Mavala, Guerlain, Philips, Essie, Tan Towel, Kruidvat, Pixi, Mediceuticals

12:08 - 07:16
luistertijd 12:08 - leestijd 07:16

Een nieuwe maand vol met nieuwe favorieten! In dit artikel delen wij de favoriete producten van het BeautyJournaal testpanel met je. Van vrolijke nagellak en getinte lippenbalsem tot een bijzondere beauty tool en een ‘tan towel’. Lees er snel meer over!

Schoonheidsspecialiste Karmelita: Mavala Tinted Lip Balm SPF15

Onlangs heb ik deze fijne lip balm van Mavala ontdekt, voor mij kleine juweeltjes voor de zomer. Niet alleen wordt de huid gehydrateerd, de balm maakt je lippen zijdezacht en verzorgt langdurig. Een echt pluspunt!

lip balm

Daarnaast geeft de lip balm een hele mooie transparante kleur aan je lippen. Er zijn vier kleuren/smaken/geuren: Vanilla zonder kleur, Candy de zachtroze, Peach een heel subtiel oranje en Berry een tikkeltje wijnrood. Ik heb de drie kleurtjes genomen, ik kon niet kiezen en vind ze alle drie echt prachtig.

De balsem is lichtgewicht en plakt niet, superfijn ook omdat deze lip balm je lippen beschermt tegen de zon met SPF15. En ze ruiken verrukkelijk, je lippen dus ook.

Leuk detail, de lip balm is geschikt voor de allerkleinsten vanaf drie jaar. Met deze balsem hebben ze echt geen droge lippen meer. Ze zijn overigens verrijkt met sheabutter, aloë vera en zonnebloemolie.

Shop hier online

 

Uitgever en journalist Monique: Guerlain Mad Eyes Brow Framer

guerlain

Ik ben dol op wenkbrauwmake-up met een handige applicator om mijn aardige beboste wenkbrauwen een mooie lijn te geven en de grijs/witte haartjes bij te kleuren. Als ik geen tijd heb om dit te laten doen, is een browliner echt top! Ik ben fan van de Pupa Eyebrow Plumping Gel, maar de nieuwe Brow Framer van Guerlain is nu ook mijn vriendin. Waar Pupa een dun spiraal borsteltje heeft, doet Guerlain het met een harde kunststof applicator in de vorm van een sjabloonsetting. De kop is zo gevormd dat je er al meteen een mooie brede wenkbrauw mee kan maken.

Je draait hem aan de achterzijde open en veegt dan met de kop over je wenkbrauwen heen, Kind kan de was doen, echt superhandig, en de kleur 02 is heel mooi voor mijn donkerblonde wenkbrauwen.

Shop hier online

 

Corine: Philips Lumea Prestige laser ontharingsapparaat

philips lumea

Vaste lezers van BeautyJournaal weten dat ik een voorliefde heb voor beauty tools en gadgets. Misschien komt dat door de wetenschapper in mij (noem het de nerd, dat mag ook…), maar ik vind het razend interessant om de techniek achter zo’n tool te doorgronden. Hoe komt het bijvoorbeeld dat de NuFace je huid strakker maakt en de Silkn’ Tightra vaginale verslapping ongedaan kan maken? Die vragen intrigeren mij. Al jaren.

Het zal je dan ook niet verbazen dat ik een lade vol heb met dergelijke tools. Van eeltverwijderaars in alle soorten en maten tot laser ontharingsapparaten. Op laatstgenoemd gebied heb ik afgelopen maand een nieuwe ontdekking gedaan, te weten de Philips Lumea Prestige. Dit laser ontharingsapparaat heeft meerdere opzetstukken voor verschillende lichaamsdelen (bikinilijn, oksels, benen, gezicht) en bovendien een slimme huidsensor. Deze sensor voorkomt dat het apparaat op een te hoge sterkte flitst.

De opzetstukken zijn aangepast aan de vormen van je lichaam, zodat het apparaat goed contact maakt met de huid en daardoor snel werkt. Bij veel concurrerende merken weigert het apparaat een flits af te geven als het opzetstuk niet goed contact maakt met de huid. Met de Philips Lumea Prestige ben ik daardoor toch net wat sneller klaar, met minder frustratie.

ontharen

Het is wel even een flinke beauty investering (maar we hebben een adres met shopkorting gevonden, kijk hieronder!). Mocht je twijfelen, dan biedt Philips je tot het einde van dit jaar de mogelijkheid om de Lumea Prestige 90 dagen uit te proberen. Bevalt ‘ie niet? Dan stuur je hem terug en ontvang je het aankoopbedrag retour.

Shop hier met 20% korting!

 

Model Mandy: Essie Gel Couture Nagellak 505. Gossamer Garments

essie

Ik heb lang gezocht naar een mooie natuurlijke kleur voor op mijn nagels. Eigenlijk heb ik wel altijd nagellak op, ik vind dat meteen een stuk verzorgder staan. Ze zeggen vaak dat je aan de handen van een vrouw kunt zien hoe verzorgd ze is 😉.

Tegenwoordig gebruik ik deze lichtroze kleur van Essie en eigenlijk gebruik ik niks anders meer. Deze lak blijft lang zitten, heeft een mooie natuurlijke kleur en glans. Hij droogt vrij snel en het heeft geen UV lamp nodig. Wel gebruik ik de top coat erbij zodat het langer blijft zitten én om de lak te laten uitharden. Deze heb je dus wel nodig in combinatie. Er is geen grondlaag nodig dus dat maakt het makkelijk en snel in gebruik.

Wat ik een groot voordeel vind is dat het alleen uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Hett bevat dus geen DBP, tolueen of formaldehyde. De meeste nagellaken hebben dat wel. Je hebt vrij veel kleuren van de Essie lakjes, maar deze is mijn favoriet!

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: Tan Towel – Look Good Naked

tan doekjes

Een doekje voor het bruinen.. in Amerika inmiddels een Cult Hit. Ik heb zo’n doekje uitgetest. Aangezien ik niet iemand ben die uren in de zon ligt voor een kleurtje, is een goede zelfbruiner bij mij altijd welkom. Ik heb wel eens iets crèmigs uitgeprobeerd maar vond dat toch een hoop gedoe. Nu een doekje dus…

Ik probeer de Classic Formule Full Body. Een dag van te voren heb ik mijn hele lijf goed gescrubd. Het doekje is heel vochtig maar je hele lichaam er mee doen is wel een opgave. Een beetje hulp is erg raadzaam. Vooral om het gelijkmatig te verdelen en te zien of het overal zit. Vooral aan het einde wordt het doekje duidelijk wat droger. Doe eerst de bleke delen en dan de delen die al iets van kleur hebben. Mijn hele lichaam er mee doen lukt maar net.

Na gebruik was je je handen, die overigens niet verkleurd zijn. Het resultaat? Een mooie en natuurlijke zachtbruine glow op mijn huid. Ik kan mijn zomerjurkje weer aan…

zelfbruiner

Lydia’s huid voor en na het gebruik van de Tan Towel

Zelfbruinende formule

TanTowel® handdoekjes zijn doordrenkt met een heldere zelfbruinende formule die samen met de eiwitten en aminozuren in de huid zorgt voor een gezonde en natuurlijke bruine kleur binnen slechts een paar uur. De Classic-formule die ik gebruik is het beste voor lichte tot medium huidtinten, omdat het een subtielere gloed geeft. Als je echter voor een diepere bruining wilt gaan – bijvoorbeeld tijdens de zomermaanden – is het raadzaam om voor de Plus-formule te gaan. Naast de klassieke formule bevat de Plus Erythrulose, een kleurversterkend additief, voor een diepere, donkerdere kleur.

Shop hier online

 

Sabine: Kruidvat Originals Vitamine C Huidbooster

kruidvat huidbooster

Ik ben dol op goedkope en werkzame beautyproducten die mijn duurdere stash cosmetica aanvullen. Om de pareltjes te vinden, lees ik fora, bekijk ik de inci’s van producten en soms loop ik tegen dingen aan.

Zo vond ik in de Kruidvat Originals lijn de amandelolie, die ik regelmatig als een overnight masker opdeed. Ik kreeg daar een heerlijke zachte huid van. Nu probeerde ik de Kruidvat Originals Vitamine C Huidbooster. Een verkwikkend, verfrissend serum met vitamine C dat je huid een boost geeft. Fijn om te smeren voor de nacht, of als een extraatje onder je dagcrème. Mijn huid gaat er lekker op. Het heeft een fijne glow en voelt glad en glanzend aan. Dit is dan ook mijn maandfavoriet voor juni!

Shop hier online

 

Make-up liefhebber Dian: Pixi DetoxifEYE Patches

pixi detoxifeye

Afgelopen maand heb ik slecht geslapen. Het was veel te warm om goed in slaap te komen en ik werd vaak erg moe wakker. Mijn ogen hingen nog net niet op mijn schouders in de ochtend. Ik kreeg ze moeilijk open en ze prikte van vermoeidheid. Toen herinnerde ik me opeens dat ik nog een potje van de Pixi DetoxifEYE oogpatches in mijn skincare koelkastje had staan.

De DetoxifEYE oogpatches zijn verkoelende pads met een hydrogel formule, waardoor ze zich gemakkelijk hechten aan de huid rondom de ogen. Ik bracht de patches een week lang (iedere ochtend) aan om hopelijk een wat frisser, wakkerder gevoel te krijgen. En dat is gelukt! De op water gebaseerde gelpatch neemt vochtophopingen weg en het gebied onder mijn ogen waren direct minder opgezwollen.

Heerlijk wakker worden

Op lange termijn verminderen de patches ook nog fijne lijntjes en verstevigen ze de huid rondom de ogen. Daarvoor heb ik het product nog te kort getest, maar voor een frisse look in de ochtend vind ik de pads al zeker een aanrader. Heerlijk wakker worden!

Je laat de patches zo’n 10 minuten intrekken en masseert vervolgens het overgebleven serum verder in. Het potje bevat totaal 60 stuks, dus 30 paar.

Shop met korting!

 

Schoonheidsspecialiste Su: Mediceuticals Scalpro Brush

mediceuticals scalpro

Heb je zelf lange haren? Of misschien een dochter met lang haar en/of klitten? Dan weet je vast wel dat het borstelen van haren soms geen pretje is. Vooral bij mijn dochter was het elke ochtend en avond een gevecht. Bij toeval kwam ik de Mediceuticals Scalpro Brush tegen.

Na het testen in de winkel was ik gelijk verkocht. Bij thuiskomst heb ik gelijk de eerste test bij mijn dochter gedaan. Ik heb toen zonder geklaag haar haren door kunnen borstelen. Zelfs na het douchen en zonder conditioner borstelt deze brush mijn haren makkelijk door en haalt het de klitten er moeiteloos uit.

De borstel is gemaakt van zacht materiaal en siliconen pinnen die de hoofdhuid beschermen. Ideaal voor mensen met een gevoelige hoofdhuid. Wij willen nooit meer een andere borstel!

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook