Ze heeft de Heilige Graal gevonden voor haar supergevoelige, rode huid! Met foto’s na 6 maanden.

13:54 - 08:20
luistertijd 13:54 - leestijd 08:20

Ik ben al heel wat jaartjes lid van het BeautyJournaal testteam en heb al veel merken kunnen uitproberen. Soms met goed resultaat, soms met minder succes. En dat laatste is vervelend, omdat ik dan ook weer weken bezig ben om mijn huid in balans te krijgen. Mijn huid is gevoelig, ook met rosacea. Lifestyle invloeden trekken daar ook een wissel op.

Toen Monique mij vroeg of ik Meder wilde testte, was ik niet meteen enthousiast. Mijn huid was slecht, door allerlei omstandigheden. Maar ze hield aan, en na enkele maanden van gebruik kan ik niet anders zeggen, dan dat het resultaat GE-WEL-DIG is. Lees verder…over mijn avontuur.

Videocall

Voordat ik mijn Meder producten ontving, heb ik contact gehad met Surayya van Sumaja Beauty. Via videobellen hebben we doorgenomen wat mijn verwachtingen waren van Meder, wat haar advies was en welke producten ik opgestuurd zou krijgen.

Mijn verwachtingen waren hoog. Ik wil net zoals elke vrouw een egale huid zonder make-up. Mijn huid kan rode vlekken vertonen en bultjes. Surayya denkt dat het niet alleen rosacea is, maar dat ik überhaupt een hele gevoelige, en snel geïrriteerde huid heb.

rode huid

Su’s huid in maart 2020. Voor de start met Meder.

Red Apax kuur tegen roodheid en gevoeligheid

Op basis van haar kennis krijg ik de RED-APAX serie opgestuurd en moet ik wekelijks (5 weken lang) een RED-APAX behandeling doen bij mezelf. De naam RED-APAX zegt het al, tegen roodheid en overgevoeligheid. Ik zou na 1 week al verbetering moeten zien. Na 5 weken moet mijn overgevoelige en geïrriteerde huid helemaal in balans zijn. Dat klinkt als muziek in mijn oren.

meder

Pakketje

Surayya bracht de producten persoonlijk langs. Wat waren het er veel! Maar ze verzekerde me dat als ik het regime eenmaal doorhad, ik het makkelijk kon volgen.

Dit waren de producten die ik heb gekregen, de claims en hoofdingrediënten:

NET-APAX (AX-1) cleansing mask with calming effect

Net-Apax Cleansing Mask helpt bij het herstellen van het gezonde microbioom van de huid, vermindert de gevoeligheid en verbetert de regeneratie en genezing na een blessure. Er zit een micellair reinigingssysteem in. Met ethylhexylpalmitaat – ethylhexylstearaat, uit natuurlijke oliën. Vuil wordt ingekapseld en de huideigen vet-mantel wordt niet aangetast.

Verder zit erin: Malva sylvestris-extract dat ontstekingen vermindert ontstekingen en een anti-oxidant werking heeft. Bio-ecolia dat een Alfa-glucaan oligosacharide is, een prebioticum dat de microflora op de huid gezond houdt en productie van slechte bacteriën tegengaat – een veel voorkomende oorzaak van ontstekingen.

meder cleansing mask

SOIN APAX (SA-3) anti-oxidant serum for sensitive skin

Dit serum zit boordevol anti-oxidanten en beschermt daarmee tegen dagelijkse stress, denk hierbij ook aan luchtvervuiling. Bij regelmatig gebruik wordt de teint geëgaliseerd en neemt de gevoeligheid voor prikkels van buitenaf af.

Er zit Centella asiatica-extract in en dat heeft een bewezen ontstekingsremmende en haarvatversterkende werking. Het bevordert de afvoer van overtollige vloeistof uit het weefsel, kalmeert en vermindert de gevoeligheid van de huidreceptoren.

Meder Soin Apax

RED-APAX (RA-4) concentrate

Red-Apax Concentraat breng ik over het anti-oxidant serum aan voor extra verzorging van mijn rode, gevoelige huid. Het heeft een onmiddellijk kalmerend effect.

Red-Apax Concentrate kan de groei van ongewenste microflora afremmen, waardoor ontstekingen snel worden verminderd en de huid wordt genormaliseerd. De groei van gezonde microflora wordt geactiveerd en de diversiteit aan micro-organismen neemt toe, waardoor het vochtgehalte van de huid verbetert, en het oppervlak gladder wordt.

Er zit onder meer Albatrellus ovinus (Noordelijke truffel) extract in dat biedt. Het blokkeert TRPV1-huidreceptoren en voorkomt dat de huid vroegtijdig veroudert door middel van ontstekingen.

Prebiotische Bio-ecolia (alfa-glucaan oligosaccharide) bevordert de snelle groei van gezonde microflora en vertraagt de ontwikkeling van ziekmakende microflora.

Probiotische Lactobacillus maakt de gevoelige huid minder gevoelig. Het Polymnia sonchifolia (yacon) extract hydrateert en kalmeert de huid, en bevordert de expressie van beta-defensine peptide, dat de natuurlijke bescherming van de huid herstelt.

meder red apax concentrate

RED APAX MASK (RA-5)

Red-Apax Mask kalmeert de huid onmiddellijk en herstelt het gevoel van comfort, onderdrukt ontstekingsreacties, vermindert roodheid en zwelling, herstelt de gezonde microcirculatie en de elasticiteit van de haarvaten.

Er zit een ferment uit Sake in, de Japanse rijstwijn. Het onderdrukt de activiteit van vrije radicalen, verbetert de regeneratie en genezing van de huid, herstelt de gezondheid en de diversiteit van het micro-organisme.

Verder zit ook hier weer Centella Asiatica-extract, en vitamine B5 (panthenol) als huidverzachter, goudbloem- en kamille extract voor de ontstekingsremmende en antibacteriële werking. En de tetrapeptide-15 die Skinsenyl wordt genoemd. Het heeft een antiallergische werking. Vermindert de huidgevoeligheid.

Red Apax Mask

Salva-Derm crème (SD-7) voor de normale en gevoelige huid.

Deze crème herstelt de vetstofhuishouding van de huid en vermindert de overgevoeligheid. Diepe hydratering en stimulatie van hyaluronan in de dermis hoort er ook bij. De crème geeft een liftend effect.

De belangrijkste voedende stoffen zijn Macadamia-olie en bijenwas. Bio-ecolia voor het microbioom. Hyaluronzuur als vochtbinder. Algenextract en vitamine E voor normaliserende eigenschappen en anti-oxidantwerking.

Salva Derm Cream

Like a Pro: ik deed een kuur van vijf weken

Voor de kuur van 5 weken heb ik dus een handige behandelkit gekregen, met elke week 1 behandeling. Het is handig dat de producten genummerd zijn, zo weet je stap voor stap wat je moet doen. En elke tube is voor 1x gebruik. Hier is over nagedacht, want zo’n behandeling gebruik je ook in de salon. Je kunt dus een doos per client gebruiken.

meder skincare

Mijn 1x per week kuur behandeling omvat zes stappen. Ik begin met de Net-Apax reiniging. Ik laat hem vijf minuten op mijn huid zitten, op Surayya’s advies. Het helpt de huid te kalmeren. Daarna doe ik de enzymatische peeling met de Enzy-Peel (EZ-2). Ik laat hem 10 minuten intrekken. Mijn huid ziet er rood uit erna maar voelt niet geïrriteerd aan. In de peel zitten bacteriële enzymen die dode huidcellen oplossen, en microfijne deeltjes en vloeibaar ‘glas’ – elastische silica microdeeltjes van diatomeeën, vergelijkbaar met opaalkristallen. Verder ook sheaboter en vitamine E.

Daarna breng ik het kalmerende Soin Apax serum (SA-3) aan en daarover heen de Red Apax (RA-4) concentrate. Het geeft een fris en ontspannen huidgevoel.

red apax masker

Het RED-APAX RA-5 calming and anti-redness mask is een vliesmasker met hele handige “flappen” die je over je oren kan doen. Heel fijn voor een niet-stilzitter als ik. Het sheetmasker voelt heel koud aan. Niet vervelend, eerder verfrissend. Ik laat het 20 minuten zitten en masseer de overgebleven vloeistof op mijn huid in. Ik sluit af met de Equa-Derm cream (ED-7), speciaal voor de vettere, puistjesgevoelige huid.

meder treatment

Deze crème herstelt een gezonde microflora, vermindert de activiteit van pathogene bacteriën en ontstekingen, stimuleert de beschermfunctie van de huid, hydrateert en zorgt voor een egale, stralende teint. De poriën worden kleiner, de huid komt in balans en blaakt van gezondheid.

Wat zit erin? Nou, avocutine, afkomstig van avocadopulp. Het onderdrukt de activiteit van het enzym 5-alpha-reductase, dat verantwoordelijk is voor de synthese van talg in de talgklieren. Bij regelmatig gebruik neemt de talgafscheiding met 30% af in de eerste 2 weken van de toepassing, wordt de huid matter en wordt de ontsteking verminderd.

Verder wederom Bio-ecolia, tamarindezaad met en ontstekingsremmende werking en Agarikoneextract, afkomstig van schimmel, dat de poriën vernauwt, de huid gladmaakt en minder gevoelig voor hormonale schommelingen.

AFTER TREATMENT

Na de eerste behandeling voelt mijn huid fris en zacht aan. Je ziet wel dat het minder rood is dan ervoor. Maar de roodheid is nog wel steeds aanwezig.

Direct na de eerste behandeling ben ik begonnen met de thuisproducten die ik al eerder beschreef. De thuisproducten zitten in handige pompsystemen, liggen fijn in de hand en doseren makkelijk. Even over de geurbeleving. MEDER is na genoegen geurloos.

meder pompsysteem

3 weken later

Mijn huid ziet er veel rustiger uit, alleen merk ik dat mijn huid droger en trekkeriger begint te worden. Hier en daar zag ik ook wat droogtelijntjes. Vooral als ik lach en mijn foundation op heb. Een beetje oncomfortabel, maar mijn huid zag er wel egaal uit. Om te kijken of mijn huid nog verder kan verbeteren heb ik contact opgenomen met Surayya.

onrustige huid

3 weken na het gebruik van Meder

De RED-APAX producten en behandelingen zijn vooral gericht op kalmeren en de huid te ontstressen. Maar heel goed hydrateren doet het minder. Surayya stuurt direct een extra product op: Vita Long (VL-6) longevity oil.

meder vita long oil

Deze olie moet ik voor de crème aanbrengen en zal direct comfort geven aan mijn huid. Deze multifunctionele huidolie bevat prachtige plantenoliën ter bescherming van de huid barrière. Antioxidanten zoals vitamine E, vitamine C, bèta-carotine, rozemarijn en wortelwortelextracten.

Interessant is ook de verwerking van teprenon hierin. Een stof die het leven van de fibroblasten verlengt, waardoor er ook meer collageen en elastine geproduceerd wordt. Maar het werkt ook op de omgeving van het cel-DNA. Om de kwaliteit van de energiehuishouding van cellen te verbeteren.

meder hydra fill mask

In combinatie met de huidolie kreeg ik ook het Hydra-Fill mask en mijn huid voelde al snel weer heel prettig aan. Interessant in dit masker zijn werkzame stoffen als hyaluronzuur maar ook tranexaminezuur dat sterk teintverhelderend en ontstekingsremmend werkt.

Mijn huid na 3 maanden

Na het beëindigen van mijn kuur van 5 weken ben ik verknocht aan de producten. Mijn huid zag er beter uit, maar was nog wel hier en daar onrustig. De salonproducten waren nu op. Ik had nog alleen de thuisproducten. Dit ben ik braaf blijven gebruiken tot dat alles op was.

na foto's

3 maanden na het gebruik van Meder

In de valkuil gelopen

Na 2 maanden begon alles een beetje op te raken. Helaas kan je aan de flacons niet zien wanneer ze opraken. Op dat moment was mijn huid rustiger en zag het mooi uit. Uit gewoonte ben ik weer teruggegaan naar mijn eigen producten. Nou, dat heb ik dus geweten! Na 2 weken begon alles weer langzaam uit balans te raken. Heel frustrerend. Ik heb Surayya direct gemaild en mijn serie RED APAX producten weer besteld.

6 maanden later

Mijn huid heeft er nog nooit zo egaal en rustig uitgezien. Er zijn nu dagen dat ik echt zonder make-up de deur uitga. Mijn huidbarrière is veel sterker geworden. Ook merk ik dat mijn huid veel minder snel rood wordt in bepaalde situaties. Denk aan warm douchen of heel intensief sporten.

6 maanden later

6 maanden na gebruik van Meder

Mocht ik toch merken dat mijn huid wat roder en geïrriteerd is, dan breng ik de NET-APAX cleansing mask aan en laat dit 10 min zitten. Gelijk erna ziet mijn huid er weer rustiger uit.

meder cleansing mask

Conclusie

Meder is voor mij een blijvertje! Het zijn hele fijne producten met weinig geurbeleving. In het begin moest ik even wennen aan alle stappen, maar nu weet ik niet beter. Zoals jullie lazen ben ik tussendoor toch even terug gestapt naar mijn eigen producten van daarvoor. Door de verandering die erna optreden ben ik gelijk terug overgestapt naar Meder. Dit gaf gelijk weer de comfort en stabiliteit die mijn huid nodig heeft.

mooie huid

Su’s huid in oktober 2020

Nu ben ik maanden verder en is mijn huid nog steeds rustig. Thuis gebruik ik nog steeds dezelfde producten en 1x per 4 weken geef ik mezelf een Meder behandeling. Zo houd ik mijn huid in topconditie en egaal zoals ik het altijd wilde hebben. En heel eerlijk, ik durf nu ook niks anders meer dan alleen Meder. Voor mij is Meder a winner en blijf ik de komende tijd bij dit merk.

Tot slot een note: de producten zijn te koop bij de Meder salons in Nederland. Laat je eerst adviseren door de schoonheidsspecialiste, want het zijn hooggeconcentreerde producten. Het luistert nauw.

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook