Voor een mooie, gezonde glow!

08:10 - 04:54
luistertijd 08:10 - leestijd 04:54

Ik heb een haat-liefde verhouding met gezichtsmaskers. Het is een heerlijk momentje voor jezelf, die extra oppepper voor de huid. Maar ow wat haat ik de troep, het knoeien en het feit dat er overal masker zit (in zowel het haar als mijn kleding). Toen ik voor BeautyJournaal de Olay Clay Stick maskers mocht gaan testen, was ik direct nieuwsgierig. Ze komen namelijk in een stick! Het persbericht heeft het over: “een easy-does-the-trick-stick”: gemakkelijk om aan te brengen en niet meer knoeien. Dat klinkt als iets voor mij.

Shop hier online

 

olay stick masks

Basisingrediënt Kaolien klei

Het basisingrediënt van de sticks is Kaolien klei, dat ontgiftend en mineraalrijk is. Het heeft ook een exfoliërende werking. Daarnaast heeft elke variant zijn eigen eigenschappen en ingrediënten. Er zijn drie verschillende sticks.

Pore Detox

De Pore Detox variant is ideaal voor een diepgaande reiniging van de T-zone of het hele gezicht. Naast de Kaolin klei vind je hier als hoofdbestanddeel zwarte houtskool. De houtskool reinigt de huid diep, zorgt voor minder zichtbare poriën en een zachte huid. Deze stick is geschikt voor de normale of gecombineerde huid

Shop hier online

 

olaz maskers

Bekijk hier al onze glow masker reviews en nieuws op BeautyJournaal

 

Glow Boost

Glow Boost werkt tegen droge plekjes en herstelt de natuurlijke glow van de huid. Deze variant bevat witte houtskool, wat het natuurlijke huidherstel stimuleert. Het verwijdert de dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor je natuurlijke glow zichtbaar wordt. Deze stick is in het bijzonder geschikt voor de normale tot droge huid.

Fresh Reset

Fresh Reset is ideaal voor verfrissing van gezichtsdelen of het hele gezicht. Ook hierin zit Kaolin klei, in combinatie met het pink mineral complex: een micro-exfoliator die onzuiverheden, die de huid kunnen verstoppen, verwijderd, zodat jouw huidverzorging beter kan doordringen in de huid. In de inci lijst kom ik het ingrediënt koper gluconaat tegen, wat een anti-oxidant is dat huidherstel bevordert. De stick is geschikt voor de normale, gecombineerde of zelfs vette huid.

Shop hier online

 

maskers

Drankje erbij en maskertje op

Wat is er leuker dan bijkletsen met vriendinnen met een masker op. Vandaar dat ik mijn lieve vriendin Felice gevraagd heb om met mij deze maskers te testen. Een guest review dus!

De maskers komen allemaal in een stickvorm. Heerlijk, geen geknoei en je hoeft ook niet aan je gezicht te komen (hygiënisch). Volgens Felice, maakt de stickvorm het opbrengen van de maskers heel gemakkelijk. Alleen in de plooien rond de neus moest ze het even bijwerken met de vingertoppen. Zelf was ik fan. Het is letterlijk een maskertje opdoen in een halve minuut. Ze drogen snel in, en daardoor heb je dus bijna geen risico dat het afgeeft op kleren noch in je haar gaat zitten.

Shop hier online

 

Onze bevindingen

Felice: “Ik ben normaal niet zo van de maskers. Ik ben kritisch op mijn dagcrème, heel trouw in het smeren van zonnebrandcrèmes, en draag eigenlijk alleen oogmake-up. Ik heb lichte couperose, waardoor ik er altijd blozend uitzie. Het was dus een avontuur om deze maskers te testen in de afgelopen maand, op verzoek van Sabine.

Ik heb Olay Pure Detox en Olay Fresh Reset gebruikt, die respectievelijk kleinere poriën en een frissere teint beloven. Ik ben er zonder grote verwachtingen aan begonnen. Pure Detox is zwart, daar is dus heel duidelijk waar je al gesmeerd hebt, en waar niet. De Fresh Reset is een kleur roze die op mijn huid een effect geeft van een heel verkeerde kleur foundation: dat maakte me iedere keer aan het lachen. Ze ruiken beide plezierig licht geparfumeerd. Het product droogt licht in, zonder het craquelé gevoel te geven van klassieke kleimaskers. Afspoelen is gemakkelijk.

gezichtsmasker

Het resultaat

Bij de Olay Pure Detox zie ik niet echt verschil. Ik vind de poriën op mijn neus niet storend. Ik heb niet het idee dat ze kleiner zijn geworden, wel schoner en daardoor misschien wat minder opvallend? Bij de Fresh Reset zag ik wel een verschil: een ‘frissere’ huid, licht glanzend zonder vettig te lijken. Open en zomers. Ik zal de Pure Detox wel opgebruiken, maar niet opnieuw aanschaffen. De Fresh Reset zie ik gemakkelijk in mijn huidverzorgingsroutine passen, ik denk dat ik die zelf ook zal kopen.”

Shop hier online

 

felice

Shop hier online

 

Sabine: “Met een baby is er bijna geen me-time meer. Een masker kost me eigenlijk te veel tijd en moeite. De clay-sticks zijn daarentegen wel makkelijk in te passen in mijn drukke tijdschema. Even snel opdoen voor het douchen en afspoelen onder de douche.

Ik heb een droge huid en heb me daarom met name op de Glow Boost gestort. De lichtblauwe stick, geeft je een soort van lichtblauwe smurfen look. Het masker voelt aangenaam op de huid en is onder de douche zeer gemakkelijk met een beetje gezichts(reinigings)foam en water te verwijderen.

olay masker

Het resultaat

Ik merk dat mijn serum en dagcrème na het masker door mijn huid worden opgeslurpt. Mijn huid ziet er fris uit. Ik ben fan van het gebruiksgemak van de maskers. Nou zijn dit allemaal “zuiverende maskers”. Ik zou het ook heel fijn vinden als er een stickversie van een “verzorgend masker” zou komen. De Glow Boost blijft in ieder geval in mijn beauty stash.”

stralende huid

 

Shop hier online

 

Lees ook:

Lees ook