen dat het het immuunsysteem stimuleert en helpt bij het behandelen van alle inflammantoire huidaandoeningen, zoals acne, eczeem, rosacea, vitiligo en zonneallergie. Ook is squaleen rijk aan anti-oxidanten, vitamines en voedingsstoffen.

mineralwhip foundation

4-in-1: bestaande uit een primer, concealer, UV bescherming en anti-oxidante crème foundation, en dit alles in één product.

De foundation breng je met ronddraaiende bewegingen met de Synergie Foundation Airbrush aan. De foundation is aan te brengen in verschillende laagjes, van transparant tot volledig gedekt. Ik vind vooral de dekking heel mooi en het geeft een hele frisse glow, zonder dat je het gevoelt hebt dat je make-up draagt. Vooral bij een droge, matte huid geeft het echt een transformatie. Maar ook een vette huid met veel talgproductie en ontstekingen wordt heel blij van deze foundation.

Shop hier online

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook