Een uitwasbare tint voor in het haar

08:29 - 05:05
luistertijd 08:29 - leestijd 05:05

Roze, rood, bruin, blond.. ik heb het allemaal gehad. Zeker in de zomer vind ik het leuk om te experimenteren met vrolijke kleurtjes in mijn haar. Even af van de blonde highlights, maar gewoon iets lekker geks. Ik stond dan ook te popelen om de nieuwe Color Depositing haarmaskers van Moroccanoil te testen. In dit artikel maak ik kennis met twee van de nieuwe, uitwasbare en verzorgende kleurmaskers.

kleurmasker

Pure pigmenten

Moroccanoil staat bekend om haar haarverzorgingsproducten op basis van arganolie. Vorig jaar schreef ik op BeautyJournaal al over een aantal van deze producten. Vandaag mag ik de nieuwe Color Depositing Masks testen. Deze kleurmaskers geven pure pigmenten af, terwijl ze het haar tot in de diepte voeden en verzorgen zoals een regulier conditionerend masker dat doet. De collectie bestaat uit totaal zeven kleuren voor een mooie, vrijblijvende tint.

Shop de kleurmaskers hier online

 

Experimenteren met kleur

De maskers zijn speciaal ontwikkeld om de haarkleur van elk type haar te verrijken, de tint te verfrissen en om te kunnen experimenteren met kleur terwijl het haar ook nog verzorgd wordt. Ideaal voor degenen die op zoek zijn naar een trendy spoeling, meer dimensie willen geven aan hun huidige haarkleur of voor het behouden van een tint tussen de salonbezoeken door.

huidige kleur

Mijn huidige haarkleur

Ingrediënten

De nieuwe maskers zitten boordevol verzorgende ingrediënten. Lees maar:

Verder zie ik op de ingrediëntenlijst wel nog dimethicone staan, dit is een olie-oplosbare siliconen soort die in veel huid- en haarverzoringsproducten wordt gebruikt. Zo ook in die van Moroccanoil.

Shop de kleurmaskers hier online

 

Koele, roze tint

Ik heb twee kleuren ontvangen uit de lijn voor licht tot medium blond(-gekleurd) haar. Ik heb zelf donkerblond haar met hier en daar wat lichte highlights. Met de kleur Platinum Blond hoop ik mijn haar wat koeler te kunnen maken en met de Rose Gold hoop ik toch wel echt een kleurverandering te zien. Ik hou van een roze tint in mijn haar, net als van een koele ondertoon!

Bij de maskers ontving een handige grove kam. Hiermee kan ik het product goed over mijn haar verdelen.

kam

Platinum  

De kleur Platinum zou mijn haar een koele, icy blonde gloed moeten geven. Voordat ik van start ga was ik mijn haar zoals gewoonlijk, daarna breng ik het masker op handdoekdroog haar aan.

Het is het beste om je haar in gelijke secties te verdelen en om het product met de kam gelijkmatig te verspreiden. Afhankelijk van de gewenste intensiteit laat je het masker 5 tot 7 minuten intrekken. Ik ga all-in en kies voor 7 minuten, daarna spoel ik het onder de douche weer uit.

platinum

Icy blond is het niet

Mijn haar ruikt echt heerlijk, zowel nat als droog. Ik föhn mijn haar en breng deze in model zoals gewoonlijk. Ik ben niet super onder de indruk van het resultaat. Mijn haar heeft wel degelijk een koele ondertoon gekregen, maar echt icy blond is het niet. Het is iets grijzer, minder geel. De dag erna breng ik het masker nog een keer aan, qua effect veranderd er niet veel. Na 3 wasbeurten begint de kleur te vervagen, mijn natuurlijke haarkleur komt weer tevoorschijn.

haarkleur

Shop de kleurmaskers hier online

 

Rose Gold

Rose Gold geeft mijn haar een zacht roze en gouden gloed, als we de beschrijving mogen geloven althans. Ik breng dit masker aan wanneer ik er zeker van ben dat de vorige kleur er volledig uit is. Na 5 wasbeurten waag ik een poging met Rose Gold. Ik breng het masker op dezelfde manier aan, want dat ging vorige keer erg soepel.

rose gold

Ik zie kleur!

Ook dit masker ruikt weer heerlijk. Ik föhn mijn haar en zie de eerste roze plukjes al verschijnen. Ik zie kleur, yes! Nadat ik mijn haar volledig gestyled heb zie ik wel degelijk een groot verschil. Mijn haar is lichtroze. Echter zie je wel dat hij op mijn blondere lengtes beter heeft gepakt dan op mijn donkere uitgroei, maar dat is logisch. Het is misschien niet super egaal, maar het geeft wel een leuke speelse tint. Mijn haar voelt daarnaast echt superzacht, bij beide maskers overigens. Het pluist minder en het is minder droog en stug.

roze haar

Shop de kleurmaskers hier online

 

Handige mini’s voor kort haar

De Color Depositing Masks zijn verkrijgbaar in kleine sachets van 30 milliliter en in full size flessen van 200 milliliter. Ik heb eerst de kleine zakjes getest en hoewel deze heel handig zijn voor mensen met kort haar, was het voor mij minder geschikt. Mijn haar is veel te dik en te lang, aan de inhoud van zo’n klein zakje heb ik niet genoeg.

mini masker

Ik heb met een full size fles zo’n drie keer mijn volledige haar kunnen doen. Ik heb het product dan ook wel royaal aangebracht omdat ik er zeker van wilde zijn dat alle delen goed werden bedekt. Heb je korter/dunner haar of wil je slechts een aantal plukken voorzien van een kleurtje? Dan zijn deze mini’s natuurlijk ideaal.

Mijn eindoordeel

Ik ben aardig enthousiast over deze verzorgende kleurmaskers van Moroccanoil. Hoewel de Platinum Blonde niet veel effect gaf qua kleur, zag ik wel een verandering in ondertoon. Mijn haar is minder geel en toont koeler. Rose Gold gaf mijn haar echt een mooie roze gloed, leuk om eens tijdelijk te proberen. De maskers zijn makkelijk in gebruik en blijven redelijk lang in het haar. Ik ben vooral tevreden over de verzorgende werking van de maskers, mijn haar voelt zo zacht. Echt heel lekker!

haar

Shop de kleurmaskers hier online

 

Lees ook:

Lees ook