Het resultaat is erg volumineus!

08:44 - 05:14
luistertijd 08:44 - leestijd 05:14

De trouwe lezers van BeautyJournaal hebben inmiddels vast wel in de gaten dat ik al jaren bezig ben met een zoektocht naar de ultieme haarverzorging voor futloos haar. Mijn zeer fijne en steile haar doet van nature namelijk he-le-maal niets als het op volume aankomt. Ditmaal heb ik me daarom ook maar al te graag op de volumeproducten van Bumble and bumble gestort. Lees hier mijn review.

Bumble and bumble… al 30 jaar een begrip

Het cosmeticamerk Bumble and bumble is al zeker 30 jaar een begrip. Vooral in de Verenigde Staten, waar ik het een jaar of vijf geleden voor het eerst heb ontdekt. Geleidelijk aan zet Bumble and bumble ook voet op Nederlandse bodem en kan je het inmiddels in vele webshops en bij de parfumerie kopen.

Shop hier online

 

Voor de meest rebelse haardossen

In 1977 besloot een New Yorkse kapsalon, Bumble and bumble, een eigen cosmeticalijn op de markt te brengen. Met als doel: de meest rebelse haardossen en krullen in bedwang houden, droog en futloos haar verstevigen, glans geven aan dof haar en gekleurd haar oplichten. Of anders gezegd… Bumble and bumble biedt producten voor diverse ‘haarproblemen’.

Alle producten van Bumble and bumble zijn vrij van parabenen, phthalaten, minerale olie en formaldehyde. Bumble and bumble is bovendien cruelty free, dus niet op dieren getest.

Thickening Collection

Deze collectie van Bumble and bumble bestaat inmiddels al een jaar of vijf. Bekijk ook het volgende filmpje:

Leuk detail. Het was de collectie waardoor ik Bumble and bumble leerde kennen, toen ik op vakantie – uit onvrede met de hotelshampoo – de Thickening Volume Shampoo en Conditioner kocht. Van de conditioner was ik meteen fan. Wat een heerlijk dikke en romige textuur. Pure luxe, zonder mijn haar te verzwaren.

The Thickening Collection is onlangs uitgebreid met enkele aanvullende producten, waaronder de Thickening Go Big Treatment, de Thickening Great Body Blow Dry Cream en Thickening Dryspun Texture Spray.

Shop hier online

 

Met Ayurvedische Indiase Kruisbes

Sterspeler in de Thickening Collection is de Indiase Kruisbes, ofwel Emblica officinalis in het Latijn. Dit vruchtje staat bekend om zijn natuurlijke bron van vitamine C en beschermt tegen vrije radicalen. Het verhoogt op een natuurlijke wijze de weerstand van huid en haar. Een echte alleskunner dus. Om die reden wordt de Indiase Kruisbes al eeuwenlang toegepast in de ayurvedische wetenschap.

Meer info over deze sterspeler vind je op Wikipedia.

Bumble and bumble Thickening Go Big Treatment

Deze geconcentreerde haarbehandeling geeft volume aan het haar en bevat bovendien hittebescherming om je haar te beschermen tegen de hitte van stylingtools. Tools waar je ongetwijfeld niet zonder kunt, als je net als ik steil en fijn haar hebt.

Shop hier online

 

Ingrediënten:

De grote flacon (gaat lekker lang mee!) met pompsysteem geeft een lichte en fijne nevel. Eerder een mist dan een spray. Je gebruikt de treatment op handdoekdroog haar. Stiekem vernevel ik ‘m ook tussen twee wasbeurten door op mijn droge haar. Ik ben tijdens deze test veelvuldig in de weer geweest met mijn stylingtools en merk dat de Go Big Treatment een uitstekende bescherming biedt.

Bumble and bumble Thickening Blow Dry Cream

Daar waar ik de Thickening Go Big Treatment vooral gebruik op mijn droge haar, voordat ik aan de slag ga met mijn krultang, gebruik ik de Blow Dry Cream het liefst in combinatie met – what’s in a name – mijn föhn. Ook de Thickening Blow Dry Cream bevat hittebescherming, dat vind ik een absoluut pluspunt. Want de hitte van de tools, kan je toch al futloze haar nog een stuk futlozer maken.

Shop hier online

 

Ingrediënten:

Polymeren voor body in je haar

Een polymeer (in het Grieks betekent poly veel en meros deel) is een molecuul dat bestaat uit een aaneenschakeling van meerdere identieke delen (zogenaamde monomeren). Op deze manier ontstaat een groot molecuul dat goed in staat is textuur te creëren. De grote moleculen zorgen letterlijk en figuurlijk voor ‘body’ in je haar.

En dat merk je aan het resultaat. Mijn haar is na gebruik van de Blow Dry Cream net wat volumineuzer dan zonder. En het product heeft ook nog eens een heerlijk luxe geur, die de hele dag blijft hangen. Mijn lief steekt voortaan met liefde zijn neus in mijn geföhnde lokken.

Shop hier online

 

Bumble and bumble Thickening Dryspun Texture Spray

Deze vederlichte textuurspray bevat net als de Blow Dry Cream polymeren voor vol en volumineus haar. Proteïnen uit tarwe voeden je haar, terwijl zijdepoeder textuur geeft aan het haar. Je kunt de Thickening Dryspun Texture Spray vergelijken met een droogshampoo, met dat verschil dat de Dryspun Texture Spray volledig transparant is en geen wit waasje achterlaat op je haar. Sterker nog… de spray plakt niet, droogt vrijwel meteen en je ‘m voelt niet zitten in je haar.

Je gebruikt deze spray op die plaatsen waar je extra lift en textuur wilt. Dat kan een pony zijn, of een paar lokken rondom je gezicht. Ik gebruik de Dryspun Texture Spray all-over, vooral bij de haaraanzet. Het geeft mijn haar een mooi en tegelijkertijd natuurlijk volume dat lang aanhoudt.

Shop hier online

 

Tip van Corine: Ik draag mijn haar altijd los, aangezien het vrij kort is. Mocht je langer haar hebben, dan komt de Dryspun Texture Spray ook heel goed van pas bij het (in)vlechten van je haar, of het maken van een paardenstaart. Spray eerst een beetje over je haar, voordat je een staart of vlecht maakt. Door de extra textuur blijft je creatie veel beter zitten gedurende de dag.

Bekijk tot slot de volgende how-to:

Mijn eindoordeel: absolute toppers!

Ik was al jaren fan van de Thickening Collection en vind de nieuw toegevoegde stylingproducten absolute toppers. Ze doen wat ze beloven, zeker in combinatie met een klein beetje handigheid in het gebruik van goede stylingtools. Want net als make-up niet zonder goede kwasten kan, gaan stylingproducten niet zonder goede stylingtools. Mocht je zelf wat minder handig zijn, vraag dan eens aan je kapper of hij je tips wil geven voor thuis.

Shop hier online

Lees ook