De wereld brandt door Covid en geweld maar de mooie dingen gaan ook door!

07:00 - 04:12
luistertijd 07:00 - leestijd 04:12

Terwijl Covid all over the place is, gebeuren er gelukkig ook nog mooie en fijne dingen! In dit korte nieuwsoverzicht vertellen we je over een bijzondere samenwerking op gebied van gezonde huidbacterien tussen L’ Oreal en het Nederlandse Micreos, over een fijne pop-up spa van Dr. Hauschka in Amsterdam, over de heerlijke eigenwijze make-up artist Bobbi Brown die onder de naam Jones opnieuw haar eigen lijn begint…

 

Ben je op zoek naar een welverdiend verwenmoment? Dan heb ik de perfecte oplossing voor je: de nieuwe Dr. Hauschka pop-up beauty boutique in Pulitzer Amsterdam

In hartje Amsterdam stap je vanaf 4 november een wereld van ontspanning binnen. Het vijfsterrenhotel Pulitzer Amsterdam en het 100% natuurlijke Dr. Hauschka hebben de handen inéén geslagen, waarbij een split level hotelkamer op de begane grond met ingang op de Prinsengracht volledig wordt omgetoverd tot een Dr. Hauschka beauty boutique. Vier ontspannen gezichtsbehandelingen, een lichaamsbehandeling en een voetbehandeling zullen worden aangeboden en uitgevoerd door gecertificeerde Dr. Hauschka therapeuten.

rituals

House of Rituals officieel geopend in de Spuistraat in Amsterdam.

House of Rituals, het holistisch winkel- en lifestyle-concept van Rituals Cosmetics, is op woensdag 21 oktober officieel geopend. In deze flagship store in Amsterdam – tevens Rituals’ grootste winkel wereldwijd – kunnen bezoekers ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven en een toevlucht vinden om het lichaam te ontspannen, de geest tot rust te laten komen en de ziel voldoening te geven. House of Rituals dompelt bezoekers onder in een unieke merkbeleving met geurervaringen voor lichaam en geest en biedt vele nieuwe, premium collecties die exclusief in House of Rituals verkrijgbaar zijn. Twee van deze collecties zijn ook online beschikbaar.

 

L’Oréal en Micreos hebben vandaag bekendgemaakt een licentieovereenkomst te hebben ondertekend om de gezamenlijke expertise op het gebied van biotechnologie en het microbioom van de huid – de goede bacteriën en micro-organismen die op de huid leven – te delen.

Micreos producteert onder andere in Nederland het huidverzorgingsmerk Gladskin. BeautyJournaal testte al eens producten, dat lees je hier.

Op basis van de overeenkomst zal Micreos L’Oréal op cosmetisch gebied toegang geven tot bepaalde endolysines, actieve proteïnen. Met deze technologie is het voor het eerst mogelijk om alleen ongewenste bacteriën op de huidflora – die verantwoordelijk zijn voor veel huidproblemen – aan te pakken, terwijl de goede bacteriën met rust gelaten worden.

L’Oréal’s Onderzoeks- & Innovatie tak werkt al 15 jaar samen met wetenschappelijke instituten en voerde al klinische studies uit om de rol van het microbioom beter te begrijpen. “De overeenkomst met Micreos opent een veelbelovend veld in de hightech cosmetica”, zegt Laurent Attal, Executive Vice-President Research & Innovation L’Oréal.

Micreos ontwikkelt nieuwe biologische therapieën gebaseerd op fagen- en endolysine technologie. Micreos CEO Mark Offerhaus: “We verwachten dat deze samenwerking vruchtbaar en baanbrekend zal zijn. L’Oréal is al decennia leider in huidverzorging. Micreos is koploper op het gebied van gerichte antibacteriële technologie. We bundelen onze krachten en miljoenen mensen zullen hiervan profiteren.” Micreos’ pharma-programma omvat o.a. endolysines die zich richten op de Staphyloccus bacterie, die een breed scala aan huidproblemen en andere aandoeningen veroorzaakt of verergert.

 

De Belgische krant Nieuwsblad maakte eerder deze week bekend dat de beroemde Amerikaanse visagist Bobbi Brown, die enkele jaren geleden aan make-upmerk aan Estee Lauder Companies verkocht en uittrad, nu een comeback beleeft met haar nieuwe make-uplijn Jones Road. Ze zou zich toch nog teveel visagist voelen om thuis achter de geraniums te gaan zitten.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Jones Road wordt omschreven als een eenvoudige collectie met producten voor alle leeftijden en huidkleuren. De 63-jarige Bobbi is en blijft een ijzersterkte onderneemster. Lees meer erover hier. 

Bezoek hier de website van Jones Road.

Artsen zijn zelf verantwoordelijk voor filler complicaties stelt cosmetisch arts en onderzoeker Jani van Loghem in zijn thesis, waarop hij recent promoveerde. Het kan niet zo zijn dat de regulier zorg (en verzekeraars) hiervoor op moeten draaien.

Fillerbehandelingen kunnen (ernstige) ongewenste gevolgen hebben. Dit is vaak te wijten aan onkundige behandelingen en onbevoegde behandelaars, maar niet zelden door artsen die hun verantwoordelijkheid niet nemen bij het voorkomen en oplossen van complicaties.

Een complicatie na een fillerbehandeling afschuiven op de reguliere zorg is – helemaal in deze tijd – niet wenselijk. Onnodig ook volgens cosmetisch arts KNMG dr. Jani van Loghem. Hij promoveerde deze week met zijn proefschrift over het verbeteren van de patiëntveiligheid tijdens filler behandelingen.

In Nederland alleen al werden er in 2018 140.000 fillerbehandelingen uitgevoerd en dat percentage neemt toe. Het aantal complicaties na filler behandelingen is relatief laag, maar als het mis gaat, zijn de gevolgen vaak ernstig. Registratie geeft aan dat gemiddeld 1 op de 100.000 behandelingen een complicatie veroorzaken. Werkelijke cijfers zouden eerder rond de 1 op de 10.000 liggen. 

De beroepsvereniging van cosmetisch artsen NVCG heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor een kwaliteitskader met als doel de Nederlandse cosmetische zorg te verbeteren. Nederland is sinds juli 2019 het tweede land ter wereld waar cosmetisch artsen opereren vanuit een erkend beroepsprofiel. Van Loghem anticipeert met zijn proefschrift op de vraag naar duidelijke protocollen voor het behandelen van (acute) complicaties. Hij geeft zijn collega artsen hiermee handige richtlijnen die in de praktijk gebruikt kunnen worden. 

Het proefschrift kan hier gedownload worden.

Isa Hoes en Medina Schuurman lanceren hun derde boek, voor iedere vrouw die er een fantastische tweede helft van wil maken!

Ouder worden, waarom hebben de meeste vrouwen daar toch zo’n moeite mee? Isa Hoes en Medina Schuurman laten in ‘Hoe ouder, hoe mooier’ zien dat je als vrouw van vijftig jaar of ouder juist begint aan een fantastische tweede helft. Met de tips en verhalen uit dit boek krijgt iedere vrouw zin om vijftig te worden.

In hun eerdere boeken verdiepten Isa Hoes en Medina Schuurman zich in de overgang, in dit boek verdiepen zij zich in het leven daarna. Uit gesprekken met prachtige, krachtige vrouwen en experts verzamelden zij tips en tricks op het gebied van schoonheid, gezondheid, ambitie, spiritualiteit, seksualiteit en empowerment voor iedere vrouw die knetterknap de barricades op wil gaan!

Shop het boek hier online

 

Lees ook