Na 25 jaar in dit vak vind ik nog steeds fantastische nieuwe merken! Dit is er een!

13:45 - 08:15
luistertijd 13:45 - leestijd 08:15

Hoe verslaafd kun je raken aan een skincare regime. Het bestaat dus echt. Niet om de zalige geur of zo, maar om het absolute resultaat. Een tophuid, die stevig en glad aanvoelt, die geen gevoeligheden vertoont, die zacht en gehydrateerd blijft. Dermatologe Tiina Meder heeft het voor elkaar!

Vorig jaar ontmoette ik deze uit Estland afkomstige dermatologe. Haar ietwat aparte, zeer opvallende rode verpakkingen maakten mij nieuwsgierig, en ook die vreemde productnamen als En1, 6VL, E2Z, NE1 Apax. Scheikundige formules. Nou dat klopt ook wel, want er zit in haar producten géén gebakken lucht. Alleen maar werkzame stoffen waarvan ook duidelijk bewezen is dat ze wat doen voor de huid: huidverbetering.

Een dermatologe en formuleerder die weet waarover ze praat

Als dermatologe weet ze natuurlijk ook waarover ze praat, en meer….wat ze is ook werkzaam geweest als medisch adviseur en onderzoeker bij spraakmakende grote laboratoria in Zwitserland (Cellap, voor Cellcosmed, vergelijkbaar met La Prairie) en bij het beroemde bedrijf Thalgo (bekend van de algen therapieën voor spa’s) in Frankrijk.

Dat dus. Dan word je wel nieuwsgierig. Dus ik mocht aan de slag, en kreeg, afgestemd op mijn iets gevoelige, licht droger wordende huid met aanleg voor verslapping en een grote behoefte aan oxidanten, maar liefst 8 producten om uit te testen! Waar begon ik aan! In het begin was het puzzelen en onthouden, maar al snel had ik het door. Maanden later staat mijn badkamerplankje nog steeds vol met Meder. Hoogste prioriteit!

De favoriete werkzame stoffen

Tiina’s favoriete werkzame stoffen zijn pre- en probiotica, niacinamide, vitamine C en andere anti-oxidanten. Over pre- en probiotica had ik al eens een mooi interview met haar. Ze legt uit waarom die stoffen zoveel gezonder zijn voor de huid en het zelfherstellend vermogen van de huid.

Nou, daar gaan we hoor!

meder

Reiniging

Voor de reiniging kreeg ik twee soorten cleansers: de Net-Apax AX-1, een cleanser met pre-biotica en de En1 NRJ-Net cream, een revitaliserende cleanser.

Net-Apax is een cleansing masker. Het reinigt de huid – ook van make-up, en je kunt het 2 tot 3 minuten in laten trekken. Make-up zou ik liever eerst verwijderen voordat je dit laat inwerken. Het is een reiniger voor een gevoelige huid, ook ideaal na huidbehandelingen met roodheid en kleine irritaties.

meder

Ook bij acne en rosacea mag je het gebruiken. Er zit ondermeer Lavatera in dat een verzachtende werking op de huid heeft en prebiotica BioEcolia dat de huidweerstand verbetert. Deze cleanser houdt jouw gezonde microbioom in tact. Mijn huid blijft heel zacht en absoluut niet droog. Mijn huid wordt er ook mooi schoon van. Heerlijk product!

De belangrijkste ingrediënten:

 

De NRJ-Net cream cleanser is een zogenoemde revitaliserende cleanser die ik eens per week mag gebruiken, in plaats van de Net-Apax. Het stimuleert de huidfuncties, door een doorbloedingsprikkel aan de huid te geven. Het kan een wat prikkelend gevoel geven, als je het wat langer op de huid laat (3 minuten), waarna je ook echt een doorbloedingseffect ziet: blozende wangen. Ook deze cleanser breng je als een masker aan, je laat het 2 minuten intrekken.

meder

 

Ook dit product laat een heerlijk zacht huidgevoel achter, mede dankzij zoete amandelolie. Niacinamide heeft een egaliserende werking op de pigmentatie en maakt fijne lijntjes glad. Het probiotische Bacilles ferment stimuleert het natuurlijke celvernieuwingsproces. Vitamine E is een uitstekende vanger van vrije radicalen.

De belangrijkste ingrediënten:

De peeling

Ook eens per week gebruik ik de Double Action Exfoliating Mask Enzy-Peel. Een wit, geurloos crèmemasker met silicadeeltjes. Je brengt het aan op een vochtige huid en je laat het 5 minuten intrekken, daarna masseer je het nog 2 minuten in en spoelt het af. Een hele fijne peeling met scrubdeeltjes van de juiste grootte. Het brandt niet, schuurt niet overdreven en is ook goed af te wassen. Je huid is zacht en glad daarna.

meder

Dit is het enige exfoliërende product in het programma. Tiina Meder is van nature geen liefhebber van zuren en stevige peelings. Ze vindt dat ze het huidmicrobioom teveel aantasten, wat uiteindelijk alleen maar meer schade oplevert.

De belangrijkste ingrediënten:

 

De serums

Na de reiniging, voor dagelijks gebruik neem ik het Soin-Apax SA3 anti-oxidant serum voor de gevoelige huid. Het is een doorschijnende geurloze gelige gel. Ik masseer het in tot dat het volledig is opgenomen. Het werkt heerlijk verzachting, ook als je huid onverwacht droog aanvoelt en je denkt….hoe ga ik dat repararen;-)

meder

Het trekt ook erg goed in, want ik heel prettig vind. Ik hou niet van plakkerige laagjes of siliconen die erop blijven liggen. Tiina is hier ook echt heel scherp op: als moet goed in kunnen trekken.

Er zit een hoge dosis Centella Asiatica extract in, bekend om haar kalmerende en huidweerstand-verhogende eigenschappen. Het serum is zo mooi geformuleerd dat je het ook na een huid-irriterende behandeling kunt gebruiken (peeling, IPL, laser, etc). Maar ook bij acnebehandelingen zoals Roaccutane. Bij regelmatig gebruik wordt de teint egaal. De gevoeligheid voor blozen en roodheid kan verdwijnen.

meder

Daarover heen breng ik het Arma-Lift AL-4 serum aan. Het was even wennen. Omdat je het goed moet doseren. Teveel geeft toch een licht plakkerig gevoel. Het is wat waterig dus ik moest even handigheid krijgen. Het trekt mooi in, je kunt het goed inmasseren – bij de juiste hoeveelheid.

Het is ook de bedoeling dat het volledig wordt opgenomen door de huid. Dit serum geeft de huid stevigheid terug, vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes. Het kalmeert de huid ook. Voor versteviging kun je het ook op het bovenste ooglid aanbrengen.

Ik vind het een wonderlijk product, want, het werkt! Mijn huid wordt er echt gladder van, lijkt iets gelift, ziet er gewoon gezonder uit, veerkrachtiger. De afgelopen maanden heb ik vaak in de spiegel gekeken en gedacht: waar blijven die rimpels toch. Ik word steeds ouder, maar toch…..als ik al lijntjes heb (mond-kingebied) zijn die zeker niet erger geworden.

Wat zit erin: een ‘metabiotisch resveratrol dat de synthesis van jong collageen stimuleert, appelstemcellen met sterke antioxidant werking, extract uit zwarte berkenbast dat celstimulatie geeft, ontstekingsreacties remt en de huid verzacht. Ook zit er hydroxyethylcellulose is, een soort geleer- en verdikkingsmiddel. Dit draagt instant bij aan het aanspannende effect van de huid. Ook zit er melkzuur in voor extra hydratatie en gladmakend effect op de huid.

De verzorging

Ik sluit mijn dagelijkse ritueel af met de superlekkere huidolie Vita-Long. Meder noemt dit een ‘epigenetic longevity veil’. Vijf tot 6 druppels per keer. Goed inmasseren over de serums heen. Ideaal als je huid wat droger is.

De belangrijkste ingrediënten:

De olie geeft echt een prachtig gezonde glow aan mijn huid. Heerlijk voedend en wanneer goed ingemasseerd ook absoluut niet vettig.

Tot slot bespreek ik nog twee extra’s: de oogcrème en het vliesmasker.

meder

 

Normaliter ben ik niet zo van de oogcrèmes, al was het maar omdat richting einde middag alles wat enigzinds vettig is in het ooggebied in mijn ogen gaat lopen. Bovendien is mijn ooggebied ook niet droog of te verrimpeld. Desallnietemin vind ik Blepharo-Rich wel een heel fijne oogcrème, met een licht gladmakend effect.

Wat zit erin?

Er zit een mooie mix in van peptiden met plantaardige oliën uit biologische teelt, waaronder jojoba en squalane. Er zit niacinamide en een extract uit rode alg met probiotische eigenschappen: Alteromonas ferment. Het is afgeleid van de unieke bacterie Kopara. Het activeert de synthese van hyaluronzuur, filaggrine en lipiden in de huidcellen. Verder zitten er peptiden in, in een complex dat Syn-Tacks heet. Het heeft een positieve uitwerking op de elasticiteit van de huid. Het versterkt de verbinding tussen oppervlakte- en diepe huidlagen, waardoor de huid gladder en veerkrachtiger wordt.

meder

Superverrast ben ik over het vliesmasker. Om eerlijk te zijn: ik hou niet zo van vliesmaskers. Ik vind ze te nat, het is een werkje om ze goed op je gezicht te krijgen en ik vind het er niet gezellig uitzien. Maar wat een effect!

Arma Lift AL-5 anti aging firming mask doet volledig wat het belooft. Na 20 minuten is mijn huid superglad en gelift. Een metamorfose-effect, echt. En dat zonder doorbloedingsstimulerene massage – wat normaliter dit effect geeft.

meder

Mooi van de vormgeving van dit vliesmasker vind ik dat er ook een uitsparing in zit om het achter de oren vast te zetten zodat het beter aanspant over je gezicht. Ook is er een extra stuk dat over je hals gaat. Na afloop masseer je de overgebleven gel in op je huid.

meder vliesmasker

Wat zit erin? De SH-Oligopeptide-1, beter bekend als de Epidermal Growth Factor die een prikkel geeft aan de huidvernieuwing. Alpha-Arbutin maakt de teint helderder, vooral met het oog op pigmentvlekken. Arginine is de beroemde huidontspanner (en ja, die werkt echt!).

Urea, de superstof die hydrateert en beschermt. Het algenextract Carrageenan zorgt in combinatie met Pullulan, voor een hydraterende film over de huid om het vocht vast te houden. Allatoine verzacht de huid en vitamine E is een super anti-oxidant. Ten slotte zit er voor reductie van roodheid de peptide Skinasensyl in.

Tiina Meder, wat maak je toch een topproducten. Met mijn 25 vliegjaren in de beautyjournalistiek kan ik dit uit de grond van mijn hart zeggen!

Tot slot een note: de producten zijn te koop bij de Meder salons in Nederland. Laat je eerst adviseren door de schoonheidsspecialiste, want het zijn hooggeconcentreerde producten. Het luistert nauw.

 

 

Lees ook:

Lees ook