Dit is haar egalisatie-regime!

05:49 - 03:29
luistertijd 05:49 - leestijd 03:29

Mijn beauty ritueel? Laat ik beginnen om je uit te leggen dat ik een mix van Nederlands, Duits, Frans en Indonesisch ben. Een (huid)fototype 3, op de schaal van Fitzpatrick. Ik heb bruin haar, bruine ogen, en ik word makkelijk bruin – hoewel ik ook zeker kan verbranden.

mardge pascaud

Gevoelig voor vlekjes

Ik ben nu 51 jaar, maar toen ik jong was, kwam ik er al achter dat ik gevoelig ben voor vlekken, en dan bedoel ik de vorming van bruine vlekken. Een kleine brandwond op mijn hand – door de oven – of mijn gezicht (krultang!) levert een bruine verkleuring op die zeker twee jaar zichtbaar is.

pascaud

Het eglisatie regime van Mardge

Ook kwamen er in de loop van de jaren spontaan pigmentvlekjes bij in mijn gezicht. Het lijkt wel of die in een nacht tijd gevormd worden. En het zijn nogal hardnekkige verkleuringen. Alles rond de ‘huid’ is mijn vak dus ik weet wat ik moet doen om mijn huid zo egaal mogelijk te houden. Ik heb dan ook een egalisatie-regime en dat ziet er als volgt uit:

pigmentvlekken

Ook per vlekje aanstippen – met niacinamide

Als ik zie dat er een pigmentvlek vormt dan peel ik lokaal dat vlekje met het serum code T van My Skincaud. Een dag of vier later is de huid weer egaal en dat bewijst maar weer dat je er beter zo snel mogelijk bij kunt zijn!  Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat 4% niacinamide (vitamine B3) net zo goed werkt tegen pigment als het medicinale hydrochinon. Serum code T zit boordevol niacinamide.

uv defense

Geen volle zon, en altijd hydrateren

Ik zorg er echt voor dat ik nooit onbewust veel in de zon kom. Ik zoek de volle zon wel eens bewust op, maar dan hooguit een paar minuten. Na een bewust zonmoment is hydratatie van de huid een must!

En .. last but not least; natuurlijk onderga ik regelmatig Pascaud treatments, zoals Synature

In aanvulling op bovenstaande beauty rituelen, past de Synature behandeling. Het is een uitgebreide behandeling, en ik noem even drie highlights. Een combinatie van AHA en BHA-peelings om de dode huidcellen te verwijderen en de doorbloeding te stimuleren.

Naaldsponsjes in de huid ‘masseren’

En dan komt het, het is de beurt aan de ‘naaldjesbehandelingen’ waarbij de specialist een speciaal serum met natuurlijke sponsnaaldjes in de huid drukt. Klinkt eng maar je voelt het niet want de naaldjes zijn in de vorm van een gemicroniseerd poeder.

Kanaaltjes maken

Er ontstaan dan minuscule kanaaltjes in de huid, die ervoor zorgen dat de werkzame stoffen diep in de huid dringen en je snapt het, een huid die optimaal gevoed en verzorgd is, gaat stralen. Het laatste onderdeel in deze behandeling is het marmatrixmasker, gebaseerd op gevriesdroogde algen.

Bekijk hier nog eens de video van Monique, die een Synature behandeling onderging:

De huid drinkt als het ware de bijzondere werkstoffen uit de algen op en krijgt direct een boost. Na deze behandeling gebruik je thuis gedurende een week een serum met 79% pure vitamine C. Dit is echt DE behandeling om mijn huid snel te egaliseren. Bekijk alles over deze bijzondere vitamine C hier online.

Wie is Mardge Pascaud?

mardge pascaud

Mardge Pascaud draait al meer dan 30 jaar mee in de beautysector. Ooit begonnen als schoonheidsspecialist wilde zij al snel haar kennis uitbreiden en beet zich vast in de wereld van werkstoffen en formules. Ze volgde studies in de Huidtherapie en Cosmetische Chemie en richtte in 2000 het merk Pascaud op met als doel het ontwikkelen en produceren van de beste cosmeceuticals en voedingssupplementen. Vanaf het begin zette ze haar concept driedimensionaal neer, gevisualiseerd in de beauty driehoek; inner- en outer beauty en wellbeing. Haar laatste innovatie is MY SKINCAUD. Een DNA-test die een jouw persoonlijke huidcode opspoort incluis een verzorgingsadvies met maatserums. 

Lees ook:

 

Lees ook