Ook heerlijk voor overdag!

05:51 - 03:30
luistertijd 05:51 - leestijd 03:30

Ik reviewde dit product in de wintermaanden, toen mijn winterdroge huid wat extra hulp nodig had. Een droge huid kan dit product het jaar rond gebruiken, ook in de zomer. Want wist je dat het uitdrogend effect van de zon op je huid enorm is?

En hoewel je bij een droge huid wellicht geneigd bent om vooral overdag te smeren tot je erbij neervalt (voor een rondje hardlopen door weer en wind nog een likje crème op mijn snuit, voordat ik het vliegtuig instap met de altijd droge cabinelucht) is het ook belangrijk je huid in de nacht een vochtboost te geven.

Perricone MD ontwikkelde daarom de Intensive Overnight Moisturizer, als onderdeel van de Essential Fx Collection. Ik testte het product voor je uit.

Wie is Perricone ook alweer?

Even je geheugen opfrissen. Dr. Nicholas Perricone is een vooraanstaande dermatoloog en voedingsdeskundige, die in 1997 zijn eigen merk Perricone MD oprichtte. Perricone MD staat internationaal bekend om zijn exclusieve en zeer doeltreffende cosmeceuticals, gebaseerd op revolutionaire technologieën en toepassing van effectieve werkstoffen. Een paar voorbeelden zijn: DMAE, Alpha Liponzuur, Vitamine C Ester, Tocotriënolen, Cold Plasma transportsysteem, Acyl-Glutathione en Neuropeptiden.

Het merk biedt daarnaast ook nutriceuticals, supplementen die op cellulair niveau werken en van binnenuit bijdragen aan de gezondheid van je huid.

In Nederland is Perricone MD iets minder bekend. Je kent misschien de No Foundation Foundation wel, een wereldwijde bestseller.

Dr. Perricone‘s ‘inflammation theory of aging’

Deze theorie stelt dat huidveroudering het gevolg is van chronische en minuscule ontstekingen op cellulair niveau. Deze kunnen worden tegen gegaan door een driestappenplan te volgen dat bestaat uit een anti-ontstekingsdieet, nutriceuticals en cosmeceuticals.

Holistische kijk op schoonheid

Het is deze holistische kijk op schoonheid die me zeer aanspreekt. Het lichaam is een gesloten systeem en wat je eet, vindt zijn weg naar je organen. Ook naar je huid. Jammer dat de nutriceuticals in Nederland niet verkrijgbaar zijn. Ik had ze graag in combinatie met de Intensive Overnight Moisturizer willen testen.

Sterspeler in de Essential Fx Collection

De producten uit de Essential Fx Collection bevatten Acyl-Glutathione, een essentiële bouwstof voor een soepele, egale en stralende huid. Deze bouwstof is van nature aanwezig in het lichaam, maar neemt af met de jaren. De versie die Perricone ontwikkelde, is water- en vetoplosbaar en dringt zo gemakkelijk door de vochtbarrière van de huid heen. Om daar de strijd aan te gaan met rimpels, vouwen, lijnen en plooien.

Bekijk ook het volgende filmpje:

Intensive Overnight Moisturizer

Naast de antioxidant Acyl-Glutathione bevat deze nachtcrème ook een verzorgende mix van olie van lijnzaad, chia en macadamia. Deze mix zorgt voor herstel van de soepelheid van de droge huid. Overige werkstoffen zijn Melkzuur, Ribose, Vitamine B5, Niacinamide, Koper en Zink. Allemaal bewezen effectief; we hebben er op BeautyJournaal al veel over geschreven.

Een stevige en lobbige crème

De Intensive Overnight Moisturizer is een stevige en lobbige crème, die je even goed moet inmasseren in de huid. Tijdens het inmasseren verandert de crème in een fluweelzachte emulsie, die ook nog eens heerlijk – ietwat kruidig – ruikt. Ik voel mijn huid meteen tintelen. Bijna prikkerig, maar nog wel op een aangename manier. Zijn dat de werkstoffen die ik voel?

Shop hier online

 

Time released

Dr. Perricone heeft zijn ster ingrediënten in de Intensive Overnight Moisturizer voorzien van een time-released afgifte gedurende de nacht. Zo wordt je huid continu van vocht voorzien, terwijl jij slaapt.

Ook stiekem overdag…

Bij het wakker worden voelt mijn huid soepel en gevoed aan. Ik kan daardoor de verleiding niet weerstaan om de Intensive Overnight Moisturizer ook gewoon overdag te gebruiken. Zoals bij een rondje hardlopen door de Friese weilanden in de vroege ochtend.

Omdat ik zo enthousiast ben over de Intensive Overnight Moisturizer, voor nacht én dag, voeg ik later nog de Essential Fx Acyl-Glutathione Smoothing & Brightening Under Eye Cream aan mijn skin care routine toe. Deze bevat grotendeels dezelfde werkstoffen als de moisturizer, aangevuld met Melkzuur, Shea Boter en Rozemarijnextract. Deze Under Eye Cream is iets minder stevig en lobbig, en trekt daardoor sneller in de huid rondom mijn ogen.

Shop hier online

 

Mijn eindoordeel

Hoewel Dr. Perricone de ‘king’ is op het gebied van healthy aging, heb ik na een ruime maand testen nog geen afname van rimpels kunnen constateren. Dat zou overigens ook wel verrassend snel zijn. Wat ik wel heb kunnen constateren is een huid die heel prettig aanvoelt. Heerlijk zacht en soepel, goed gevoed en niet droog.

Mocht jij op zoek zijn naar goede skin care om je droge huid het hoofd te bieden, boordevol bewezen effectieve werkstoffen? Overweeg dan eens een product van Perricone MD. Je zult er geen spijt van krijgen.

Shop hier alle Perricone producten

 

beautyjournaal shop banner

Lees ook